Головна » Усі публікації » Інтерв'ю » Ференц Буда: "У зимовий період будь-який колектив здатен на сюрприз"
11:02
Ференц Буда: "У зимовий період будь-який колектив здатен на сюрприз"
Про підготовку до Зимового кубка району – в інтерв’ю з президентом ФК "Запсонь" Ференц Буда.

Ференц Буда: Футбольний колектив із Запсоня свого часу дивував перемогами і досягненнями всю область. На початку та у середині 80-х місцевий футбольний клуб виступав на всеукраїнських футбольних змаганнях, викликаючи повагу фахівців. Із розпадом колгоспу, який утримував команду, колектив поступово здав позиції. На сьогодні вони середнячок районної першості. Своїми думками, про нинішню команду та її планами поділився президент клубу Ференц Буда.

– Що для «Запсоня» Зимовий кубок?

– Насамперед, ми його розцінюємо як підготовку до чемпіонату Але вважаючи, що одна із зон групового етапу проходитиме на нашому полі, то не хочеться перед осоромитися власними вболівальниками. Безперечно, постараємося показати свої найкращі якості.

– А є конкретне завдання на цей турнір?

– Найголовніше завдання, це вийти з групи і продовжити боротьбу, а там уже багато залежить, на кого вийдемо в ¼ фіналу. Ставимо за мету боротись, на кого б не вийшли. Тим більше, що на початку сезону ми всі в однакових умовах. А якщо взяти до уваги, що грати доведеться на полях не такої вже хорошої якості, то тут ніхто не зможе повністю реалізувати власну майстерність. Зрозумійте – зима, на полі сніг. Це вирівнює всі команди. Більше того, ігри у два тайми 2 по 35 хвилин. Часу не так багато, щоб хтось легко реалізував свою перевагу. Ми зараз налаштовуємося на першу гру з «Артосом». Вона дасть нам багато відповідей і ми зрозуміємо в якому напрямку рухатися далі.

– Розпочали вже підготовку?

- Тренувальний процес іде на повну. До зимового турніру команду готує наш славний земляк, вихованець місцевого футболу Роберт Давід, який минулого сезону виступав за ФК «Дийдо». Він викликав до команди всіх футболістів, які грали минулого сезону. До них приєдналися найперспективніші молоді футболісти Матяш Сотмарі, Мішель Поп, Валентин Кіш. Гратимуть в команді і брати Віталій та Янош Дяченки, Гергель Давід та Федір Бочкої. Останні двоє, до речі, багато допомагають команді. Минулої неділі ми провели перший тренувальний матч з ФК «Берегово» і перемогли 6:0. Я розумію, що це не та команда, яка брала участь в чемпіонаті області, і нині знаходиться на стадії комплектування, але така перемога дуже приємна.

– На Вашу думку, хто має найкращі шанси на перемогу в Зимовому кубку?

– Останні два роки в районі є два лідери, які завойовують всі трофеї. Це берегівська «Зірка» та «Артос» (Гать). Так, вони фаворити, але знову наголошую, у зимовий період будь-який колектив здатен на сюрприз. На кожну гру ми будемо налаштовуватись незалежно від «зірковості» суперника і боротись за перемогу.

Ми зробили все, щоб максимально створити необхідні умови. Нашому полі пройшла гра з ФК «Берегово» і нарікань не було. Хоча зима триває і, звичайно, не все ідеально. Що стосується підготовки до чемпіонату, то у нас ще є плани по покращенню футбольної інфраструктури села. Знайшли спонсорів в сусідній Угорщині. Тож хочемо повністю реставрувати роздягальні і створити всі необхідні умови, як для власної команди, так і для гостей. Сподіваюсь, співпраця з угорською стороною дасть свої позитиви. На сьогодні вони вже придбали для команди футбольну форму та м’ячі. 
Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 911 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: