Головна » Усі публікації » ДЮФЛ » ДЮФЛ Закарпаття. «Тячів» дав бій фавориту (ФОТО)
21:55
ДЮФЛ Закарпаття. «Тячів» дав бій фавориту (ФОТО)
Репортаж про непересічне перенесене протистояння 8-го туру Східної зони, у віковій категорії 2003-2004 років народження.

ДЮФЛ Закарпаття. «Тячів» дав бій фавориту (ФОТО) Нарешті у Бронці дочекались двобою 8-го туру протии «ДЮСШ Тячева», гравці якого є учасниками аналогічних всеукраїнських дитячо-юнацьких змагань. Та цього разу гості випустили в основі досить багато гравців молодших за дану вікову категорію, що було помітно не озброєним оком. Трохи вплинуло на підсумок і те, що вони довго пристосовувались до місцевого газону. Однак, поле однакове для обох команд, тому слід бути готовим до різного на стадіонах Закарпаття.

Сам двобій пройшов за незначної територіальної переваги господарів, які втім завдали майже втричі більше ударів за опонентів – 14:4. І хоча за влучністю булла повна рівновага, та броньківці показали у понад півтора рази кращий відсоток ударів, які носили суттєву небезпеку для чужих воріт (78.6 % проти 50 % у «ДЮСШ Тячева»).

Що стосується окремих таймів, то у першому господарі мали суттєву перевагу у володінні м’ячем, а в другому – тячівці вирівняли і ближче до завершення матчу навіть домінували. «Бронька» у першому таймі завдала майже в 4 рази більше ударів, ніж у другому, а тячівці в 2-й половині пробивали втричі більше, ніж робили це в 1-му таймі. При цьому, обидва колективи у 2-му таймі покращили влучність у порівнянні з 1-м: господарі майже в півтора рази, а гості підняли цей показник із 0 % у перші 25 хвилин до 66.7 % у другій половині гри.

Як це не дивно, та відсоток загрози від ударів у гостей у 2-му таймі був у 3 рази гіршим, ніж у першому. Головна небезпека від підопічних Павла Іванчова йшла від прострілів та навісів із флангів, особливо з лівого, гравці якого часом створювали справжню паніку в захисних порядках «Броньки». У господарів відсоток небезпеки від ударів у 2-му таймі в порінянні з 1-м також упав майже на третину.

Уже на 1-й хвилині Василь Шандро та Іван Дуник розігнали атаку по центру і останній заробив право на хороший штрафний. Утім, у першому таймі гострота від штрафних ударів у господарів булла нульовою. У цьому ж ключі був і удар Івана повз ліву стійку, який тільки розбудив воротаря гостей, що контролював ситуацію.

Та вже через хвилину господарі приголомшили його. Цього разу їм вдалась атака лівим флангом зі зміщенням до центру, яку влучним ударом у дальнюю дев’ятку завершив Квак – 1:0. Супер-гол від Роберта викликав бурю оплесків на трибунах.

Не встигли гості як слід відійти від цього епізоду, як у однійі з наступних атак на 5-й хвилині, відбувся ще один аналогічний провал на тому ж фланзі з тою тільки відмінністю, що цього разу Квак пробив не так ефектно, та не менш ефективно під ближнюю ліву стійку, повз руки спантеличеного голкіпера – 2:0. Висловлювати претензії до першого ассистента арбітра, щодо уявного офсайду, під час цих взяттів воріт, у гостей язик не піднявся, так як той був з їх рідного Тячева.

На 9-й хвилині знову було дуже небезпечно біля тих же воріт, коли чергова атака лівим флангом завершилась влучним ударом Квака в дальній правий верхній кут. Воротар тільки поглядом супроводжував політ круглого, та на його щастя той влучив у поперечину і відлетів у поле. Повторний не менш небезпечний постріл Дуника з 14-ти метрів страж воріт відбив у стрибку, врятувавши гостей від голу. Через сім хвилин атака лівим флангом, яку розігнав Шандро, завершилась влучним ударом його партнера, та перший ассистент підняв прапорець, викликавши хвилю обурення серед глядачів. Анатолій Гал, що загалом на якісному рівні відсудив гру, погодився зі своїм помічником. Слід відзначити, що асистенти арбітрів у 1-му таймі в двічі частіше фіксували офсайди у нападників господарів, ніж у їх опонентів.

На 22-й хвилині черговий небезпечний удар Квака. М’яч, рикошетом від захисника, на щастя для голкіпера, що не реагував, полетів у сантиметрах від правої стійки на кутовий. У 100 %-ках кутових, які команди провели в першому таймі все завершувалось суттєвою загрозою воротам. Після прострілу з цього кутового відбулись два удари. Перший з 17-ти метрів був заблокований, а після наступного пострілу Івана із 28-ми метрів круглий зняв павутину з правої дев’ятки воріт – 3:0. Якби ГРУ знімали на відео, то цей шедевр претендував би на роль голу туру.

Другий тайм розпочався з атаки господарів правим флангом на 27-й хвилині. Дуник віддав у штрафну на Петришинця і той влучно пробив. Воротар із труднощами зреагував. Через дві хвилини Дуник та Квак розігнали атаку по центру і останній пробив із 14-ти метрів. М’яч полетів у сантиметрах від правої стійки. Здавалось, господарі тримають хід гри, та на 7-й хвилині помилка в простій ситуації в захисті призвела до виходу на воротаря Івана Кута, який реалізував цей вихід ударом у правий кут – 1:3.

Після цього гравці «Броньки» почали більше нервувати і фолити. Як наслідок, у 2-му таймі гості виконали в півтора рази більше штрафних за своїх опонентів. Відсоток загроз від цих стандартів від гостей був також на понад третину більший. На 38-й хвилині атака по центру зі зміщенням до лівого краю від «ДЮСШ Тячева» завершилась штрафним ударом, який влучним ударом у правий кут виконав Віктор Черевич. Михайло Керечанин ціною надзусиль зловив м’яч.

За хвилину аналогічний стандарт суперника з правого флангу з гострого кута. Після небезпечного удару-прострілу від Квака, воротар відбив і далі заволодів м’ячем. На 47-й хвилині подібний стандарт з правого флангу вдався тячівцям. Та цього разу після удару-прострілу Крістіана Мучлі круглий влетів у дальній кут – 2:3. На більше гостям не вистачило ні сил, ні часу.

Матч, крім самої гри, запамятався кількома суперечками на трибунах, які втім не виходили за рамки звичного, що я бачив на трибунах того ж таки чемпіонату Закарпаття та ігор ДЮФЛ в Хусті, Іршаві, Довгому, Виноградові та Мукачеві. Прихильники обох команд час-від-часу провокували один одного безпідставними претензіями до арбітра, який орієнтуючись на рішення асистентів, відсудив на цілком пристойному рівні.

Важка перемога господарів дозволяє їм із оптимізмом дивитись у 2-ге коло, в рамках якого доведеться зіграти чимало важких виїзних поєдинків. Незважаючи на поразку, тячівці справили приємне враження і від них очікуємо значно кращого здобутку в очковому багажі в 2-му колі та вагомих здобутків у всеукраїнських змаганнях.
 
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.
 
Категорія: ДЮФЛ | Переглядів: 1015 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: