Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Ганебна гра «Вітязя» як запорука поразки
20:29
Ганебна гра «Вітязя» як запорука поразки
7 червня, на стадіоні смт Баранинці, однойменна команда приймала ФК «Вітязь» з Концгазо.

У неділю, 7 червня, на стадіоні смт Баранинці, однойменна команда приймала ФК «Вітязь» з Концгазо у рамках 6-го туру першості Закарпатської області (західна зона).

У минулому сезоні ці колективи зарекомендували себе як боєздатні одиниці, які спроможні чіплятися за високі місця. Тому, вболівальник мав надію очікувати від цього протистояння принциповості, цікавого малюнку гри, напруги до останньої хвилини. Забігаючи наперед, розчарую прихильників обласного футболу – ця зустріч навряд чи викарбується у пам’яті навіть найзавзятішого поціновувача гри мільйонів. Причиною такого висновку стала, у першу чергу, гра підопічних Пінковського, які з кожним туром наближаються до звання «розчарування сезону». Такі провали у команді, здавалось, такого амбіційного тренера зумовлені різкою зміною вектора розвитку команди – на зміну досвідченим виконавцям, які «робили» гру прийшли молоді та перспективні вихованці закарпатського футболу. Як виявилось, цей процес проходить доволі болісно.

ФК «Баранинці» розпочали цей сезон також не без втрат. Команду покинув найкращий бомбардир минулого чемпіонату – Руслан Соскида, перебравшись до вищолігового ФК «Середнє». Однак, кадрові прогалини керівництву клубу вдалось більш-менш «залатати». Ба більше, на деякі позиції прийшли досить-такі імениті гравці. Як от, наприклад, екс-гравець «Говерли» – Владислав Микуляк. Із перших хвилин стало помітно, що підопічні Пінковського просто не знають, що повинні робити на полі. У свою чергу, «Баранинці» вийшли на гру з чітким уявленням про те, що їм потрібно. Підопічні Бисаги намагались використовувати швидкість своїх флангових гравців. Кілька таких рейдів Лук’яника ледь не закінчились плачевно для «Вітязя».

Проте, перший небезпечний момент створили не флангові півзахисники господарів. Владислав Микуляк, снайперської точності передачею, знаходить голову Дзьоби. Однак, Едуард кількох метрів пробив вище цілі.

Футболісти Бисаги, спіймавши кураж, не переставали «злізати» з воріт гостей, і уже на 15 хвилині могли розпочати лік своїм голам у цій зустрічі: Лук’яник робив простріл з флангу, Харченко завершував ударом зльоту – забракло точності у завершальній фазі.

«Баранинці» з кожною хвилиною продовжували повільно, але впевнено нарощувати перевагу у той час, як гравці «Вітязя» виглядали безпорадно. Одна «біла пляма» у грі гостей – це центральний захисник, Андрій Микитишин, який ледь не самотужки стримував масовані наступи господарів. Проте, футбол, як уже давно відомо – командна гра, де один гравець не в змозі забезпечити результат.

На 30 хвилині сталося перше взяття воріт: правий хавбек ФК «Баранинці», Олександр Назаренко, протягнув шкіряного по флангу, зробив сильний простріл. М’яч, зрадливим рикошетом від ноги захисника «Вітязя», Василя Бонтея, опиняється у сітці воріт. 1:0 – якщо «Вітязь» біля чужих воріт нічого створити не може, то «видумує» біля своїх.

Складалось таке враження, що підопічні Пінковського чи то не їли, чи то бояться своїх суперників, але те, що демонстрували на полі гравці атаки гостей, важко назвати «футболом». Передачі в «нікуди», вайлуватість, технічний брак. Особливою безпорадністю на полі вирізнявся Адріан Горняк, який не раз отримав на горіхи від тренера протягом першої половини зустрічі.

У свою чергу, футболісти Бисаги не збирались зупинятись на досягнутому. Під завісу першого тайму прекрасний момент мав Андрій Харченко, який завдяки зрячому закиданню Дзьоби, вийшов на побачення з голкіпером гостей. Нападник намагався перекинути воротаря – не вистачило зовсім трохи.

Другий тайм нічим не відрізнявся від сценарію першої половини гри. «Баранинці» грають у свій футбол, на відміну від «Вітязя», які, здавалось, втратили будь-який футбольний «апетит». На небезпечні атаки господарів гості часто відповідали грубощами, які часто провокували гравців ФК «Баранинці» на грубощі у відповідь. Зокрема, Владислав Микуляк, після зіткнення з Микитишином, нагородив того «смачненьким» ляпасом. Суддя оригінально відреагував на ситуації, засвітивши жовтим кольором перед обома футболістами.

Стосовно безпосередньо гри, то господарі впевнено йшли до другого забитого м’яча, в чому гості, своєю невпевненою грою, сприяли. Кілька моментів змарнував Харченко, близьким до взяття воріт Микуляк – не вистачало футбольного фарту. Однак, на 81 хвилині «Баранинці» все-таки домоглись свого. Реактивний Лукіяник, оббігши кількох опонентів, виконав точний пас у карний «Вітязя» на Браїлу. Досвідчений футболіст із легкістю переправив м’яч у сітку воріт.

2:0 – заслужена перемога ФК «Баранинці». Футболісти «Вітязя», скоріш за все, відправляють Пінковського у відставку.


Арбітр: Сергій Гецко
Асистенти: Олександр Абель, Мар’яна Сухан
Делегат: Біров Степан

Глядачів: 420

«Баранинці» – «Вітязь» – 2:0

Голи: Бонтей (автогол), 30, Браїла, 81.

«Баранинці»: Ізай, Харченко, Дудаш, Лукіяник, Микуляк, Дзьоба (Браїла, 60), Товтин, Балажинець, Фаринич, Товт, Назаренко
Головний тренер: Бисага І.В.

«Вітязь»: Ваш, Русин, Микитишин, Скрип, Фекете, Пінковський, Гартман (Рогач, 61), Горняк (Качур, 66), Каганець (Мишанич, 74), Диковець (Балог, 71), Бонтей
Головний тренер: Пінковський В.В.

Попередження: Микуляк – Пінковський, Микитишин, Балог.
Аттіла ЕРДЕЛІ

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 832 | Додав: lobda | Рейтинг: 3.5/2
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: