Головна » Усі публікації » на Закарпатті » ФАБРИКА ПЕРЕМОГ ДЮФК «СІЛЬЦЕ»
23:17
ФАБРИКА ПЕРЕМОГ ДЮФК «СІЛЬЦЕ»
Четвер, 11 червня, виявився супернасиченим днем на футбольні події в Іршаві.

Четвер, 11 червня, виявився супернасиченим днем на футбольні події в Іршаві.

Всі вони так чи інакше були пов’язані з футбольним клубом «Сільце». По-перше, цього дня на міському стадіоні «Авангард» було заплановано проведення фінальної частини ДЮФЛ Закарпаття у віковій категорії 2003–2004 років, а згодом уже на власному стадіоні у рамках 7-го туру чемпіонату району, сільчани приймали відроджену цьогоріч команду – трикратних чемпіонів Іршавщини ФК «Кам’янське». Вінцем ігрового дня мали стати змагання 4-го етапу між переможцями обласних турнірів Західного регіону на приз «Шкіряний м’яч», два ключові матчі якого довелося провести вже вранці в п’ятницю, оскільки гості з Львівської та Івано-Франківської областей прибули пізніше від запланованого графіку. Але все по порядку.

До півфіналів вийшли юні футболісти ужгородської СДЮШОР, «Колоса» з Мукачівського району, свалявського «Сузір’я» та господарі поля ДЮФК «Сільце». У першому півфіналі мукачівські колосівці, які виділялися серед однолітків антропометричними даними, не зуміли нічого протиставити сдюшорівцям – 0:4. Значно цікавішим виявився другий півфінальний поєдинок між технічними командами Сваляви та Сільця. Наприкінці гри, коли сільчани голом Олександра Кілба дотиснули суперника, свалявці на останніх секундах несподівано перевели гру у серію післяматчевих пенальті. Перша трійка ударів переможця не виявила – довелося продовжити серію до першої помилки. При рахунку 5:4 на користь господарів поля, нерви здали у нападника «Сузір’я» і сільчани вдруге в сезоні пробилися в фінал обласної ДЮФЛ. У серії пенальті за ДЮФК «Сільце» забивали: Іван Глушко, Микита Червоненко, Тарас Глеба, Олександр Кілб та Антон Феєр.

Довелося відігруватися «Сузір’ю» і в матчі за третє місце проти мукачівського «Колоса», після того як нападник суперника реалізував пенальті за грубу гру у карному майданчику. Зрівняли рахунок свалявці класним навісним ударом по дузі у дальній від голкіпера кут. На другу серію пенальті у них елементарно не вистачило емоцій і третє місце здобули мукачівці – 3:0.

У фінальному матчі господарі поля переважали суперника, однак довго не могли втілити цю перевагу у конкретні цифри на табло. Ба, навіть більше – їм довелося відігрувати після вдалого проходу правим флангом та завершального удару у дальній кут від Максимця. Тарас Глеба пробував кілька разів робити свої фірмові спурти однак ужгородські захисники вчасно зупиняли форварда ДЮФК «Сільце». А зрівняли рахунок сільчани вже в другому таймі, коли після розіграшу кутового Іван Кормош головою вколотив м’яча у ворота без шансів для голкіпера – 1:1. І коли вже здавалося, що третьої поспіль серії пенальті не минути, нерви тренера та батьків пожалів Тарас Глеба, який виходячи на передачу в оточенні двох захисників, помітив вихід із воріт ужгородського голкіпера і перекинув того у дотик. Явна помилка стража воріт тим не менше не відміняє майстерності «чорнопотіцького Мессі» – 2:1.

Нагороди та призи учасники фінального турніру отримували з рук заступника міністра молоді і спорту України Ярослава Войтовича, голови Федерації футболу Закарпаття Івана Дурана, голови ДЮФЛ Закарпаття Василя Качура, начальника відділу молоді і спорті Закарпатської ОДА Дениса Мана, голови Іршавської РДА Віктора Симканинця, Іршавського міського голови Степана Бобика та легенди київського «Динамо» 80-х років Василя Раца. Було визначено кращих у номінаціях:

Голкіпер – Артем Чамада (СДЮШОР Ужгород).
Захисник – Віталій Хайнас («Колос» Мукачівський район).
Півзахисник – Дмитро Готря («Сузір’я» Свалява).
Нападник – Тарас Глеба (ДЮФК «Сільце»).

Наступними для юних футболістів Сільця стали змагання у Кубку «Coca Cola Шкіряний м’яч». Практично без відпочинку вони, як обласні переможці, прийняли четвертий зональний етап Західного регіону. Суперниками на шляху до Києва стали футболісти із смт. Дашава Львівської області та команда з м. Яремче, що на Івано-Франківщині.

У першому поєдинку, який відбувся у четвер ввечері, львів’яни переграли однолітків із гуцульського краю з рахунком 2:0. Вони ж стали командними переможцями у змаганнях із техніки елементів гри. Два матчі за участю господарів поля команди Сільця відбулися вранці в п’ятницю. Спочатку свіжоспечені переможці обласної ДЮФЛ зустрічалися з Дашавою. Переграючи повністю суперниками у контролі м’яча сільчани чомусь дуже рідко наважувались на удари по воротах. Ще й привезли пенальті у власні ворота, яке вдало реалізував львівський форвард. Відігралися закарпатці після кутового, використавши домашню заготовку: Тарас Глеба зіграв на ближню стійку і Іван Глушко низом відправив м’яча у дальній кут – 1:1. Друга половина гри не принесла забитих голів жодній з команд і в останньому поєдинку проти Яремче, сільчанам необхідно було забивати якомога більше, адже навіть рахунок 2:0 відправляв до Києва дашавських юнаків.

Перші два голи були забиті відносно швидко: спочатку Тарас Глеба, в результаті багатоходівки, добив м’яча в сітку. Потім після пробиття штрафного удару Іван Кинів, вискочивши перед голкіпером, забив другий. Далі справа йшла надзвичайно туго: сільчани «барселонили», били по воротах однак м’яч вперто не ліз у сітку. Навіть примудрилися пропустити в другому таймі, однак цей гол нічого не вирішував – конче необхідно було забивати третій, хіба що сілецький захист втратив право на помилку. І знову, як в попередньому фіналі, на останніх секундах, коли нерви нечисленних вболівальників витягнулися в струну, долю матчу вирішив Тарас Глеба, який після блискавичного розіграшу штрафного удару вискочив на побачення з голкіпером суперника та не залишив тому шансів – 3:1.

Привітали переможців та вручили призи голова Федерації футболу Іршавського району Василь Попович, начальник відділу молоді і спорту Іршавської РДА Андрій Данканич, Іршавський мер Степан Бобик та заступник голови Іршавської райради Петро Добромільський.

Тепер доведеться сілецьким юнакам підкоряти столицю. Адже місцевий ДЮФК за декілька років перетворився на своєрідний конвеєр зі здобуття кубків та медалей. І справна робота цього механізму залежить в першу чергу від трьох Сергіїв: Білана, Лупака, та Малицького, тому побажаємо їм здоров’я, успіху та нових перемог.

Святослав СИМКАНИНЕЦЬ

ФОТОРЕПОРТАЖ Ви можете переглянути тут.

Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 927 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: