Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » ФК "Хуст" виборює срібло та путівку в плей-офф
20:16
ФК "Хуст" виборює срібло та путівку в плей-офф
Закарпатська команда здобула максимум наприкінці сезону і виборола можливість підвищитися у класі.

ФК
Достроковий чемпіон, найуспішніший дебютант сезону, Нива (Бузова) прийматиме гостей із Закарпаття. Команда Ефендієва та Карпенка завчасно виконала завдання прямого підвищення в класі, їй нічого не треба нікому доводити, проте є, звичайно, бажання красивою грою створити переможний акорд «золотого сезону» ‒ та ще й на власному полі. Єдине – є в лазареті у бузівчан травмовані (говоримо, передовсім, про Головатенка), а перед самим фактичним початком матчу травмувався основний воротар Литвиненко – його замінив зимовий новачок Захарчук.

ФК Хуст – реальний претендент на медалі, а також на першоліговий плей-офф. Проте успішність закарпатців залежить від конкурентів, тому що в випадку перемоги на Житомирщині Чайка точно посідала б друге місце. Якщо ж програла чи навіть зіграла б унічию – перемога в Бучі виведе саме ФК Хуст (перевага в особистих зустрічах над борщагівцями та за додатковими показниками – над вінничанами).

Проблеми дві, але вони суттєві. Перше – втома після тяжкого переїзду через майже всю Україну, друге – кадрові проблеми. Червона картка в минулому матчі з ПФК Звягель залишила поза грою провідного опорника (це Ігор Вагін). У зв’язку з цим у центр був переведений Павлич, який раніше закривав місце лівого захисника. І саме цей нюанс зіграв свою роль в дебюті матчу – як же вгадав із такою вимушеною перестановкою Циткін!

Гості кілька разів поспіль подавали з флангу, в одному з моментів оборонець Місюра перервав подачу, вибивши м’яча за межі карного майданчика, проте якраз там знаходився Богдан. Павлич відразу ж із правої ноги невідпорно пробив у лівий від воротаря кут – 0:1. Це його другий гол у чемпіонаті. Треба віддати належне сміливості закарпатцям – вони не просто не закрилися після голу в ворота лідера, а й пішли вперед. Борисенко, В.Луців, П.Луців ішли вперед і пробивали по воротах. «Від ножа гра», ‒ охарактеризували гру фахівці на трибунах.

От тільки перед самою перервою ФК Хуст залишився в меншості. Тихненко невдало зіграв на лівому фланзі захисту, не вибивши, а тільки зачепивши м’яч, а потім, падаючи, завалив Миколаюка. Було ясно, що це картка – проте рефері трактував порушення як достатнє для червоної картки. Гості з цим були категорично не згодними – фолу останньої надії там не було, атака через фланг, під кутом, паралельно йшли гравці, а надмірної грубості в гравця, який сам падав, не спостерігалося. Тим не менш, на залишок першого тайму та весь другий гості залишилися вдесятьох.

Втім, всупереч очікуванням другий тайм виявився значно спокійнішим. Закарпатці організовано «сіли», граючи компактно та зібрано. Більше того, періодично вони також вистрелювали контратаками, намагаючись таким чином протидіяти відчутній територіальній перевазі господарів. До слова, Семенець, Захаревич і Малакі досить небезпечно пробивали з різних позицій – була робота і в Бєліменка, і в оборонців. Найбільш топовий момент мав Євпак, який не влучив по м’ячу після скидки Кошмана з убивчої позиції. А в гостей варто відзначити прицільний удар Р.Пилипа, з яким справився воротар.

Проте матч так і докотився до мінімальної перемоги ФК Хуст, яка не похитнула чемпіонство Чайки, проте дала закарпатцям шанс на медалі та навіть підвищення в класі. Нагадаємо, що 35 очок внаслідок технічної перемоги також набирають вінничани, проте за рівності очок Нива змушена зважати на додатковими показниками. Особисті зустрічі рахуються між трьома командами ‒ Хуст, Чайка та Нива (Вінниця). Перевага – за закарпатцями.


Нива (Бузова) – ФК Хуст – 0:1

Гол: Павлич, 15

Вилучення: Тихненко (Х), 43 – напряму

Нива (стартовий склад): Захарчук, Сокол, Місюра, Таран, Малакі, Турчанов, Зуєвич, Миколаюк, Скепський, Тименко, Сомов. 
Запасні: Литвиненко (заміна до фактичного початку матчу), Проценко, Скляренко, Ярмак, Мельніченко, Ткаченко, Захаревич, Калінін, Євпак, Кошман, Семенець. 
Головний тренер: Сергій Карпенко.

Хуст (стартовий склад): Бєліменко, Мердєєв, Іванов, Тихненко, Романенко, Павлич, Станкович, Приходько, Борисенко, П.Луців, В.Луців. 
Запасні: Левченко, М.Пилип, Р.Пилип, Фляшко, Стрілець, Боднарук, Колчин. 
Головний тренер: Володимир Циткін.

Джерело

 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 423 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: