Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » Дружбовий суперкубок
22:05
Дружбовий суперкубок
Про вирішальний матч за звання кращого з кращих на Іршавщині дізнавайтесь у цьому репортажі.

Дружбовий суперкубок

Незважаючи на всі поточні й позапланові перепони в Іршавському районі в 2018-му році відбувся повноцінний чемпіонат та кубок, тому було з кого обирати колективи для даного трофею. «Дружба» чемпіонством повноцінно забезпечила собі участь у цьому одноденному турнірі. Володар кубка «Бужора», мабуть за прикладом «Миная» щодо обласного аналогічного трофею, вирішила не брати участь, а задля більшої конкурентності надати можливість позмагатися срібному призеру та фіналісту кубка «Будівельнику».


Із перших хвилин «Дружба» захопила контроль над м’ячем і активно використовувала фланги, особливо правий, де дуже активним був Шимоня.

 

Приборжавці намагались вибігати в контратаки у відповідь. Два поспіль штрафні дали результат. Спочатку Саварин із центрального кола віддав на ділянку перед штрафним майданчиком на Подлевського, який втратив круглого, та Довгінко знову перехопив, змістився лівіше й активним дриблінгом змусив суперників фолити недалеко від лівого кута їх штрафного майданчика, метрах у вісімнадцяти від воріт. Подлевський пробив в обвід стінки в дальній правий кут. На шляху польоту м’яча опинився Полончак, який підстраховував Дмитра. При цьому Тарас намагався відбити головою, та м’яч рикошетом залетів у сітку – 1:0.

 

Горяни намагались швидко побігти вперед, щоб відігратись, та брак передач не дозволяв довести атаки ну хоча б до якісного удару. Та ще вони й наразились на швидку контратаку, коли Цільо вже падаючи віддав на лівий фланг на хід Мельнику. Василь виконав удар-простріл і вийшло дуже небезпечно, бо круглий полетів поруч із дальньою стійкою. Та ще й Цільо підбігав туди й зовсім трохи не встиг, щоб замкнути цей м’яч із вбивчої позиції із кількох метрів. Та Михайло таки домігся свого вже в наступній атаці по центру. Довгінко поборовся проти двох суперників і віддав дальній пас на Ціля, а Михайло, промчвши до лівого кута воротарського майданчика, влучив у ближній кут, точно повз виставлені руки Головка – 2:0.

 

Далі гра знову змістилась на половину поля «Дружби», та швидкі переходи дубрівчан до контнаступу, переважно по флангах із активними відкриваннями для партнерів у вільних зонах в центрі від Ціля та Подлевського. Десь у цей період відбулось і перше загострення від приборжавців, коли партнери змогли подати з правого флангу на Крюкова й той прагнув ударом головою додати м’яча в сітку, та Поляк на виході випередив Вячеслава й забрав круглого до рук. Далі Бобир потужно пробив зі штрафного, який за мить до цього заробив знаний ветеран Пилип, та вдало викладена стінка прийняла його на себе. Одразу після цього Подлевський відгукнувся на ближньому краї штрафного майданчика на чудову передачу з правого флангу від Шимоні й завершив атаку ударом поруч зі стійкою. Та далі рахунок все ж збільшився. Мельник вкинув аут із лівого флангу на ближній край штрафного майданчика на Подлевського, а той досить високо передав на дальню стійку на Ціля. Михайло пробив головою настільки палко, що навіть при контакті з м’ячем, та ще й трохи з суперником, зазнав ушкодження й при цьому все ж круглий влетів у сітку й оформив для нього дубль – 3:0.

 

Після цього Подлевський непогано пробив із середньої дистанції, та досвідчений Керечанин зумів відчайдушно заблокувати. Одразу на продовженні атаки точний удар від Шемоні, з позиції недалеко від правого кута штрафного майданчика, зупинив Полончак. Ще гостріше, до слова на продовженні цього ж атакувального хедж-беку, було після удару Ціля в ближній лівий кут, та Дмитро самовіддано зіграв і відбив, ціною ушкодження, розстріл упритул.

 

Трохи згодом Цільо продемонстрував ще й диво-фінти, а далі віддав на Береша, який виконав удар-простріл на дальню стійку й м’яч полетів зовсім трохи поруч із брамою. Незадовго до свистка на перерву активізувався й Довгінко, який мав шанс забити метрів із дев’ятнадцяти, та круглий полетів над поперечиною, давши хоч якусь надію супернику на другий тайм.

 

Одразу по перерві зі штрафного з лівого флангу Довгінко віддав у карну зону. Мельник підібрав м’яч і підступно пробив поруч із дальньою правою стійкою. Через кілька хвилин Подлевський намагався ефектно пробити через себе, та цей краш-тест не вдався. Потім активізувався й Цільо, який вибіг на ворота, та вчасний вихід Головка врятував ситуацію біля його брами. Далі відбувся ще один набагато гостріший вихід Ціля на ворота. Дмитро вибіг далеко з воріт і при цьому був змушений жорстко зустріти Михайла, чим врятував свою команду від вірного голу й отрмав жовту картку.

 

Потім невтомний Подлевський пробив зі штрафного з лівого флангу над поперечиною. Бобир у відповідь прострілив із кутового на ближній край штрафного майданчика, де Рущак пробив у ближній кут, та Поляк зумів зреагувати. Довгінко ще раз зі штрафного виконав удар-простріл і м’яч, рикошетом від суперника, полетів зовсім поруч зі стійкою. Трохи згодом Іван ще раз зробив щось подібне, та вийшло точніше, бо влучив у дальній кут. Однак локальний фарт у вигляді стійки дозволив супернику зберегти попередній рахунок. Далі Олександр Головко сильно пробив із лівого флангу, метрів із тридцяти, та круглий полетів над поперечиною. Після цього Сашко долучився до наступної атаки й віддав із лівого флангу трохи в центр на Крюкова. Проти Вячеслава порушили правила й Райда призначив штрафний. Бурч пробив підступно, та все ж вище лівої дев’ятки.

 

Крюков у боротьбі з Петрищем заробив право на штрафний із правого флангу й Бобир із досить гострого кута пристрілки влучив у дальній верхній кут, записавши на свій рахунок черговий супер-гол – 1:3.

 

Трохи згодом Роман зі штрафного видав удар-простріл на праву стійку, де Крюков міг додати головою, та м’яч полетів повз рамку. Після цього Бобира виводили на удар десь із лінії штрафного майданчика, та опоненти не дали завершити. Однак м’яч відскочив лівіше до Головка. Олександр дуже небезпечно пробив, та все ж над поперечиною.

Після цього ще й Крюков вибіг на воротаря, та Поляк вийшов і випередив Вячеслава на якусь мить, врятувавши ситуацію. Подлевський пробив у відповідь із-за меж штрафного майданчика. Ісак намагався взяти в руки, та став автором рикошету й добре що не залетіло в його ворота, а далі з лінії своїх воріт Михайло зумів винести м’яч подалі. За мить до завершення матчу Довгінко з далекої відстані зі штрафного влучно пробив, та Михайло зумів парирувати. «Дружба» поклала золоті нагороди в красень суперкубок Іршавського району й цим самим, в кращих традиціях Володимира Кличка, стала по факту абсолютним чемпіоном Іршавщини.

 

 

Арбітр – Михайло Райда,

Асистенти – Іван Варга та Віктор Савко,

 

м. Іршава, стадіон «Авангард» – головна спортивна арена Іршавської ОТГ, ясно, + 14 градусів, 477 глядачів,

 

«Дружба» Дубрівка – «Будівельник» Приборжавське – 3:1 (3:0)

 

Голи: Подлевський, 12, Цільо, 19, 33 – Бобир, 76.

 

«Дружба»: Василь Поляк, Юрій Саварин, Михайло Петрище, Олександр Поп-Нео, Йосип Береш, Іван Штефаньо, Іван Довгінко-Довгий, Віталій Подлевський, Василь Мельник, Іван Шимоня, Михайло Цільо.

Запасні: Андрій Бородканич, Богдан Кормош, Богдан Корпош, Микола Петрище, Михайло Кормош, Йосип Стойка.

 

«Будівельник»: Дмитро Головко, Михайло Ісак, Тарас Полончак, Василь Ісак, Роман Бобир, Олександр Головко, Вячеслав Крюков, Ігор Біклян, Василь Пилип, Василь Керечанин, Іван Бурч.

Запасні: Віктор Рущак, Михайло Матіко, Олександр Скундзяк.

 

P S – Про те, як проходило вручення призів та нагород дивіться на відео, відзняте мною й розміщене на моєму ютуб-каналі або за посиланням із цього сайту.

Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»

 

 

Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 1013 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: