Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Досягли камбеку на завершенні (ФОТО, ВІДЕО)
06:42
Досягли камбеку на завершенні (ФОТО, ВІДЕО)
Про один із найбільш конкурентніших матчів Західної зони дізнавайтесь далі.

Досягли камбеку на завершенні (ФОТО, ВІДЕО)
Хоча ці колективи й не перебувають серед елітних зливків першої ліги, та його можна охрестити черговим, серед численних у цьому сезоні, сусідським дербі. «Сільце» знаходиться не так далеко від рокосовців як територіально, так і в поточній таблиці. Зовсім нещодавно підопічні Білана програли майже епічне, як для Іршавщини, протистояння в Заріччі. Та трохи згодом сповна реабілітувались у ще одному майже сусідському матчі проти команди з Верхнього Коропця, яке повернуло фанам надію на краще майбутнє. У підопічних Качура теж час-від-часу вже проявляються позитивні відтінки.
 
У даній грі обом клубам знову слід було доводити свою профпридатність. Гості могли відзначитись уже на 30-й секунді, коли за наслідками атаки правим флангом, започаткованої вкиданням із-за бокової Куцик влучив у рамку, без особливих шансів для Терпая. Та Івана від голу врятувала поперечина. Господарі відповіли через хвилину пострілом із правого краю штрафного майданчика від Ороса з передачі Сиксая. Калинич відбив і далі Томишин виніс подалі.
 
Трохи згодом стався провал опорної зони та центру захисту господарів, внаслідок чого Томишин продерся крізь кількох опонентів до воріт і заштовхав із близької відстані м’яч у сітку – 0:1. Зелені одразу могли відновити рівновагу, та на удар із далекої відстані з відскоком Калинич зумів зреагувати. Далі Сочка на ближній стійці міг результативно замкнути простріл із правого флангу, та не вдалось. Поспішність у прагненні відігратись деколи призводила навіть до обрізок біля власного штрафного майданчика й на 10-й хвилині Терпаю ледь не залетіло від Тернинка за комірець, та Іван зробив кілька кроків назад і зумів урятуватись від голу.
Через вісім хвилин Близнюк дальнім пасом вивів Куцика віч-на-віч із воротарем, та Сергій не зумів переграти Івана.
 
На 25-й хвилині Юрій Глеба пробив зі штрафного метрів із двадцяти восьми над лівою дев’яткою, а пізніше Сочка пробив трохи вище цілі із трохи ближчої позиції. Далі після подачі з кутового з лівого флангу Терпай не зміг винести м’яч кулаком і в карній зоні господарів виникла пожежа, за наслідками якої влучних ударів завдали Томишин та Близнюк. Та страж воріт Іван виправився двома чудовими сейвами. Однак, і він був безсилим трохи згодом, коли Довжанин подав із лівого флангу на ділянку перед штрафним майданчиком. Близнюк намагався пробити з лету, та вийшла зрізка й у підсумку передача на лінію воротарського майданчика. Терпай вийшов із воріт на перехоплення, та заблукав на півшляху, ставши глядачем дії двох акторів Тернинка й Юрковича, які боролись за верховий м’яч і як наслідок або Віталій «вколотив» м’яч спиною або Юрко головою не виніс круглого за ворота. Коротше кажучи вийшла курйозна зміна рахунку – 0:2. Котубей віддав перевагу першому варіанту. За кілька хвилин Близнюк із близької відстані міг довести справу до розгрому, та Сабов у останній момент заблокував його удар упритул. Такі ж шанси забити були у Куцика та Глеби, та Сергій пробив із середньої дистанції повз ліву стійку, а розстріл впритул від Дмитра парирував Калинич. А гол виник знову не без прикрості, для тих, що відбивались. Атаку по центру зі зміщенням до правого краю штрафного майданчика не надто забійним ударом метрів із дванадцяти по центру воріт завершив Івашко. Калинич, який опинився жахливо близько до правої стійки, можливо намагався в падінні брати до рук, бо саме в таких випадках трапляються рикошети. Так і сталось, бо залетіло дуже непередбачувано вже на самому фініші тайму – 1:2.
 
Друга половина матчу розпочалась досить сумбурно, та поступово ситуація почала урізноманітнюватись. На 56-й хвилині на подачу від Куцика з правого флангу відгукнувся Довжанин, та на його удар у падінні зреагував Терпай. Через п’ять хвилин Сергій завершив триходівку по центру за участю Томишина і Куцика ще одним влучним ударом. Та Іван знову парирував, як і на 68-й хвилині на ще один постріл Куцика із правого краю штрафного майданчика. А от у господарів протягом майже двох третин тайму не виходив крайній гольовий пас. Тільки на 75-й хвилині вдалось його віддати, коли після прострілу зі штрафного з правого флангу Білак із правої ноги влучив під ліву стійку. Калинич змістився й відбив. Це додало натхнення партнерам Василя й час-від-часу призводило до обрізок та мікро-пожеж у суперника. Утім, забити вдалось саме Білаку, який зумів пробити повз двох опонентів та воротаря й влучити під праву стійку – 2:2.
 
А от наступна втрата м’яча призвела до набагато потужнішого удару Глеби повз спантеличеного таким нахабством Калинича – 3:2. Дмитро відсвяткував взяття воріт своєрідним мінімальним футбольним стриптизом, яким як порадував своїх численних фанаток, які в цей день прийшли підтримати його та партнерів, так і навів своїми м’язами максимального жаху на майбутніх суперників. Єдиним хто не зрозумів сілецького гумору стала людина в мантії, яка запалила «єлов кард то фейс Дімон». На другій доданій хвилині Юркович міг зробити перевагу своєї команди ще більшою, та не зміг реалізувати свій вихід на воротаря.
 
«Сільце» здобуло третю поспіль перемогу, та спочивати на лаврах підопічним Білана не доводиться, бо в наступному турі, 30-го червня, в Невицькому виграти буде ще важче. У «Гірника» в цей же день хоча й домашнє, та теж не менш складне, випробування протистоянням із дуже амбітним «Колосом» із Іванівців.
 
 
Арбітр – Петро Котубей
Асистенти – Степан Шуба та Юрій Яцкович
Делегат ФФЗ – Іштван Біров
 
24 червня, с. Сільце, стадіон «Колос», ясно, + 25 градусів, 500 глядачів
 
«Сільце» – «Гірник» Рокосово – 3:2 (1:2)
 
Голи: Івашко, 43, Білак, 83, Дмитро Глеба, 86 – Томишин, 4, Тернинко, 35.
 
«Сільце»: Іван Терпай, Ярослав Боднар, Іван Сабов, Дмитро Глеба, Юрій Юркович, Ерік Івашко, Сергій Білан, Василь Сочка, Юрій Глеба (Іван Кляп, 89), Богдан Сиксай (Микола Фущіч, 67), Василь Орос (Василь Білак, 46).
Запасні: Олександр Сабов.
тренер – Сергій Білан.
 
«Гірник»: Ярослав Калинич, Віталій Міллер, Віктор Шпірь, Михайло Томишин, Віталій Тернинко, Сергій Довжанин (Василь Тодавчич, 62), Сергій Куцик, Сергій Шетеля, Павло Павлій, Роберт Пилип, Анатолій Близнюк.
Запасні: Юрій Фотан, Андрій Гоздок.
головний тренер – Василь Качур, тренер – Богдан Сура.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.

 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 814 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: