Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Драма на «Оболонь-арені»
21:56
Драма на «Оболонь-арені»
У центральному матчі туру зустрічалися лідери чемпіонської гонки, які не без допомоги судді влаштували справжнє футбольне шоу..

У центральному матчі туру зустрічалися лідери чемпіонської гонки, які не без допомоги судді влаштували справжнє футбольне шоу.

Початок першого тайму пройшов доволі спокійно. Господарі більше володіли мячем і робили атакувальних спроб. Однак, за ударами полянці випередили опонентів – 2:0. Обидва постріли Сокача були невлучними.

Середина тайму пройшла більш насичено та на зустрічних курсах. І хоча в кількості атакувальних дій була майже рівновага, та гості працювали продуктивніше, за що отримали перевагу як за ударами – 3:1, так і за влучаннями в площину – 1:0.

Та прихильники місцевих, не без якоїсь долі правди, величина якої відома тільки інспектору поєдинку та оператору, який відзняв його перебіг на плівку, скажуть що на таку перевагу вплинуло рішення арбітра на 23-й хвилині. Одна з атак лівим флангом з переведенням у центр штрафного майданчика завершилась спірним епізодом. Захисник «Поляни» Кохан, у межах власного штрафного майданчика, поклав лікоть на спину найактивнішому в цьому відрізку Мадяру, який, за якусь мить, опинився на зеленій травичці. Арбітр вирішив, що він впав з власної ініціативи, за що вислухав від уболівальників чимало неприємних думок з приводу: «А хто ж тебе такого кваліфікованого сюди призначив?». А їх цього дня повболівати за своїх приїхало на авто, мото і вело транспорті та пришкандибало пішки близько 1-ї тисячі – від зовсім юних до досвідчених.

Найнебезпечніша атака суперника сталась через чотири хвилини і змусила схопитись за серце місцевих ультрас. Триходівку по центру, за участю Бабича та Горського, ударом у правий кут завершив Лендєл. Воротар не без проблем перевів круглого на кутовий.

Кінцівка тайму була найспокійнішим відрізком матчу. І. Пилип завдав єдиного удару зі штрафного, після якого м’яч просвистів над поперечиною. Першу половину завершили насухо.

Початок другого тайму пройшов за територіальної переваги пивоварів, які також завдали більше ударів – 2:1. А от за влучаннями в площину кращою була «Поляна» – 1:0. На 59-й хвилині настав перший переломний момент у матчі, коли під час чергової атаки полянців провалився захист господарів. Триходівка лівим флангом з переводом на правий край, за участю Горського та Бабича, завершив кращий гравець другого тайму в обох командах Попович, який перекинув воротаря і переправив м’яч у лівий кут – 1:0.

Оболонці понеслись відігруватись і після подачі кутового один із захисників зрізав м’яч в сторону своїх воріт. На щастя для гостей м’яч полетів над поперечиною.

Середина тайму пройшла за ще більшого домінування господарів, які мали значну перевагу як за ударами – 5:1, так і за влучаннями в площину – 4:1.

Під час чергової навали господарів на 64-й хвилині, Браєр зміг головою проштовхнути м’яч у сітку. За мить до цього Береш порушив правила. Арбітр дав свисток, показав другу жовту капітану «Поляни» і призначив пенальті. Браєр з точки пробив у лівий кут. Лютнянський у стрибку забрав круглого до рук. Це розділило думки фанів. Одні висловили претензії до арбітра за не зарахований гол із гри, інші – ганили Браєра за те, що не дозволив пробити пенальті комусь іншому. Пивовари отямились на 77-й хвилині, коли після навісу з кутового, в дев’ятку пробив Міллер. Лютнянський у неймовірному стрибку виніс м’яч за межі штрафного майданчика.

В кінці тайму драма дісталась своєї розв’язки. Протягом 78-79 хвилин Браєр завдав двох ударів у площину. На перший з них зреагував воротар. Другим Сашко завершив атаку по центру і з вбивчої позиції, з 10-ти метрів, вколотив м’яч у лівий кут – 1:1.

Кондря одразу зняв з гри Лендєла, випустивши Михайла Лазаровича, який трохи пожвавив атакувальні дії свого клубу. На 83-й хвилині червону картку за фол проти Мадяра отримав Лютнянський, змусивши Семена Головнича зняти тренувальну маніжку. Через чотири хвилини полянці все ж вирвались у контратаку і Панця порушив правила проти Ковтуна, який перед цим пройшов півполя та всіх опонентів, що були на його шляху. Куделко з точки поцілив у правий нижній кут. Драгула вгадав, та не дістав круглого – 2:1.

На 89-й хвилині другу жовту картку отримав Кохан і «Поляна» залишилась увісьмох. На третій доданій хвилині пивовари могли зрівняти рахунок. Браєр, ударом головою, замкнув навіс із флангу, та гостей врятувала стійка. Від неї м’яч відскочив до І. Пилипа, який пробив у ближній правий кут. Голкіпер гостей у стрибку забрав круглого до рук, зберігши переможний для своїх рахунок – 2:1.


Арбітр – Михайло Лелюк (Іршава)

Асистенти: Михайло Семак, Михайло Райда (Іршава)

Інспектор матчу – Віктор Качур (Ужгород).


"Оболонь" (Хуст) - "Поляна" (Поляна) 1:2

Голи: Браєр, 79 - Попович, 59, Куделко, 87.

"Оболонь": Віктор Драгула, Сергій Панця, Віктор Микуляк, Микола Росоха, Віталій Міллер, Микола Вурста, Олександр Браєр, Ярослав Мадяр, Олександр Макарук, Василь Пилип, Ігор Пилип.
Запасні: Ярослав Бучок, Михайло Томишин, Тарас Форкавець, Іван Луцак, Андрій Лабанц, Юрій Фотан, Антон Вайнраух, Павло Велеган, Роберт Пилип.
Тренер: Юрій Мовчан.

"Поляна": Мирослав Лютнянський, Юрій Береш, Василь Куделко, Богдан Павлиш, Василь Ковтун, Володимир Бабич, Сергій Лендєл, Дмитро Чубірка, Сергій Сокач, Василь Горський, Юрій Кохан.
Запасні: Юрій Данч, Василь Попович, Михайло Лазарович, Семен Головнич, Едуард Мельник.
Тренер: Михайло Кондря.

Євген СВИЩО для Lobda.at.ua

ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу Ви можете переглянути на офіційній сторінці Вконтакте
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1181 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 6
6 Artur84  
0
Якщо чесно, то незрозуміло на що сподівалися Реплюк і Гегедош, коли переходили в Говерлу, але на то, що будуть хоть мало виходити у вишці грати то точно що ні! Ну лише заради можливості засвітиттся у вишці і відмітку зробити в картці, що були заявлені за команду Вищої ліги! В нашій (вірніше Шуфрича) команді з року в рік грають лише пенсіонери або "непотріб", який нікому не підходить в других клубах! Практично на контракті жодного більш-менш нормального іграка! Всі свободні агенти, яких пачками набирають, а потім Грозний, інші тренери лише розказують казки, що нема виконавців, ті хворі, ті утікли, ті слабі! Та на Говерлу вже ходять дивитися лише сімї футболісті та персонал клуба і пару фанатів, і все!!!! На грі в обласній вищій і першій лігах більше збирається вболівальників! Так-що то ще питання яка команда краю є головною в області, принаймні по вболівальникам точно не Говерла, а Хуст, Поляна, Середнє, Доге, Виноградово, інші!

А то що гравці Говерли слабо грають із такми клубами, як "Олімпік", Зоря, Іллічівець та інші, які не претендують на медалі, а зато стараються забрати очки в лідерів, так тут всім хто шарить у футболі понятно, що за відібрані в лідера очки третя сторона бабки платить, тому і такий контрасть в іграх - така моя думка!

5 Misha  
0
А нарахунок Реплюка i Гегедоша скажу слiдуюче: неможна сказати шо вони гравцi екстра класу прем'эр лiги, але вибачте мене якшо в нас в Говерлi грають стоячi Фещуки , Шацькi, Герасемюки яким по 40 рокiв..а нашi хлопцi сидять в глибокому запасi i чекають не дочекаються свого шансу то нашо така команда краю потрiбна???????коли граэ коваль який важить бiльше як я??а голкiпер поляни не менш вправний по грi з хустом я мiркую сидить i граэ на область!!а Куделко , а Чонка iще безлiч таких гравцiв можна назвати вони сидять i протирають штани на область топчуться на одному рiвнi а в нас грають зарубiтчани Бог знаэ звiдки!!!та нащо нам та говерла тодi здалась????????це моя субэктивна думка як корiнного жителя Великого Закарпаття!!!!

4 Misha  
0
Arthur згоден з тобою!!!а само кращий вихiд для середнього буде зробити ще хоть 10 кругiв i забрати хоть 6 чол поляни, 5 чол севлюша i хоть 5 хуста i тодi точно будуть чемпiонами!!!а ще забув делегувати в федерацiю ще хоть трьох вiце-президентiв з середнього)))

3 Вова  
0
І незрозуміло рішення Говерли!!!  для чого було в Говерлу забирати Реплюка та Гегедоша??? ослабити Поляну та дати шанс Середньому?? так чогось виходить..а гравці без ігрової практики і даже мізерного шансу вийти на поле дегенерують там разом з цим горе зірковим складом Говерли.

2 Artur84  
1
Може нашій ФФЗ внести невідкладні форс-мажорні зміни в регламент, якими відібрати очки в ФК "Поляна" в тих іграх, коли удаляли їх іграків, а в грі із  "Оболонь" Хуст взагалі зарахувти Поляні поразку 3-0, бо без трьох гравців виграти тіпа нереально, і тим самим визнати що ФК "Середнє" (чи як там тепер ФК "Ужгород"?) є переможцем вищої аматорської ліги Закарпаття із футболу 2014 року? А що скажете, що прикольно? Навіщо мучитися? Навіщо тратити Дрогобецькому "бабки" на футбол? Треба просто взяти і відбити бажання займатися спонсоруванням команди, утопити її і все!
А забув є ще один виход, може взяти і просто дозволити за команду Середнього (чи Ужгорода) грати гравцям із Говерли (їх, нікому не потрібних професіоналів, вже до фіга назбирали із всьої України), бо не можуть виграти, а Полянці обнагліли і виграють, да виграють?

А якщо серйозно, то для ФФЗ, чи суддівського комітету, чи для окремих функціонерів є порада (або побажання)  - не мішайте командам грати, а вболівальникам насолоджуватися футболом, або не робіть сміх із чемпіонату! Спочатку ледве збираєте пару команд для вишки, уговарюєте, потім плодите суддів "дегенератів" і убиваєте футбол!

1 Misha  
1
Не без допомоги якого суддi???два тайма в однi ворота свистiв!...3 вилучення , пенальтi , штрафнi з усiх точок з яких лиш можна!!!...може йому требало ще замiсть хуста забити???тодi може написали би шо все по дiлу??Поляна молодцi!!!..бились докiнця незважаючи на кадровий дефiцит хлопцi билися i заслужено виграли!!!!хочу вiдмiтити гру голкiпера який в цьому матчi був настоящим лiдером!!!а нарахунок пенальтi, то такi одинадцятиметровi якшо призначати то iх буде по 10 в кожнiй грi!!!!в другому таймi в ворота хуста був iдентичний епiзод просто гравець поляни встав i побiг грати далi а не апелював до арбiтрiв!!!!!

الاسم *:
Email *:
كود *: