Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » Габовда став спортивним директором академії "Вереса"
10:01
Габовда став спортивним директором академії "Вереса"
"Верес" оголосив про призначення Габовди на посаду спортивного директора клубної академії.

Габовда став спортивним директором академії Близько місяця тому Габовда отримав тренерську ліцензію. Український півзахисник проходив навчання в Футбольній Академії Чехії на протязі 6 місяців та успішно здав іспити, за результатами яких отримав тренерський диплом UEFA категорії В і відповідну міжнародну ліцензію. Диплом тренера цієї категорії в Україні дозволяє працювати на посаді головного тренера команд Другої ліги та асистентом у Першій лізі.

Коментар від Юрія: "Отримав хороші знання та корисний досвід навчання на тренерську ліцензію категорії В UEFA. Навчання проходили 6 місяців в місті Прага на чеській та англійській мові, практичні та наглядові заняття в найсильніших школах Чеської Республіки таких як : ФК Спарта Прага, ФК Славія Прага, ФК Дукла Прага. Дякую моєму головному наставнику на цьому шляху навчання Алешу Маєру, який дуже плідно і професійно виконує свою роботу, дякую всій моїй чудовій групі з якою довелось навчатись в цей час. Крокуємо далі … UEFA A."

Свої перші кроки в футболі Юрій розпочав у дитячого футбольного тренера Мешко Еміла Михайловича у команді «Соколята» (Мукачево), які в той час виступали у ДЮФЛ України. Значну частину своєї кар’єри вихованець мукачівського футболу та Львівського фахового коледжу спорту присвятив львівським Карпатам, де виступав і його дядько, відомий український радянський футболіст угорського походження Янош Габовда (уродженець с. Ключарки). За проведений період у Львові своєю грою та самовіддачею Юрій став одним з улюбленців ультрас «Карпат».

Окрім Карпат виступав за Кривбас, Таврію, Рух, білоруські Граніт та Динамо Мінськ, угорські Халадаш, Балмазуйварош та Дебрецен.

На початку березня 2022 року, невдовзі після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну, Габовда розірвав контракт із білоруським Торпедо Жодіно і перейшов у празьку Дуклу. Останнім клубом у кар’єрі флангового півзахисника став Сокіл Хостоун із третього за силою чеського дивізіону. За цю команду Габовда у сезоні 2022/23 зіграв 21 матч, забив два голи та віддав чотири передачі.

А вже цього тижня Юрій Габовда працевлаштувався у Вересі як новий спортивний директор клубної академії.

Академія «Вереса» стартує з 3 вікових категорій: U-16, U-14, U-13. Її директором є старший тренер «Вереса» U-19 Олег Шандрук. Віцепрезидент з розвитку академії - генеральний директор компанії Ascet Shipping Микола Гапеєв.

Перші тренування відбудуться вже на початку серпня на синтетичному полі тренувального комплексу «НТБ Верес».

Нагадаємо, що одним із лідерів у молодіжній комнаді Вереса є 18-річний свалявський півзахисник Дмитро Годя, який минулого сезону вже встиг дебютувати за першу команду.

Побажаємо успіху Юрію Габовді на новому футбольному поприщі! 

 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 333 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: