Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Футбольна казка ФК «Ракошино» закінчується у Кінчеші (ФОТО)
20:00
Футбольна казка ФК «Ракошино» закінчується у Кінчеші (ФОТО)
У неділю, 14 червня, на стадіоні у с. Кінчеш відбувся матч між ФК «Сокіл» та ФК «Ракошино».

У неділю, 14 червня, на стадіоні у с. Кінчеш, у рамках 7-туру першості області (західна зона), відбувся матч між ФК «Сокіл» та ФК «Ракошино».

Без сумніву, гості, які за підсумками шести турів посідали перше місце, претендували у цьому матчі тільки на перемогу. Автомобілісти, у свою чергу, які встигли зарекомендувати себе як «темну конячку» обласної першості, без бою не збирались відпускати ракошинців у рідні пенати.

Команди розпочали без розвідки. Уже на 3 хвилині матчу гості мали прекрасну нагоду, аби розпечатати володіння Віталія Фанти. Захисник «Сокола», Максим Минайленко, поблизу власного карного необережно зіграв рукою, що призвело до небезпечного стандарту. За виконання штрафного взявся нападник ФК «Ракошино» - Вадим Курта, однак безхитрісно пробив у «воротарський» кут. Легка здобич для кіпера.

Здавалось, ніщо не завадить підопічним Олександра Когутича (граючий тренер – прим. ред.) взяти ініціативу у свої ноги і довести цей матч до логічного і позитивного завершення для ракошинців. Однак, сталось не так, як гадалось. Віталій Лучин, отримавши передачу від Роберта Товта, цілив дальню «дев’ятку» з доволі пристойної відстані. Вболівальники «Сокола» і сам Віталій вже бачили шкіряного у сітці воріт, але той, у зрадницькій манері, промайнув трохи вище.

Цей епізод матчу став переломним для підопічних Гудзана. Футболісти «Сокола» спіймали кураж. Таке моральне піднесення господарів застало зненацька ракошинців, які почали дещо панікувати. На 25 хвилині вбивчий момент мав голеадор господарів - Олександр Грицкевич: Віктор Жоффчак прострілював з флангу, а Олександр безперешкодно пробивав з кількох метрів. Не вистачило міліметрів.

На цьому домінування господарів не завершувалось. Колектив із Кінчеша «знайшов» свою гру, яка завдавала чималих неприємностей захисту «Ракошина». М’яч був повністю під контролем господарів. Однак, це не було банальне перекочування у захисті. Куляста сфера левову частину першого тайму знаходилась на половині поля ракошинців, що часто перетворювалось у неприємні випади на ворота Когутича. Один з таких ледь не завершився взяттям воріт: атакувальний півзахисник «Сокола», Павло Кривка, відправляє у прорив невтомного Грицкевича, який з 16-ти метрів пробиває трохи вище ближньої дев’ятки. Чесно кажучи, футбольна фортуна у першому таймі була на боці гостей.

Автомобілісти, після низки невикористаних моментів, дещо збавили обороти, за що ледь не поплатились. Ракошинці скористались тимчасовою пасивністю опонентів, вибігши зусиллями Іштвана Кваковського у стрімкий контрвипад, який завершився ударом з кількох метрів Курти. Було небезпечно, проте пострілу не вистачило потужності.

Підопічні Гудзана більше не втрачали концентрації у першому таймі, спокійно контролюючи хід гри і створюючи моменти. Проте, володіння Когутича так і залишились недоторканими у першій половині гри. 0:0 – «сухий» підсумок перших 45 хвилин.

Дебют другого тайму став логічним продовженням тих подій, які відбувались у першій половині гри – «Сокіл» атакує, «Ракошино» намагається дисципліновано оборонятись. Однак момент, який стався на 51 хвилині аж ніяк «не витікав» із картини подій. Хавбек гостей, Василь Петровці, скористався серією помилок захисної ланки «Сокола», вийшов на оперативний простір і бездоганним ударом зльоту робить рахунок 0:1. Результат, який зовсім не відображав те, що відбувалось на футбольному полі. Однак, як кажуть – результат на табло.

Здобувши необхідну перевагу, яка дозволяла підопічним Когутича продовжити свій переможний стрік до семи матчів, гравці «Ракошина» прижались до своїх воріт, щосили відбиваючи штурм господарів. Як підсумок – купа невикористаних моментів з боку автомобілістів. Варто сказати, що гостям відверто щастило. Коли захисники і воротар безсилі – виручає штанга, або ж гравці «Кінчеша» хиблять з убивчих позицій. Однак, на 65 хвилині кредит везіння для «Ракошина» вичерпався. Жоффчак на пару з Корпошом, на маленькому клаптику поля поблизу карного гостей, розіграли прекрасну багатоходівку, яка завершилась пасом, який вивів Роберта Товта на рандеву з Когутичом. Нападник «Сокола» легко розбирається з кіпером гостей, відновлюючи у матчі статус кво.

Нічийний результат змушував ФК «Ракошино» оголювати тили, аби могти зазіхнути на 3 залікові пункти. На 70 хвилині зустрічі той самий Роберт Товт робить дубль. Прекрасним ударом у дальній нижній кут Когутича нападник змушує хапатись за голову ракошинського вболівальника.

Розігравши шкіряного з центру поля, футболісти «Ракошина» стрімголов помчались відновлювати справедливість. Однак, кволі спроби лідера чемпіонату завершувались, у кращому випадку, ударами з дальньої дистанції, у гіршому – втратами у центрі поля. Автомобілістів влаштовував такий сценарій, і вони спокійно доводили гру до перемоги, не забуваючи створювати моменти.

На 75 хвилині один з безлічі моментів, створених господарями у цьому матчі, завершився третім взяттям воріт Когутича. Подачу з кутового точним ударом головою під поперечку Олександр Грицкевич просто «вбиває» амбіційне «Ракошино».

3:1 – рахунок, який перериває вражаючу серію із 7 перемог ФК «Ракошино».


Арбітр: Ігор Гарлач
Асистенти: Юрій Шимон, Валерій Шкура
4-й арбітр: Євгеній Зан
Делегат: Анатолій Плєханов

Глядачів: 200

«Сокіл» - «Ракошино» 3:1

Голи: Товт 65,70; Грицкевич 75 – Петровці 51

«Сокіл»: Фанта, Лобанов (Долгош, 81), Яхимець, Глива, Минайленко, Жоффчак (Солодовник, 71), Лучин (Турега, 60), Товт, Корпош, Кривка, Грицкевич (Мицак, 77)
Головний тренер: Валерій Гудзан

«Ракошино»: Когутич, Логойда, Яцина, Меденцій, Петровці, Чорней, Доктор, Ремета, Кваковський (Рущак, 74), Курта, Вацьо (Яцина, 46)
Головний тренер: Олександр Когутич
Аттіла Ерделі

ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу Ви можете переглянути на офіційній сторінці Вконтакте.

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1306 | Додав: lobda | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 4
4 Josephimase  
0
http://mysite.ru - http://mysite.ru

3 Stephentub  
0
http://mysite.ru - http://mysite.ru

2 Вболівальник "Локомотива"  
0
Ну і де тепер ФК"Ракошино"? Навіль фейкова перемога ім не допомогла втриматись в таблиці на призових місцях..

1 Я  
0
Ви задрали уже! Зробіть нормальну таблицю де у Ракошина і Чопа по 7 ігор. Уже всі давно знають що це питання вирішили і виграло Ракошино!

الاسم *:
Email *:
كود *: