Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » ФК «Дийда» зробив вагомий крок до півфіналу (ФОТО)
19:49
ФК «Дийда» зробив вагомий крок до півфіналу (ФОТО)
Саме так можемо констатувати за наслідками центрального недільного протистояння ¼кубка Закарпаття в Хусті.

Саме так можемо констатувати за наслідками недільного протистояння в Хусті, де місцевий четвертий клуб минулого сезону Закарпаття «Оболонь» приймала діючого зимового чемпіона Закарпаття з Дідова.

Слід відзначити, що поєдинок був, м’яко кажучи, досить скупим на небезпечні моменти, що є звичним явищем у протистояннях двох рівнихза класом командам. І хоча від фанів «Дийди», під завершення гри, можна було почути, що їх команда на голову вища, та це відповідає дійсності тільки частково. Вища за класом команда стабільно виступає у вищому за класом турнірі, стабільно займає вищі, за суперника, місця протягом декількох сезонів. А тепер згадайте де грали ці дві команди в останні п’ять років та куди планують заявитись на новий літній чемпіонат Закарпаття і вам стане зрозумілим хід моїх думок. Поки ж «Дийда» вища за класом за більшість клубів Закарпаття тільки потенційно. Львівські «Карпати» теж вигравали кубок СРСР, та ніхто й не думав, що вони вищі за класом за «Спартак», «Динамо» чи «ЦСКА».

У конкретно цьому протистоянні головну роль зіграла тактична грамотність тренера «Дийди» та чітке виконання його настанов самими гравцями та відчутно краща гра в захисті. Гіді кожну хвилину, як кажуть, жив грою. Його голос майже не змовкав. У цьому плані Олександру Браєру, та його підопічним, дійсно є чому повчитись.

«Оболонь» хоча й мала з перших хвилин тотальну перевагу у володінні м’ячем та справжню гостроту для Славіка створювала вкрай рідко. Після однієї-двох точних передач від пивоварів на чужій половині поля відбувалось незмінне перехоплення м’яча Коханом, Берешем, Анталом, Кочовом. Користі не було й від традиційних навісів та прострілів. Удар для Славіка в перші двадцять сім хвилин міг бути хіба сонячним.

Пивовари нервували і поступово відпускали від себе жагу до перемоги. Під час однієї зі стрімких флангових вилазок до воріт Драгули гості заробили кутовий. Барта навісив у центр штрафного майданчика, а Розман головою підкорегував його політ під поперечину і відкрив рахунок – 1:0. На 18-й хвилині чергова контратака правим флангом завершилась ще одним влучним ударом Куцкіра, на який зреагував голкіпер. Через одинадцять хвилин на завершенні аналогічного вибігання лівим флангом Михайло вже асистував під удар Розману. Та оформити дубль Олександру не дозволила ближня стійка, яка опинилась із правої сторони від польоту шкіряної кулі. У господарів у цьому відрізку запам’ятався хіба удар відчаю з 40-ка метрів на 28-й хвилині від захисника Василя Пилипа, після якого м’яч полетів вище поперечини.

У кінці тайму пивоварам нарешті вдалось створити щось схоже на загрозу чужим воротам. Спочатку атаку лівим флангом якісним прострілом на Хайнаса завершив Мадяр. Владислав з 25-ти метрів пробив хоча й точно, та не так сильно як вимагали уболівальники. Славік без особливих зусиль забрав круглого до рук. Ще за мить атака по центру завершилась прицільним пострілом з 35ти метрів від Вурсти. Цього разу м’яч пролетів у сантиметрах від лівої дев’ятки. Трохи згодом Мадяр сам відгукнувся на навіс з правого флангу, та тільки чиркнув головою м’яч в сторону воріт. Славік зреагував. Ще один удар Браєра на другій доданій до першого тайму хвилині, який завершив атаку по центру, заблокував Качов.

Початок другого тайму дав певні надії господарям на зміну ходу поєдинку. У цьому значна заслуга гіперактивності від Росохи, Вурсти та Макаруся, які стали найбільшими клієнтами опорних півзахисників та захисників «Дийди» для роздачі синяків та подряпин. На 50-й хвилині після одного з таких епізодів відбувся навіс зі штрафного точно на голову Калиничу, та Юрко трохи перестарався у боротьбі з Славіком і отримав стандарт в сторону своєї половини поля. Ще через п’ять хвилин супершанс для себе створив Хайнас, який на правому фланзі атаки свої команди залишив з носом Кохана і виходив на вбивчу ударну позицію. У останній момент його від м’яча відтер Антал, внаслідок чого нападник «Оболоні» втратив рівновагу. Митровський дозволив продовжити гру, чим викликав невдоволення місцевих уболівальників. Гравці «Оболоні» так захопились аналізом попереднього епізоду, що й не помітили як отримали провал в центрі свого захисту, коли Давід виривався віч-на-віч з воротарем. Один із захисників поклав його на газон і отримав жовту картку. Рішення рефері викликало незадоволення вже у фанів «Дийди», які вимагали червону.

У кінці тайму команда з Дідова вирішила посперечатись із місцевими у володінні м’яча. Епізодами, коли у відборі самовіддано працювали Давід, Ковач, Пушкаш та Качов це виходило доволі непогано. На 33-й хвилині Кочову вдався якісний навіс на Розмана. Та цього разу м’яч з його голови зняв Драгула. Трохи згодом, після провалу у центрі захисту господарів, Пушкаш середнім пасом знайшов Давіда. Той зіграв у стіночку з Розманом і вирвався на побачення з Драгулою. Удар Роберта в лівий кут був не дуже сильним, тому Віктор зачепив м’яч і той легенько покотився далі. Один із захисників намагався врятувати ситуацію, та трохи не встиг і разом із круглим влетів у ворота – 2:0.

На 88-й хвилині підопічні Гіді могли довести рахунок до розгромного, коли на завершенні чергової атаки по центру до чужого карного майданчика увірвався Давід. При цьому Роберт фінтами залишив з носом двох супротивників. Та під час контакту з третім опонентом він упав. Можливо гравці й справді відчули ноги один одного, та саме падіння було досить картинним. Мабуть саме з цієї причини Митровський не зреагував на нього, чим викликав чергове обурення прихильників із Дідова.

Утім фінальний свисток змусив саме цих фанів шаленіти від задовлення. Їх клуб змусив стати аутсайдером пари одну з чотирьох кращих команд Закарпаття минулого року.

Арбітр – Михайло Митровський
Асистенти – Валерій Шкура та Юрій Шимон
Делегат матчу – Анатолій Плеханов.

Стадіон «Оболонь». Глядачів 600

«Оболонь» Хуст – «Дийда» Дідово 0:2

Голи: Розман, 11, Давід, 82.

«Оболонь»: Віктор Драгула, Сергій Панця, Михайло Алексик, Микола Росоха, Віталій Міллер, Микола Вурста, Олександр Браєр (граючий головний тренер), Ярослав Мадяр, Олександр Фляшко, Василь Пилип, Владислав Хайнас.
Запасні: Ярослав Бучок, Михайло Томишин, Тарас Форкавець, Василь Ізяник, Роберт Пилип, Василь Гера, Анатолій Похилюк, Юрій Калинич, Олександр Макарусь.
Тренер – Олександр Браєр.

«Дийда»: Юрій Славік, Юрій Береш, Роланд Антал, Юрій Кохан, Роланд Качов, Адам Пушкаш, Іван Ковач, Ференц Барта, ЧобоКемень, Михайло Куцкір, Олександр Розман.
Запасні: ЗолтанКардаш, Віктор Парада, Роберт Давід, ГаборЕгреші.
Тренер – Іштван Гіді.

Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»

ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу Ви можете переглянути на офіційній сторінці Вконтакте.

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 974 | Додав: lobda | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: