Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » ДОВГОжданий тріумф "Боржави"
21:20
ДОВГОжданий тріумф "Боржави"
На Іршавщині визначили чемпіона та призерів Зимової першості 2015.

На Іршавщині визначили чемпіона та призерів Зимової першості 2015.

Незважаючи на невтішний прогноз погоди, у неділю небесна канцелярія ніби на замовлення розщедрилася на погожу днину, щоб жодні природні фактори не завадили виявити тріумфатора двомісячного футбольного марафону під назвою «Відкрита зимова першість Іршаського району сезону 2015 року». Дивлячись на стан футбольного газону в Заріччі ніколи не скажеш, що тут на протязі восьми тижнів було зіграно 23 поєдинки. За це окремої подяки під час церемонії нагородження від голови районної федерації Василя Поповича було удостоєно відповідального за стадіон Михайла Фущіча та сільського голову Марину Іванівну Васько. І запрошення на екскурсію для іршавської міської влади (мер Степан Бобик), яка не зуміла підготувати до старту футбольного сезону центральну арену Іршавського району, так що місцева «Бужора» здобувши право господаря в кубковому поєдинку проти «Бийгані», змушена була просити берегівчан перенести матч на їх поле.

Турнірна доля звела в поєдинку за третє місце учасників стартового матчу групового раунду: команди Арданова та Великих Ком’ят. Нагадаємо, що тоді арданівці, які традиційно погано стартують, за рахунок індивідуальної майстерності лідерів команди зуміли відігратися в кінці першого тайму, а потім завдяки сумнівному пенальті навіть вийти вперед. Виноградівці ж, які здивували відмінною фізичною готовністю, теж за рахунок пенальті вирвали справедливу нічию. На двох ключових гравців з того матчу у грі за бронзові нагороди ком’ятівські «колосівці» не могли розраховувати: по-перше Мирослав Мудра цього дня у складі виноградівського «Севлюша» протистояв у кубковому поєдинку «Карпатам» з Дубового, а Ярослав Пойдин через травму міг підтримувати своїх партнерів по команді лише з трибуни. В іршавських же чемпіонів з невідомих причин не було на полі Йосипа Бундаша. Питання результату полягало в тому чи зуміють арданівці з перших хвилин встановити контроль над м’ячем, який вони безнадійно втратили в півфіналі проти Довгого. У ком’ятівців основні надії покладалися на швидкість форвардів Михайла Брича та Михайла Алексика. Тим більше, що на фланзі «сімки» «Колоса» невпевнено виглядав захисник «Арданова» Іван Батрин, а досвідчений Іван Ільницький не завжди встигав підчищати помилки правого бека. Ще в першому таймі Михайло Брич мав свої штатні дві нагоди відзначитися, однак першого разу не зумів перед штрафним майданчиком обробити м’яч і відпустив його, а вже за рахунку 0:1 трапилося дежавю моменту півфінального поєдинку проти Ільниці — і знову м’яч замість воріт влучив у ногу кіпера, на цей раз Василя Ільницького… Точно якась чорна кішка по завершенню групового раунду перебігла дорогу ком’ятівському форварду. А єдиний гол у першому таймі забив Олександр Попович, який після передачі Михайла Ващинця на класі випередив захисника Юрія Козуба і без проблем розібрався з голкіпером Ярославом Кеню.

Фактичну крапку в матчі арданівці поклали вже на третій хвилині другого таймі, коли плеймейкер Генріх Мкртичян метрів з тридцяти перевірив пильність ком’ятіського воротаря, і недарма — гол вийшов шикарний! Виноградівці зуміли відіграти один м’яч лише за п’ять хвилин до завершення поєдинку — Василь Ільницький на виході разом з м’ячем зніс і Романа Кочіша, а удар з «точки» бездоганно реалізував Михайло Брич. Однак ком’ятівські фанати навіть не встигли помріяти про серію пенальті, як Віталій Плеша головою після подачі Мкртичяна розставив всі крапки над «ї» — 3:1 на користь діючих іршавських чемпіонів.

Представники обласної Вищої ліги поставилися дуже серйозно до фінального матчу Зимової першості району. Навіть відкликали з «Севлюша» заявлених на обласний кубок Михайла Чедрика та Михайла Батрина. З гравців основи відсутній був лише Олексій Остафійчук. Натомість його брат Віталій, який захищає кольори ільницького «Шахтаря» виходом на заміну у другому таймі зірвав бурхливу овацію на трибунах, оскільки повернувся після річної служби в зоні АТО. У ільничан кадрові проблеми були куди серйозніші — відбули у свої команди для участі у Кубку області Іван Бандурович та Андрій Ломага і «Шахтар» зіграв складом, яким зазвичай виступає у районному чемпіонаті. Тим дивнішою виглядала повна ігрова перевага віце-чемпіона Іршавщини на результатами першої половини, яку однак так і не було втілено в забиті голи. Хороші моменти змарнували Василь Симканич, Віктор Максименко та Віталій Матіко. А ветеран іршавського футболу Володимир Савко на 25 хвилині після передачі від Матіко просто зобов’язаний був забивати у ворота команди, у складі якої здобув два обласні чемпіонства, однак ударом впритул влучив у голкіпера. В довжанському атакуючому активі за результатами першого тайму нічого особливо й згадати, недарма у перерві шибки «боржавської» роздягальні аж бриніли.

Заряджені «теплими» словами Івана Пилипа, довжани одразу після свистка Михайла Райди побігли забивати і вже через дві хвилини Михайло Батрин повторив спурт Матіка по правому флангу і видав передачу по центру на Івана Боднаря, удар якого Василь Шестак не витягував однак підсобила стійка воріт. Ще після одного навісу від Батрина поруч зі стійкою головою пробив Чедрик. У ільничан найкращою нагодою в другому таймі слід вважати простріл від Володимира Савка на лінію карного майданчика, однак м’яч кинулися пробивати одразу Сергій Авдєєв з Іваном Демчиком, чим лише завадили один другому. І коли вже глядачі передчували інтригуючу серію пенальті, буквально «золотий гол» забив Михайло Чедрик: після розіграшу кутового Віктор Максименко невдало виніс м’яч прямо на ногу Віталію Сурмачу, той хоч і пробив по центру, але так добряче приклався, що досвідчений Василь Шестак випустив м’яча з рук, а кращий бомбардир обласної Вищої ліги такі «подарунки» не пробачає.

1:0 — і в надзвичайно запеклій футбольній битві довжани буквально зубами вигризають бажану перемогу. І звичайно оплески команді «Шахтар» Ільниця, яка до останньої хвилини боролася за Зимовий трофей. Кубок з рук голови Іршавської РДА (до речі ільничанина) Віктора Симканинця отримав капітан «Боржави» Михайло Якуб.

Святослав СИМКАНИНЕЦЬ


ФОТОРЕПОРТАЖ з фіналу, матчу за третє місце та нагородження Ви можете переглянути сторінці Вконтакте.

Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 854 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: