Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » Довга дорога без очок
09:19
Довга дорога без очок
Ужгородська команда вперше забила двічі в одному матчі у Першій лізі, але все рівно програла.

Довга дорога без очок ФК Ужгород подолав відстань в 1499 км, щоб зіграти календарний матч в Краматорську Донецької області. Прибули гості вже без Іваниці – головний тренер відправлений у відставку, обов’язки його виконуватиме Блавацький, який розпочинав сезон помічником головного тренера. Також ще одним болючим ударом став відхід Пуканича – слідом за Чонкою він теж покинув клуб. Новачки Першої ліги одним махом залишилися без кращого бомбардира, асистента і самого досвідченого гравця.

ФК Краматорськ, в свою чергу, починав без дискваліфікованого центрхава Підручного, що сповна компенсувалося присутністю досвідчених вже Вітенчука і Сеницького. І головне – попереду вийшов не Єрмоленко, а юний Гунічев. Не зовсім традиційний форвард, а, скоріше, граючий на ривку атакуючий хавбек.

Уже в дебюті оборона гостей пережила кілька неприємних миттєвостей, а в цілому не саму бадьору по пізньої літній спеці гру дуже підбадьорив кутовий Даудова. Захисник К.Прокопчук, з лонгболла якого і був зароблений корнер, сам пішов на подачу і головою спрямував м’яч у сітку – 1:0. На куражі відразу кілька атак провели господарі, після удару Дорошенка м’яч навіть влучив у поперечину. І ось Агапов в боротьбі із захисником заробив пенальті, і Вітенчук впевнено його реалізував – 2:0.

Тренерський штаб гостей відреагував заміною відразу ж – Сартіну замінив Кобеляш, задня лінія закарпатців кілька разів перетасувалася. Однак свої моменти господарі не реалізували, після удару Гунічева м’яч влучив у поперечину, пару раз гаряче було після декількох стандартів.

І ось тут нагадав про себе ФК Ужгород. Якщо Пиняшко кілька разів загострював без завершення, то Хомченко, видряпавши м’яч в центрі поля, ухитрився вистелити розрізну передачу на Гайдучика, і Микола в оточенні двох захисників спокійно прийняв і розстріляв ворота десь з лінії штрафного – 2:1. Гра раптово перестала бути томною! Єдине, що турбувало – як ФК Ужгород в урізаному складі перенесе довгу дорогу? І справді, незабаром, здалося, через спеку впав на газон Хомченко і його довелося охолоджувати крижаними мішками. На другий тайм гості задумували гідну відповідь краматорчанам.

Другий тайм значно пожвавили заміни від Городова: відразу кілька раз проходи з ударами видавав новачок-півзахисник Ндукве, а Єрмоленко відразу після заміни виявився в епіцентрі боротьби. Коли ж Ндукве подав один з кутових, Прокопчук цілком міг оформляти дубль, але м’яч лише чиркнув кутовий. А після одного з штрафних Дорошенко вже в кінцівці гри Гунічев віддавав під удар Вітенчуку, і тут голкіпер Ющишин потягнув дуже складний м’яч. Щоб буквально через дві хвилини пропустити легкий!

Після поперечного пасу Ндукве, який здорово увійшов в гру, Гунічев точно пробив низом і воротар пустив м’яч під собою – 3:1. Здавалося, це перемога, але після навісу Ряшка зі штрафного захисники господарів не встежили за Шкіндером (3:2) і зробили собі проблему на останні хвилини. Але більше вони не помилялися, хоч і полоскотали нерви своїм тренерам і вболівальникам.

12 очок набирає ФК Краматорськ і залишається в групі лідерів, а ось ФК Ужгород з 1 очком залишається на дні турнірної таблиці. Не сказати, що несподівано – але вже дуже тривожно за новачків Першої ліги.


ФК Краматорськ — ФК Ужгород — 3:2

Голи: К.Прокопчук, 15, Вітенчук, 17 (пен.), Гунічев, 81 — Гайдучик, 39, Шкиндер, 88

Краматорськ (стартовий склад): Поспєлов, Агапов, Зубков, Прокопчук, Мягков, Вітенчук, Сеницький, Коробка, Дорошенко, Даудов, Гунічев.
Запасні: Абрамов, Єрмоленко, Козлов, Сафонов, Д.Прокопчук, Куканов, Шушко, Медвєдєв, Ндукве, Геловані, Блажко.
Головний тренер: Олексій Городов.

Ужгород (стартовий склад): Ющишин, Шкіндер, Допілка, Сартіна, Савошко, Вискрєбєнцев, Ряшко, Тищук, Хомченко, Пиняшко, Гайдучик.
Запасні: Славік, Дуран, Федак, Ференцик, Кобеляш, Мердєєв.
В.о. головного тренера: Богдан Блавацький.
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 484 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: