Головна » Усі публікації » на Закарпатті » ФК СХІ - нове ім'я у закарпатському футболі
11:32
ФК СХІ - нове ім'я у закарпатському футболі
Новостворений ужгородський клуб братиме участь у всеукраїнських змаганнях.

ФК СХІ - нове ім'я у закарпатському футболі За ініціативи тренера Рудольфа Балажинця було створено нову футбольну команду СХІ (Сім'я Христа Інтернешнл), або як звучить назва в оригіналі FC FCI (Family of Christ International). Після переїзду молодіжної команди минайців у Львів, постало питання де будуть грати закарпатські юні футболісти, тож дуже швидко форсувався процес створення нової місцевої молодіжної команди, яка вже встигла заявитись у чемпіонат України Перша ліга U19. Також у планах спробувати свої сили у Кубку України серед аматорів. Балажинець зумів акумулювати свої зв'язки і знайти у США меценатів (представників однойменної від назви клубу церкви), які б підтримали функціонування цієї команди. 

Основу команди складають гравці, що у минулому сезоні виступали за Минай U19. Варто зазначити, що цю вікову групу 2006 р.н. Балажинець та інший тренер команди Лобода, у різні відрізки часу, тренують вже більше семи років (у структурах ДЮШФ Зінедін та АФ Минай). Тож тренери та гравці пройшли вже дуже довгий шлях разом і продовжать йти вже у новоствореному власному клубі. 

Процес формування складу та пошук нових гравців (2005 р.н. і молодших), які могли б посилити команду, триває. Наразі у команді присутні гравці здебільшого з Ужгородщини, Березнянщини, Мукачівщини та Рахівщини. 

До тренерського штабу увійшли - головний тренер Рудольф Балажинець, асистенти Яромир Лобода, Дмитро Антошин та тренер воротарів Ерік Гречка.

ФК СХІ потрапив у третю групу Першої ліги U19, де їх суперниками будуть Поділля Хмельницький, Нива Вінниця, КЗ ДЮСШ Буковина Чернівці, ФК Звягель Новоград-Волинський, Варатик Коломия та Покрова Львів. У першому турі, 13 вересня, ужгородці зіграють на виїзді у Вінниці. У другому турі, 20 вересня, прийматимуть вдома Буковину. Домашні поєдинки СХІ цілком ймовірно проводитимуть на штучному полі стадіону Авангард.

Також підопічні Балажинця, щоб отримувати більше ігрової практики, продовжують приймати участь у чемпіонаті міста Ужгород.

 
Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 759 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: