Головна » Усі публікації » Інтерв'ю » Едуард Готра: "Намагаюсь відповідати рівню гравців "Волині""
21:12
Едуард Готра: "Намагаюсь відповідати рівню гравців "Волині""
Пропонуємо Вашій увазі інтерв’ю з ужгородським гравцем, який зараз тренується під керівництвом Віталія Кварцяного.

Едуард Готра: Едуард Готра (10.02.1996) - молодий фланговий півзахисник, гравець ФК «Вітязь» Концгазо, на початку тижня розпочав підготовку до нового сезону разом із луцькою «Волинню». Про його тренування у стані луцької команди та про минулий сезон ми і розпитали Едуарда.
 
- Як тобі вдалось потрапити на тренування до "Волині"?

- Тренер ФК "Кам'яниця" Валерій Угрин запропонував, що може домовитися про перегляд у "Волині" і я погодився. Прийшли ми на перше тренування, де поговорили з Кварцяним. Він відразу сказав, що якщо навіть підійду вони не підпишуть мене, тому що в них заборона на трансфери, але дав дозвіл, щоб я ходив на вечірні тренування. Можливо в майбутньому щось і вийде з цього.

- Чи була у тебе перед першими тренуваннями індивідуальна розмова з Кварцяним?

- Так, ми говорили. Я розповів де грав і зараз граю, у кого тренувався, яку позицію займаю на полі. Також ми розмовляли після першого тренування, він запитав як ноги, а я говорити не міг після таких навантажень. Він чудова людина, спокійно зі мною розмовляв, дав завдання старшому тренеру налагодити контакт зі мною і попереджувати про тренування, тож надалі я спілкуюся більше з Володимиром Петровичем Диким.

- Чи чув на тренуваннях якісь позитивні чи негативні відгуки у свою сторону?

- Нічого негативного, там колектив хороший, вони "не піхають", а навпаки - підсказують, від мене, як чужої людини, не вимагали більшого, ніж я можу показати. Я намагаюсь відповідати їхньому рівню, можливо десь і не виходить моментами, але я стараюсь.

- В скільки годин у "Волині" вечірнє тренування? Як довго триває?

- По-різному, було у 17.00, було у 19.00, мені заздалегідь дзвонить старший тренер, десь за 1,5-2 години до початку. Тренування там дуже інтенсивні, без перепочинків, все у високому ритмі, все на витривалість. Крім вечірніх тренувань в них є ранкові, але вони починаються в пів сьомої. Це більше зарядка і бігова робота, але я їх не відвідував.

-  Чи видали тобі якусь екіпіровку?

- Ні, я тренуюся у своєму. Спеціально підібрав червоно-чорне забарвлення. Я не перебуваю в розташувані команди, так як їм заборонено реєструвати нових гравців. Я лише тренуюсь разом із ними, набираюсь досвіду і прихожу до оптимальних кондицій до Зимової першості Закарпаття, де буду захищати кольори "Вітязя". Я в хороших відносинах з деякими тренерами, маю їх контакти, вони мої, тож можливо в майбутньому наберу певну форму та спробую себе ще раз зарокомендувати, коли з них буде знятий бан.

- Як тебе прийняли гравці Волині на тренуваннях?

- Мене представили як гравця, який буде тренуватися разом з ними. Особливо ні з ким не знайомився, з декількома хлопцями вдалося поспілкуватися коли йшли на пару або під час тренування. Я нікому не "вставляв", та й мені ніхто в ноги не кидався, хоча вони грають жорстко, далеко не так, як у нас в області.

- Кого можеш виділити на тренуванні?

- Звісно дядя Толя Діденко, наскільки я зрозумів, він там авторитет і людина яка грає на досвіді краще за інших, Герасимюк носиться в центрі поля. Найбільш важко було грати проти Задерецького - він крайній захисник, а я крайній нападаючий, тож під час двосторонки часто вступали в контакт, декілька раз вдалося наносити удари по воротах Неділька, але забити йому не так просто.



- Чи часто грав у двосторонках на тренуванні? На якій позиції грав у цих двосторонках?

- Кожного разу. На першому тренуванні на мене не розраховували, тому я не був у планах тренера, але так вийшло, що Мемешев пропускав і я вийшов на його позицію. Важко в снігу було демонтрувати свої навики, але і в інших не сильно виходило, там багато молодих гравців, які підтянулися з дубля. Грав на позиції крайнього півзахисника, зліва в мене краще виходило.

- Опиши як проходить звичайне тренування у "Волині" на зборах (у яких ти приймав участь).

- Спочатку настанова від Віталія Володимировича, далі робота з м’ячом, або на пари, або по одному з різноманітними завданнями. Далі розминки з окремим тренером, далі тримання або квадрати. Потім вправи на витривалість з м’ячем, обводки фішок і тому подібно. В кінці двосторонка і на десерт прижкова робота, що мене здивувало це відсутність награвання комбінацій, можливо це тому, що поле не дозволяло.

- Коли "Волинь" завершує збір у ГСК "Камелот"? Будеш до останнього дня ходити?

- Думаю на наступному тижні вони поїдуть. Кожна можливість потренуватись з ними за честь. Я не пропустив жодного тренування, коли вони були. У дні коли в них контрольні ігри тренувань немає.

- Чи ведеш власну статистику? Скільки забив і віддав гольових у минулому сезоні?

- Не вів, але знаю, що хотілось б більше. У нас голами займався В’ячеслав Ковтан. Гольових передач думаю біля 10, а голів, якщо не помиляюся, 7. Але до сезону позабивав ще десь 7.

- Можеш виділити свій накращий (найкрасивіший) гол у минулому сезоні?

- Найкрасивіший - це гол у ворота Нижнього Коропця, там оформив дубль і другий гол вийшов просто шикарним, із-за меж штрафної. Але я б хотів виділити і гол у Чопі, ми виграли 2:1 і я забив другий гол головою. Він не такий і красивий, але думаю один з найважливіших у минулому сезоні.



- Проти кого було найважче грати у минулому чемпіонаті (проти якої команди і проти якого гравця)?

- Думаю найважче було грати в Чопі, по-перше, було дуже спекотно, по-друге, суперник нас топтав як лиш міг, по-третє – на трибунах було багато вболівальників які "травили" і кричали різні капості. Найбільш невдалою грою вважаю гру у Бобовищі, коли ми на тому городі програли не дуже сильній команді. Мене взагалі дивує, як на такому газоні можна грати!? Після цієї гри Венцелович (В’ячеслав Пінковський - ред.) посадив мене на три гри на лавку, тож мені запам’яталась і ця гра.

Особисто мені важко було грати проти капітана "Баранинців" Євгена Лукіяника - дуже швидкий і жорсткий крайній захисник.

- Як вважаєш, чого вам бракувало у фіналі з "Інтер" Ганичі, щоб перемогти?

- Мене в старті. Думаю десь суддя зламав нас, команду Ганичів погнали вперед вболівальники і зарядили їх на боротьбу. Шкода, що програли такий фінал, але без поразок не буває перемог. Я міг виручити команду, але на останніх хвилинах пробив головою над поперечиною, тож і за собою відчуваю трохи вини.

- З ким найкраще взаємодієш на полі у "Вітязі"?

- Це Горняк, Пребуш, Ковтан, але я б не виокремлював когось, в нас хороший колектив і взаємодію з усіма добре.

- Як ставишся до нового правила "один гравець - одна команда"?

- Це правильно, тому що інколи виходило так, що в одну неділю є команда, тому що є ті хлопці, які на словаках, а на іншу - вже нема команди, тому що хлопці на словаках. Звісно рівень значно упаде, тому що найкращі футболісти поїдуть грати за кордон, так як там кращі фінансові уиови, але це дасть шанс рости молоді і тим гравцям які були в тіні.

- Чи вже розпочались тренування у "Вітязя"?

- Як мене повідомили, якраз сьогодні, збираємося на перше тренування у вівторок, 31 січня.

- Чи відомо тобі у якій лізі буде грати "Вітязь"?

- Не готовий відповісти. Наскільки я знаю, то ми залишаємось у Першій лізі, але думаю багато залежить як ми зіграємо у Зимовій першості. Якщо ми дамо бій грандам Вищої ліги, то можливо і загоряться очі в президента і він дасть шанс пограти нам у Вищій лізі. У розмові з партнерами по команді знаю, що цього всі хочуть, всі хочуть себе спробувати на новому рівні, і я в тому числі, але як складеться ще не знаю.
 Тарас Галушка
 
Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 1559 | Додав: lobda | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: