Головна » Усі публікації » Інтерв'ю » Євген Гливка: "Намагатимемося потрапити до трійки призерів"
13:00
Євген Гливка: "Намагатимемося потрапити до трійки призерів"
Редакція lobda.at.ua продовжує серію інтерв’ю, у яких намагатимемося передати атмосферу цьогорічного чемпіонату.

Редакція lobda.at.ua продовжує серію інтерв’ю, у яких намагатимемося передати атмосферу цьогорічного чемпіонату.

Завершилось перше коло Чемпіонату та Першості області з футболу. Команди-аматори краю пішли на літні канікули. Тож нині є час підбити підсумки першої частини сезону й поспілкуватися з його учасниками.

Редакція lobda.at.ua продовжує серію інтерв’ю, у яких намагатимемося передати атмосферу цьогорічного чемпіонату, порушити актуальні питання, пов’язані не тільки з його перебігом, результативністю команд, арбітражем, поведінкою уболівальників під час матчів, інфраструктурою стадіонів, секретами успіхів, причинами невдач тощо.

До розмови із футбольними журналістами плануємо залучати тренерів команд, арбітрів, делегатів ФФЗ, футбольних аналітиків, а також закарпатських уболівальників. Закликаємо вас, шановних читачів, надсилати питання, які, ми обов’язково будемо включати в інтерв’ю.

Цього разу вдалося поспілкуватися з тренером молодіжного складу «Вітязя» Євгеном Гливкою. Його команда першу половину сезону завершила на четвертій сходинці, тобто знаходиться на відстані однієї перемоги від третього місця.

Чи задоволені грою своєї команди в першій половині сезону?

– Очікував більшого, але загалом задоволений. Гравці протягом одинадцяти ігор показували доволі якісний футбол, віддавалися сповна, і мені було приємно це спостерігати.

Євгене Павловичу, як колектив заповнює паузу в чемпіонаті?

– Після останньої гри футболісти на місяць пішли у відпустку, а вже з 5 серпня розпочнеться підготовка до другого кола змагань.

Чи виникають які-небудь суперечки у «Вітязі»?

– Ні, у нас дружний колектив. Якщо бачу, що назрівають непорозуміння між деякими моїми підопічними, то відразу ж намагаюся виправити цю ситуацію.

Ваша команда з кожним сезоном додає: це помітно не тільки за результатами, а і якістю гри. Варто зазначити, що колектив досить амбіційний. Які завдання ставите перед ним на цей сезон?

– Основне – потрапити до трійки призерів. Ми на відстані трьох очок від «бронзи», і якщо додамо, то виконаємо поставлене перед нами завдання. Буде важко, адже інші команди зробили підсилення.

Чи очікується на цьому етапі підсилення молодіжного складу «Вітязя»?

– Наразі не плануємо запрошувати нових футболістів. У нас залишився старий «кістяк» команди, і саме з ним будемо грати в другій половині сезону.

Як часто в команди змінюється склад, адже в обласному юнацькому футболі є вікове обмеження?

– Шкода, що деякі гравці вже не мають права виступати за молодіжний колектив. Через це в кінці кожного сезону ми не дораховуємося 5-6 футболістів основного складу. І перед початком нового чемпіонату доводиться створювати команду заново.

Чи влаштовують умови для тренування? І як часто готується Ваша команда?

– Створені умови цілком улаштовують. У нас є де проводити тренування. Колектив збирається двічі на тиждень: іноді займаємося на штучному покритті, деколи – на трав’яному.

Коли гра вже нічого не вирішує й результат за великим рахунком неважливий, як Ви налаштовуєте своїх підопічних на змагання?

– Тільки на перемогу. Завжди кажу хлопцям: «Бийтеся до останнього, нам потрібна ця звитяга. Якщо виходите на поле, то викладайтеся сповна, а якщо ні – узагалі не грайте».

«Вітязь» яка за ліком команда у Вашому «послужному списку»?

– Раніше тренерського досвіду в мене не було. Це перший колектив. Я не жалкую, що розпочав наставницьку кар’єру: вона приносить велике задоволення.

На Вашу думку, на якому рівні перебуває чемпіонат закарпатської області з футболу?

– Футбол у нашому краї добре розвинений. Є чимало хороших стадіонів, створені умови для тренувань. Якщо пройтися селами, можна знайти багато талановитих гравців. У нас люблять футбол, про що свідчить кількість уболівальників. Із кожним сезоном на Закарпатті «гра мільйонів» набирає обертів.

Яка Ваша футбольна мрія?

– Аби закарпатські гравці виступали на високому рівні. Мрію, щоб якнайбільше хлопців захищали кольори «Говерли». У нас чимало хороших футболістів, котрі могли б демонструвати гідну гру на рівні Прем’єр-ліги. Хочеться бачити закарпатський колектив завжди в еліті. Також бажаю, аби головна команда краю потрапила в єврокубки.

На фото підопічні Євгена Гливки.
Олег МИКИТА

Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 734 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: