Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » Дубль ціною в звання переможця групи (ФОТО)
21:40
Дубль ціною в звання переможця групи (ФОТО)
Пропонуємо вашій увазі репортаж про матч третього туру Ліги Чемпіонів Закарпаття, який відбувся на головній футбольній арені Іршави.

Пропонуємо вашій увазі репортаж про матч третього туру Ліги Чемпіонів Закарпаття, який відбувся на головній футбольній арені Іршави.

Лідер групи «А» та володар суперкубка Іршавського району «Заріччя» екзаменувало свого головного конкурента та чемпіона Ужгородського району «Великі Лази». Матч був перенесений у Іршаву на прохання команди з Ужгородщини. Газон на центральному полі районного центру дійсно трохи якісніший, ніж у фермерській столиці Закарпаття, та воно краще не тільки для настирних великолазівців, а й для технічних зарічанців. Та й підтримка «Заріччя» на рідному стадіоні в рази більша. А так на трибунах були тільки найпалкіші ультрас, яких серед ночі розбуди – будуть вигукувати імена та прізвиська своїх улюбленців.

Початок першого тайму пройшов за незначної територіальної переваги зірок із Ужгородщини, які завдали на два удари більше і показали непогану влучність (50 %). Уже на 3-й хвилині їм вдалось прорватись по центру, коли Михайло Головчак ударом з-за меж штрафного майданчика поцілив у лівий кут. Номінальний захисник Василь Ільницький, який цього разу був у ролі воротаря, вдало обрав позицію і забрав м’яча до рук. Через три хвилини свою гармату показав Михайло Микула, який опинився на завершенні атаки правим флангом зі зміщенням до центру. Та цього разу м’яч полетів вище поперечини. Ще були два небезпечні навіси на 10-й та 12-й хвилині. Під час першого з них на виході добре зіграв воротар «Заріччя», а в другому верхову дуель виграли його партнери. Спроби прорватись зарічанців, у яких креативом виділялись Юрій Булеза та Йосип Бундаш, не давали жодних дивідендів. Віталій Бойко, Олександр Назаренко та Юрій Шмулига «перекусували», подекуди ціною дрібного фолу, атаки опонентів ще на стадії їх формування.

Середина тайму пройшла за значної територіальної переваги «Заріччя», яке хоча й завдало на п’ять пострілів більше, та їх влучність (20 %) бажала бути кращою. Більше половини ударів зарічанців у цьому відрізку на свій рахунок записав Ю. Булеза. Саме він опинився на завершенні атаки лівим флангом на 20-й хвилині, заробив стандарт і виконав його, завдавши першого удару своєї команди. Та м’яч, підступно підстрибуючи, пролетів поруч із ближньою стійкою. Не досягли цілі й постріли його партнерів на 23-й та 26-й хвилинах. На 30-й хвилині зарічанці задовольнили видовищний голод футбольних гурманів, коли провели витончену атаку. Бундаш накрутив фінтами кількох опонентів і перевів верхом м’яч у центр на Ю. Булезу, а той, не даючи круглому опуститись, пробив з 15-ти метрів у падінні через себе. Юрій Галаголець був не зовсім готовий до такої еквілібристики, та на його щастя круглий пролетів поруч з правою стійкою. Та це була тільки «яскрава квіточка» для нього, а гірку ягідку він скуштував уже за мить після наступної атаки суперника по центру. Партнери вивели Юрка віч-на-віч з воротарем і Булеза ефектним ударом у дальню ліву дев’ятку привів до шаленого стану своїх прихильників – 1:0.

У кінці тайму зарічанці хоча й віддали ініціативу у володінні м’ячем, та дуже надійно зіграли в захисті, де в поті чола відпрацьовували навіть Бундаш та Іван Ільницький. Як наслідок, «Заріччя» завдало на два удари більше за опонентів і досягло досить якісної влучності (50 %). Першому точному пострілу Василя Булези на 36-й хвилині бракувало сили, а після другого його удару зі штрафного з центра поля м’яч полетів трохи вище поперечини. У «Великих Лазів» найбільш близьким, щоб зрівняти рахунок, був Павло Галайда, та його спробу пробити на 36-й хвилині самовіддано заблокували захисники. Після гострої навісної передачі від Павла на партнерів, яка сталась через шість хвилин, надійно зіграв В. Ільницький, підсумувавши переможний перший тайм для своєї команди.

На початку другого тайму гравці з Ужгородщини продовжили тримати м’яч, та гострота зникала навіть не народившись. Зарічанці витримали стартовий натиск суперника і трохи згодом змогли провести кілька контратакувльних дій. Одна з них дала позитивний ефект. Бойко порушив правила у власному штрафному майданчику і Петро Котубей вказав на позначку. Ю. Булеза майже бездоганно розвів м’яч та воротаря по різних кутах – 2:0. Враження на зарічанських фанів справив удар з льоту від одного з їх улюбленців на 60-й хвилині, коли м’яч оминув браму.

Не набагато змінилась ситуація на полі й у середині тайму. М’ячем більше володіли великолазівці, та при цьому зарічанці завдали на три удари більше і були влучнішими – 25 % проти 0 % у опонентів. «Великі Лази» не використали нагоду на 62-й хвилині, коли небезпечний простріл від Михайла Микули з лінії воротарського майданчика намагався замкнути Віктор Сов’як, та круглий трішки не долетів до його ноги. У Заріччя найактивнішими були Бундаш та брати Булези, які були головними дійовими особами під час контратак. Найгостріше було на 74-й хвилині, коли Бундаш заробив і влучно виконав стандарт, та воротар впорався з цим ударом.

У кінці тайму «Великі Лази» хоча й мали дуже суттєву перевагу з володіння м’ячем, та за ударами була рівновага, а за влучністю перед вели зарічанці – 50 % проти 0 % у суперника. На 79-й хвилині атака обома флангами за участю Анатолія Ломаги, Ю. Булези та Володимира Мізуна, завершилась ударом останнього в правий кут. Галаголець зреагував.

За мить «Великі Лази» могли забити рятівний гол, який давав невеличку надію на продовження боротьби за путівку до наступного кола. Гостру навісну передачу з лівого флангу на лінії воротарського майданчика мав замикати хтось із тріо гравців – Сов’як, Євген Шандор та Олег Мателешко. Ільницький відчувши нутром небезпеку, кинувся в ноги як «усурійський тигр». Якимось дивом ніхто із забивної трійки не проштовхнув м’яч у ворота.

На 92-й хвилині Котубей, за жорсткий поштовх суперника руками, Котубей запалив червоне світло перед Ломагою. І хоча арбітр додав п’ять хвилин, та рахунок так і не змінився. Незважаючи на поразку підопічні Івана Ковача та Йосипа Микуланинця, які вперше брали участь у ЛЧЗ, залишили по собі хороше враження. Численні фани команди переконані, що якісна робота тренерського штабу з формування добротного колективу, який демонструє видовищний футбол, у наступні роки може принести набагато кращий результат, ніж боротьба за четверту путівку з-поміж клубів, які посіли другі місця в групах.

«Заріччя» вперше як у своїй клубній історії, так і серед всіх клубів Іршавського району, не тільки вийшло до півфіналу, а й стало переможцем відбірної групи головної ліги районних команд. При цьому «Заріччя» показало другий результат серед усіх груп ЛЧЗ, з чим ми вітаємо команду Михайла Булези.


м. Іршава, Стадіон «Бужора». 150 глядачів

«Заріччя» – «Великі Лази» – 2:0 (1:0)

Голи: Ю. Булеза, 31, 56 (з пенальті)

Попередження: Йосип Бундаш, 42, Василь Булеза, 43, Іван Фельцан, 51, Юрій Булеза, 54, Володимир Мізун, 79 (усі «Заріччя) – Юрій Шмулига, 39, Вячеслав Куцик, 44, Віталій Бойко, 56, Олег Мателешко, 70, Анатолій Гаврилешко, 75, Михайло Мотильчак, 77 (усі «Великі Лази).

Вилучення: Анатолій Ломага, 90+2 («Заріччя»).

Євген СВИЩО для Lobda.at.ua

ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу Ви можете переглянути на офіційній сторінці Вконтакте

Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 1083 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 Лобда  
0
До речі, автор статті з Іршавщини!

1 footbaler26  
0
«Заріччя» вперше як у своїй клубній історії, так і серед всіх клубів Іршавського району, не тільки вийшло до півфіналу, а й стало переможцем відбірної групи головної ліги районних команд.
Автор статі, треба було хоч трошки подивитися історію ЛЧЗ. Фк " Заріччя " вже виступало в ЛЧЗ не один раз , а в 2010 році навіть дійшли до фіналу, де лише по-пенальті 3:4 в фіналі програли берегівській "Зірці" . Також у четвірці найкращих була і команда ФК "Кам'янське" (2008 рік).

الاسم *:
Email *:
كود *: