Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » Дмитро Бабенко: "Я вірю, що все налагодиться"
23:09
Дмитро Бабенко: "Я вірю, що все налагодиться"
37-річний воротар Говерли Дмитро Бабенко в минулому турі вперше за півроку вийшов у стартовому складі своєї команди і став її героєм у матчі

Дмитро Бабенко:
- У Луцьку ви видали дуже сильний матч. Залишилися задоволені собою на сто відсотків?
 
- Матч провів дійсно непоганий, але я вважаю, що серед воротарів в минулому турі кращим був Каніболоцький. Хоч Шахтар і виграв 7:1 у Зорі, але Антон виручив свою команду в набагато більшій кількості моментів, ніж я.
 
- До цього поєдинку в офіційних матчах ви не грали дуже давно. Для польового гравця це - проблема, для воротаря - подвійна?
 
- Я вважаю, що так. Мені, скажімо так, пощастило.
 
- Пощастило з вдалою грою?
 
- Саме. Але, ясна річ, я налаштовувався зіграти добре, а команда в цілому - взяти очки в Луцьку. Але потрібно визнати, що без ігрової практики дійсно важко, і з першої хвилини присутнє серйозне хвилювання. Тільки з часом все пройшло по ходу матчу.
 
- З якими основними проблемами може зіткнутися воротар, практично не граючи довгий час?
 
- Головна проблема - немає необхідного ігрового ритму. Плюс, важко ще тому, що ти не розумієш партнерів, не відчуваєш команду. Хоч ти і кожен день з нею тренуєшся, але тренування - це тренування, а гра - зовсім інша справа. Ну і психологічно важкувато.
 
- У Луцьку у вас не було страху, що все може піти не так, як треба?
 
- Страху не було, але мандраж був пристойний.
 
- Якби у Рудько не було дискваліфікації, ви напевно не зіграли б. Згодні?
 
- Так, можливо, і не зіграв би. Ну, тут така справа: може, якби я не зіграв, ми ще й виграли б.
 
- Чи присутня зараз в Говерлі чесна конкуренція на всіх позиціях? Або тренерським штабом віддається перевага динамівцям при визначенні стартового складу?
 
- Тільки чесна конкуренція. У кожного є шанс довести на тренуваннях, що він гідний грати в стартовому складі.
 
- Від футболіста почути фразу "так, я дійсно програю конкуренцію" - велика рідкість. Так от, ви програєте конкуренцію Рудько?
 
- Не знаю, важко сказати. Я так вважаю: у воротах почав чемпіонат Артур, і почав його досить успішно. Міняти щось? Якби я був тренером, то сам нічого б не став міняти в такій ситуації, адже ми набирали очки і вдало грали. Ну, така ось воротарська доля: доводиться працювати і чекати свого шансу. Часом - чекати довго. Але я працював, чекав, отримав цей шанс, і використовував його. Далі буду так само працювати. А на сьогоднішній день основний воротар Говерли - Рудько.
 
- Провівши матч на нуль проти сильного суперника, воротар, як правило, як би автоматично отримує право зіграти і в наступному матчі. Чи є у вас упевненість, що зіграєте і на цих вихідних?
 
- Це питання краще адресувати, звичайно, В'ячеславу Вікторовичу, тому що я не компетентний у питанні визначення стартового складу. Але можу сказати наступне: вважаю, Артур всі матчі нинішнього сезону провів добре, і я його не міняв би, як це і сталося в моєму випадку аж до дискваліфікації Рудько. А як буде цього разу - не знаю.
 
- Як вам працюється в команді, де більшість колег - за футбольними мірками ще діти? Ви комфортно почуваєте себе в такому колективі?
 
- Чудово! Всі хлопці молоді, бачу, що у всіх горять очі, і це приємно. На рахунок різниці у віці не бачу жодної проблеми, не відчуваю ніякого дискомфорту.
 
- Відчувається, що молодь ставиться до вас з пієтетом і великою повагою, чи у вихованні нинішнього покоління є нюанси?
 
- Шанобливо ставляться - ніяких проблем, правда. Але нинішня молодь зараз і справді така, що на "ви" до мене ніхто не звертається, скажімо так (сміється).
 
- Легко спілкуватися з людьми, у яких купа гаджетів: голови, як правило, опущені, очі спрямовані в екран, пальці активно натискають на кнопки?
 
- Та я й сам в принципі такий! Син трохи помолодше цих хлопців, так що я йду в ногу з часом.
 
- В останній рік (як мінімум) все, що відбувається з Говерлою - це просто алогічно, це - катастрофа. Не було думок закінчити кар'єру в якийсь момент за цей час?
 
- Ні, мене такі думки не відвідували. Закінчити кар'єру взагалі - ну, як сказав Макс Шацьких, він, як і Шовковський, грає, поки грається, поки є сили. Ось так і я. А поміняти команду ... Якби була пропозиція, на кшталт: "ти нам потрібен, прийди, допоможи" - тоді можна і поміняти клуб. А так - їхати в першу або другу лігу - це вже, напевно, не по мені.
 
- У вас є відчуття, що роки не впливають на вашу ігрову форму негативно, і тому не бачите причин закінчувати?
 
- Так, поки роки мені, тьфу-тьфу-тьфу, не заважають. А іноді навіть і допомагають.
 
- Побутує думка, що футболісти часто бояться закінчувати, оскільки не знають, чим зайнятися після цього, тому що нічого іншого, крім футболу, не вміють.
 
- Я про це не думав, але відразу ж скажу, що закінчення кар'єри - неминучість. І боятися цього смішно. У мене з цим взагалі немає жодних проблем - прийде час - доведеться закінчити. Як і всім, хто починає кар'єру.
 
- Але є розуміння того, що єдиний шлях після цього - намагатися залишатися у футболі? Або є щось ще, що вам близько і що ви вмієте робити так само добре, як і грати?
 
- Важко сказати. Але те, що хотілося б залишитися у футболі - це точно.
 
- Грати в умовному Динамо до 40 - це одне. У Говерлі - зовсім інша справа. Чи не недоїдало все до такої міри, що хотілося плюнути і все кинути?
 
- Ви знаєте, не завжди в Ужгороді було погано. Зараз Говерла, та й далеко не вона одна, потрапила в таку складну ситуацію. Але до цього ж все було добре - все платили. Так, залишалися ще якісь старі борги, ще якісь нюанси. Але в кожній команді є подібні фінансові непорозуміння. Повторюся: не завжди було погано. А те, що недобре сьогодні - правда. Але не настільки, щоб плюнути на все. Я вірю, що все налагодиться.
 
- Минулого літа, та й раніше, гравці масово йшли з клубу, судилися з Говерлою. Вам весь цей час вдавалося зберігати спокій?
 
- Я не судився і не скандалив, а знайшов спільну мову. Як всі домовленості будуть виконуватися - це ще питання. Але спільну мову ми знайшли по взаємній джентльменській угоді.
 
- Поділіться рецептом переговорних успіхів.
 
- Напевно, просто потрібен діалог. Так, мені довелося відмовитися від частини зарплати, втім, як і багатьом футболістам нашого чемпіонату. Але, розуміючи ситуацію в країні, домовитися було не проблема.
 
- Я навіть трохи здивований, згадуючи, що говорили про Говерлу та її керівництво колишні гравці клубу, плюс - Олександр Севідов.
 
- У кожного свій особистий контракт: у когось що записано, у кого - чи не записали, а ще є контракти, де щось не дописано ... Але на своєму прикладі можу сказати, що все, про що я домовився, мені пообіцяли віддати, заплатити і виконувати умови домовленості. Тепер я чекаю, коли це трапиться, от і все.
 
- Більшій частині футболістів зарплату платить Ігор Суркіс. Гравці, які знаходяться в Говерлі на контрактах, отримують зарплату справно?
 
- Не знаю, у кого яка ситуація, тим більше таких футболістів не тільки мало, але вони ще й приходили по ходу чемпіонату. Тож мені важко сказати. Але всім пообіцяли, що все буде добре.
 
- На ваш особистий погляд, є нині в Ужгороді в оренді гравці з динамівської структури, яких може чекати велике футбольне майбутнє?
 
- Думаю, багатьом ще зарано передрікати успіх. Хлопці тільки прийшли в команду Прем'єр-ліги, ще вчора граючи при цьому за Динамо-2. Там у них не було таких психологічних навантажень, та й фізичних, напевно, теж. У Прем'єр-лізі, в порівнянні з першою, зовсім все інше. Футболісти здібні, але, думаю, треба ще почекати.
 
- Тим не менш, ваша відповідь на даний момент має на увазі, що виділити когось вам важко.
 
- Не так категорично. Просто вони не відрізняються стабільністю, це так. А виділяються хлопці однозначно, тільки проблема в тому, що хтось виділився в одній грі, ще хтось - в інший, а хтось може провести два-три матчі на хорошому рівні, але потім пропадає. Потрібен час. Думаю, ще один сезон на цьому рівні - і в основній команді Динамо нікому мало не здасться (сміється).
 
- А той же Буяльський виділявся з перших днів роботи в Говерлі?
 
- Він точно так само починав: звикав, помилявся, працював. "Оббився" за рік в Говерлі, почавши прогресувати не відразу, а з часом.
 
- Як вам зараз рівень гри команди?
 
- Особисто я вважаю, що очок ми недобрали. У всіх домашніх матчах, крім гри з Ворсклою, яку закінчили внічию, ми повинні були вигравати (Говерла вдома поділила очки з Дніпром, Металургом, Сталлю, Чорноморцем). При чому, у двох матчах втратили очки на останніх хвилинах. Тому шість очок, "своїх", ми недобрали. А додай ще їх - і ми були б у вісімці.
 
- Найкращий матч Говерли в нинішньому сезоні, на ваш погляд.
 
- Перший, з Дніпром. Також добре виглядали на виїзді з Металістом. Це ті випадки, коли ми показували непоганий футбол і добивалися результату. При цьому, не хочу говорити про матчі, як з Металургом або Чорноморцем, коли ми повністю переграли суперників, але не виграли за рахунком.
 
- Якщо припустити, що ваша команда проведе матч у Дніпропетровську в неділю на тому ж рівні, що і в Ужгороді проти цієї команди, цього буде достатньо для того, що розраховувати на очки?
 
- Напевно, сьогодні треба ще більше і краще. Бо Дніпро навряд чи забув, що ми відібрали у нього очки в Ужгороді.
 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 857 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: