Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » "Дийду" нарешті прорвало на перемогу (ФОТО)
17:04
"Дийду" нарешті прорвало на перемогу (ФОТО)
Про те, як важко команді далась звитяга над річковими читайте далі.

Підопічні Іштвана Гіді, які нарешті зібрали свій оптимальний склад, були безумовними фаворитами цього протистояння. Та далося взнаки те, що вони разом давненько не виступали в офіційних матчах, тому з самого початку поєдинок відбувався за сценарієм, написаним у верхів’ях Іршавщини.
 
До всього, за довжанців була й пані фортуна. Напевне вони, за прикладом Мишка Кополовця, ну ви знаєте, що роблять «Перед каждою грою…». Інакше як пояснити те, що м’яч відмовлявся влітати у ворота, коли йому здавалось нікуди летіти, як у рамку «Боржави». Дуже сильно в плані створення зіграв лівий фланг атаки господарів, через який проривався весь потенціал «Дийдо-машини».
 
Саме з того краю на 7-й хвилині виникла перша гострота, коли Давід отримавши м’яч спрямував у центр на Кеменя й Габор потужним ударом влучив у площину. Гостей від голу врятувала тільки поперечина воріт. Через дві хвилини Роберт вже сам намагався пробити з лівого флангу та його постріл заблокували. Та м’яч підхопив Антал і спрямував його зовсім трохи вище лівої дев’ятки.
 
Після цього гості, за рахунок вдалих дій у відборі Каганця, Куцкіра, Батрина та інших їх партнерів, змогли зменшити запал опонентів. А на 19-й хвилині підопічні Василя Фірки могли вийти вперед, за наслідками атаки, яку відбором м’яча розпочав Каганець. Юрій обігрався з Батрином і середнім пасом знайшов на лівому краї штрафного майданчика Сурмача, а Віталій скинув в центр і трохи назад на Батрина. Михайло влучив у лівий кут. Славік виставив руки і від них круглий рикошетом полетів йому за спину. На його щастя, він оминув стійку із зовнішнього боку. Цей момент змусив господарів ще обережніше йти вперед.
 
Утім, їм вдалось вчергове прорватись лівим флангом на 30-й хвилині. Давід віддав вперед майже до кутового прапорця на Кохана, а Юрій прострілив у центр на Скунзяка й Іван дуже небезпечно пробив повз ліву стійку. Через хвилину партнери дальнім пасом вчергове знайшли на лівому краї Сурмача і проти нього опоненти були змушені фолити недалеко від власного штрафного майданчика. Батрин зі стандарту поцілив у ближній кут. Славік у падінні перевів на кутовий. Ще через три хвилини вже Грицкевич, активними діями в центрі атаки, змусив порушувати правила суперників у 18-ти метрах від воріт. Перший удар зі стандарту заблокували, та м’яч підхопив Михайло Куцкір і цілив у правий кут. Погайда не міг дістати круглого, та на його щастя він полетів поруч зі стійкою з зовнішнього боку воріт.
 
На 43-й хвилині Каганець чудовим відбором м’яча розпочав ще одну атаку річкових. Далі її розігнали Куцкір, Батрин та Сурмач. Цього разу на завершенні Сурмач асистував Куцкіру, та на удар Юрія знову зреагував Славік. Ще небезпечніше було через хвилину, коли Сурмач отримав дальній пас і знову скинув під удар Куцкіру, який з 16-ти метрів потужно пробив зовсім трохи вище поперечини. Та останній шанс у таймі, ще через хвилину, мали господарі. Грицкевич відгукнувся на простріл із правого флангу від Андруха й перекинув воротаря. Та Погайду підстрахував Батрин, який вініс м’яч із лінії воріт.
 
Другий тайм проходив за схожим сценарієм: господарі атакували, а гості відповідали стрімкими контратаками. На 49-й хвилині черговий дальній пас отримав Сурмач і скинув під удар Каганцю, що стріляв з 12-ти метрів у ближній лівий кут. Славік зреагував на цей складний удар. Схожа нагода через три хвилини була біля протилежних воріт. Барта, який суттєво додав креативу атакам «Дийди», коротко віддав на Давіда й Роберт небезпечно пробив поруч з ближньою лівою стійкою.
 
Ще через три хвилини на завершенні атаки по центру Габор Кемень коротко віддав на Барту, а Ференц пробив поруч із правою дев’яткою. У наступній атаці було ще небезпечніше, коли Барта віддав на Куцкіра і Михайло виконав простріл на правий край штрафного майданчика. Погайда вийшов на перехоплення, та тільки зачепив м’яч і той, рикошетом від кількох гравців, потрапив до Давіда. Та на удар Роберта зреагував воротар.
 
На 64-й хвилині простріл з лівого флангу від Давіда на правій стійці намагався замкнути Грицкевич, та не дотягнувся і впав. На добивання підбіг Товт, який додавав м’яч у ближній, вільний від воротаря, кут. Глядачі вже підвелися, щоб святкувати, та на шляху круглого була голова Грицкевича, від якої він зрикошетив повз стійку. Так ще тривало близько десяти хвилин, коли м’яч літав біля лінії воріт і не залітав за неї.
 
Коли місцеві фани вже геть упали духом, черговий простріл з лівого флангу від Барти на правому краї штрафного майданчика замкнув Давід, вколотивши м’яч під поперечину – 1:0.
 
Через чотири хвилини навіс із кутового з правого флангу на ближній стійці ударом головою під поперечину замкнув Береш. М’яч зачепив опонента й полетів над воротами. Та в одній із наступних атак господарі зуміли подвоїти перевагу. Навіс Барти з лівого флангу ударом головою замкнув Скунзяк, який вколотив круглого в сітку – 2:0.   
 
 
Арбітр – Михайло Митровський
Асистенти – Валерій Шкура  та Ігор Гарлач
Делегат ФФЗ – Іван Кампов
 
с. Дідово, стадіон «Дийда-арена», ясно, +27 градусів,  350 глядачів
 
«Дийда» Дідово - «Боржава» Довге – 2:0
 
Голи: Давід, 75, Скунзяк, 86.
 
«Дийда»: Юрій Славік, Роланд Антал, Юрій Береш, Роберт Товт (Роланд Качов, 85), Юрій Кохан, Михайло Куцкір, Габор Кемень, Роберт Давід, Євген Андрух (Ференц Барта, 50), Іван Скунзяк, Олександр Грицкевич (Чобо Кемень, 77).
Тренер – Іштван Гіді. 

«Боржава»: Михайло Погайда, Михайло Якуб (Іван Бурч, 62), Іван Штефко, Юрій Каганець, Віктор Ловга, Іван Фулей, Юрій Кузьма, Юрій Куцкір, Віталій Сурмач, Михайло Батрин, Віктор Ганчич (Ярослав Кертис, 77).
Запасні: Василь Кертис, Василь Урста, Василь Звонар.
Тренер – Василь Фірка.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.

 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1270 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: