Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Футбол «по-золотарівськи» або «королівство кривих дзеркал»
19:29
Футбол «по-золотарівськи» або «королівство кривих дзеркал»
У 10-му турі в Золотареві «Старт» приймав колись амбітного суперника, а в нинішньому сезоні аутсайдера І-ї східної ліги – «Вишково».

Футбол «по-золотарівськи» або «королівство кривих дзеркал» Не знаю, які цілі ставить перед собою «Старт» на цей сезон, але організація роботи в команді перебуває на вкрай низькому рівні.

Такого відношення  до справи не бачив навіть у районних чемпіонатах…

По-перше вразила інфраструктура: газон футбольного поля був такого стану, наче на ньому тренувалися їздити стажери-трактористи – все в коліях, а його дальній кут такий, начеб-то на ньому розвертався справжній  танк. Гравцям на цій ділянці не те, що грати в футбол неможливо, а слідкувати за своїми рухами, щоб не підвернути гомілкостоп під час бігу. А за метр від поля викопали справжню траншею глибиною десь 1,7 метра. Не знаю, для чого така глибина, чи то в Золотареві часті паводки заливають футбольне поле, або ж тут вирішили будували нову лінію Арпада, бо коли гравці залазили в цей окоп за м’ячем, то звідти стиричала лише голова футболіста і вилізати звідти доводилося вкрай важко. Велике прохання до керівництва «Старта»: закрийте цю канаву дошками, поки не трапилася якась біда – не приведи Боже туди впаде дитина, чи гравець влетить на швидкості або ж спіткнеться захмелілий вболівальник – це не стадіон, а якась зона стихійного лиха… Агов, пане інспекторе ФФЗ з атестації футбольних полів краю, мені цікаво, як ви дозволили проводити матчі на цьому горе-стадіоні???

Та справжнім шоком для мене став вигляд національного прапору України, який майорів над золотарівським стадіоном. Це був не стяг, а якась синьо-жовта ганчірка, це справжнє знущання над національною символікою, і це в команді, кольори якої захищає голова Хустської районної ради. Пане Олександре – цей прапор – це ваше лице,  і не ганьбіть себе, своє село та рідну команду таким ставленням до державних символів.

Тепер про організацію матчу: господарі поля лише за 5 хвилин до початку матчу юнацьких складів команд спромоглися зайти в суддівську взяти протокол, щоб нашвидкуруч його заповнити. На запитання арбітра в чому причина такої неквапливості представник «Страта» вказав форс-мажорні обставини: «У нас у селі храмове свято!».  Далі зясувалося, що ще відсутній і лікар, лише під час виходу команд на поле, мабуть, прямісінько з храму на стадіон добігла захекана жіночка, правда, ще хвилин 10 вона просила, аби їй довезли аптечку з медикаментами.  Нарешті, все втряслося й гра розпочалася.

Поєдинок юнацьких команд завершився переконливою перемогою «Вишкова» - 4:1, хоча на перерву гості йшли за рахунку 1:0 на користь «Старта». Не хочеться описувати футбольні перипетії цього матчу, бо справжні чудасії розпочалися вже по закінченні гри юнаків.

Знову на обидві ноги храмає організація. Ще до матчу юнаків керівники команди господаря запевняли, що працівники поліції на під'їзді, але чомусь вони показали себе лише о 17:30 (гра вже мала тривати 30 хвилин). З'явилися, але як: уявіть собі заходять у суддівську двоє молодиків у шортах, шльопках та спортивних майках  і один з них заявляє ми поліцейські…, навіть посвідчення показав, далі продовжив: «Ми тут сиділи в автівці, увесь час були на місці, і не знали, що потрібно заходити до арбітрів й представлятися ». Це вже було, навіть не смішно, якесь «королівство кривих дзеркал»: команда другий сезон поспіль виступає в першості області, та й у цьому сезоні вже грає 5-й тур у рідних стінах, а поліцейські й духом не відають, що вони мають бути одягнені в формений одяг і обов’язково перед стартом поєдинку  мають представитися арбітру та інспектору ФФЗ, назвати номер свого посвідчення.  Лише після зауваження інспектора золотарівські поліцейські зрозуміли, що їм би слід перевдягнутися й приступити до виконання своїх обов’язків.

Про гру багато говорити не хочеться, бо на такому полі, яке до слова ще й не відповідає мінімальним стандартним вимогам,  грати призвичаїлася лише місцева команда й здобути якісь залікові бали будь-яким гостям в Золотареві буде вкрай важко. Та й футбол тут досить-таки примітивний, адже в короткий пас на такому полі довго не пограєш. Тому команди тут робили максимум дві-три передачі, далі проходив довгий пас уперед, де за м’яч чіплялися нападники і завдавали, якщо поталанить, удар в рамку воріт. Більше ударів здійснили господарі, і три з них стали результативними. 

Вже в першому таймі перевага «Старта» вилилася в два реалізовані моменти. На 7-й хвилині удар з 23-х метрів гравця команди господарів прийняла на себе поперечина, а на добиванні вдало зіграв Олександр Сливка. «Вишково» відповіло кількома гострими атаками, але на завершальному етапі їм забракло точності.

В одному з епізодів нападник вишквіської команди Йосип Кузьма таки зміг забити, але зробив це будучи в офсайді й арбітр гол не зарахував. А на початку завершальної п’ятихвилинки першого тайму господарі подвоюють свою перевагу, кіпер вишківчан не зміг зарадити потужному удару в ближній кут у виконанні Йосипа Стойки. 

Друга половина продовжила попередній сценарій гри. Гравці більше боролися з природнім рельєфом поля, по декілька секунд витягували м’яч з рівчака й намагалися грати в футбол. А на 66-й хвилині «Вишково» залишилося в меншості – за друге попередження був вилучений Й.Кузьма.

Чисельною перевагою господарі змогли скористатися лише наприкінці зустрічі, та й то після помилки захисника, від якого м’яч зрикошетив у стійку, а на добиванні першим був Василь Попадинець, який вийшов на поле за 7-м хвилин до цього.

Тож 3:0 – така перемога «Старта», але чи не стане ця перемога «пірровою» (Перський цар Пір,  досяг перемоги в одній битві ціною величезних втрат, а вже в наступній - втратив все військо й загинув сам ) для золотарівської команди вирішуватимуть відповідні інстанції ФФЗ.
 

Арбітр: Юрій Шимон (Ужгород);
Асистенти арбітра: Сергій Боднар, Роман Сенишин (Ужгород);
Інспектор ФФЗ: Ярослав Маєревич (Ужгород).
 
Стадіон «Шкільний» с. Золотарево. Глядачів: 200
 
«Старт» (Золотарево) – «Вишково» (Вишково) – 3:0 (2:0)
 
Голи: Сливка 7, Стойка 40, Попадинець 87.
 
«Старт»: Тяско, Пацкан Олександр, Пацкан Михайло, Шимоня, Деяк (Довганич 75), Мацунич Олександр, Мацунич Василь,  Сливка, Стойка, Подлевський, Орос (Попадинець 80).
Запасні: Кикина, Демський, Слава.
Тренер: Михайло Пацкан
 
«Вишково»: Русин, Мущинка, Петрич, Солома, Мацола, Кузьма, Калинич, Болог, Антал (Попович 57), Говдош, Зейкан.
Запасні: Гайович, Світлик, Оніщенко, Ганко.
Тренер: Адальберт Борбель.
Попередження: Подлевський 13, Орос 19, Мацулич В.70 - Болог 6, Кузьма 10
Вилучення: Кузьма 66.
Семен МИХАЙЛИК


VIP-роздягальня господарів


арбітр Юрій Шимон та асистент Сергій Боднар на коліях футбольного поля в Золотареві перед матчем


 одинадцятиметрова позначка серед коліїв



той самий обірваний синьо-жовтий стяг
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1685 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Витя  
0
Ганьба Пацканам

الاسم *:
Email *:
كود *: