Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Глибина «Нижнього» сильніша за висоту «Карпат»
19:17
Глибина «Нижнього» сильніша за висоту «Карпат»
Про золотий двобій, у якому підопічні Кіштулинця досить упевнено, досягли одного зі своїх улюблених у сезоні рахунків, дізнавайтесь далі.

Глибина «Нижнього» сильніша за висоту «Карпат»

Юнаки – це майбутнє закарпатського футболу. Цей фактор починають розуміти в Шишловцях, Великій Копані, Сільці, Великому Бичкові, Бобовищі, Тересві та Верхньому Коропці. А от у Нижньому Коропці та Дубовому це збагнули вже давно, тому й мають неймовірні результати кожна  в своєму дивізіоні. Фанам підопічних Руснака так взагалі важко згадати, коли їх улюбленці не входили в призи Сходу, а «Нижній» у цьому сезоні виступав настільки стабільно, що конкуренти як не напружувались, як не громили й феєрили, та дістати золотого рибунця «Коропця» ні на яку наживку було зась. У даному одноденному протистоянні не тільки клуби вирішували, де краще працюють із молоддю, а й взагалі грандові регіони в цьому юнацькому дивізіоні Східне та Центральне Закарпаття могли ще раз довести один одному, хто з них «зе бест оф зе бест».

Початок матчу активніше розпочали горяни. На 3-й хвилині Лукач заробив штрафний зліва, а Сойма пробив повз ближню стійку. Через чотири хвилини Сойма опинився на завершенні нового наступу лівим краєм і влучно пробив метрів із восьми, та по центру й Лановенко відбив. Лукач мав невеликий шанс додати, однак не вдалось. І миттєво контратака у відповідь по центру. До слова, в центрі захисту «Карпат» деяку невпевненість демонстрував Лиспух. Інший партнер по позиції Фреган діяв надто самовпевнено, залишаючи позицію. Правий захисник Мезей та лівий оборонець Цубера діяли більш зібрано, та не змогли уникнути фатуму. Партнери середнім пасом знайшли центрального нападника Фенчака. Іван за рахунок швидкості звільнився від опіки захисників й метрів із дванадцяти пробив, повз Бердара, точно під ліву стійку – 1:0.

Дубове після пропущеного намагалося йти вперед переважно лівим флангом, де дуже активні Лукач та дубівський представник Копа-Кабани Ціпіньо. А суперники дальніми та середніми передачами, переважно від Перегуди та Манчика, продовжували шукати Фенчака. Так через сім хвилин після першого Іван міг бахнути вдруге. Швидка атака правим флангом зі зміщенням до центру, в якій активну участь брав Цанько. Інші партнери теж підтримали й знову, вже більш коротко, віддали на Фенчака. Нападник пробив метрів із чотирнадцяти в дальній лівий кут. М’яч влучив у поперечину в лічених сантиметрах від хрестовини й відлетів у поле. Дідик намагався додати другим темпом, та вийшло повз ліву стійку.

«Карпати» намагались в стилі «Мюнхен-машини» продавити суперника по центру, та дуже уважно грали захисники та опорники, в поті чола відбиваючи ці спроби. Зокрема за мить після згаданого локального фарту була масована спроба, та не дали навіть увійти до штрафного майданчика. Через дві хвилини дальній пас опорника Маринця на Фенчака й Іван міг знову забити, та цього разу два захисники уважно зіграли.

У «Карпат» вся гра проходила через Лукача та Ціпіньо. Часто до них приєднувався й живчик Цубера. Було кілька спроб ударів та подач, та м’яч у ворота не йшов. У «Коропця» в центрі захисту надійними були Гриців і Гей та опорник Маринець. Вони деколи допомагали правому оборонцю Дідику. У лівого захисника Перегуди було менша напруга, тому Василь частіше підключався в атаку. Атакувальний півзахисник Орос іноді підміняв у опоній зоні Артура, даючи йому піти вперед. Із огляду на це, не дивно, що гостріше було «по той бік екрану». Спочатку Орос на вісімнадцятій хвилині пробив метрів із двадцяти двох в метрі над поперечиною. Далі атака лівим флангом, коли Сергій віддав на хід Цаньку. Василь пройшов далі й дав середній пас уперед і правіше на Фенчака. Іван упритул розстрілював воротаря метрів із чотирнадцяти, Бердар вийшов, скоротивши кут обстрілу, й у падінні відбив, продемонструвавши кращий сейв. Фенчак постійно рухався в пошуках м’яча, частенько зміщувався на фланги, особливо на лівий, підбирав м’ячик і звідти намагався продертись. Ближче до завершення тайму відбувались частенькі обрізки в центрі від обох колективів, за наслідками таких Лукач міг створити кілька гольових ситуацій, та колективний відбір ближче до власної карної зони дозволяв нівелювати загрози.

Показовою стала двадцять восьма та тридцять перша хвилини. У першому випадку Микола потужно проривався по центру, та його в чотирьох зустріли захисники й опорники і в останній момент, із допомогою атакувального Манчика, зупинили, бо далі карпатівець міг вийти на воротаря. У другому випадку втрата могла коштувати нівроку. Лукач метрів із шістнадцяти намагався влучити в лівий кут, та Маринець самовіддано заблокував.

На старті другого тайму «Карпати» намагались позиційно йти вперед, переважно по центру й інколи використовували фланги. Вони були змушені ризикувати, висуваючи вперед Мезея та Цуберу. Цим користались Цанько, що тікав лівим флангом, та Манчик, який виривався вперед правіше. Бердару щастило, що удари були не сильними або повз браму. Один наступ пройшов лівіше. Цанько віддав середній пас на Фенчака, що міг виходити на воротаря, і Лиспух був змушений зупинити його ціною жовтої метрах у 25-ти. Далі штрафний полетів «у кукурудзу».

На сорок восьмій хвилині Фенчак опинився на завершенні контратаки по центру, з використанням середніх передач, і вибігав на ворота. Іван цілив у правий нижній кут, та удар був досить слабкий і воротар у падінні відбив. Нерви здавали і під час боротьби стінка на стінку відбулось вилучення правого атакувального півзахисника Гея. Через п’ять хвилин могли поплатитись, коли захисники випустили лівим флангом Ціпіньо, та пощастило, бо Михайло, під час діагональної й трохи вперед передачі з правого флангу, забіг у офсайд. Інакше виходив на воротаря і міг вколочувати з дуже хорошої позиції метрів із восьми. Ще через дві хвильки контра у відповідь по центру. Орос коротко віддав уперед і трохи лівіше на Фенчака, а Іван передав ще далі на лівий край штрафного майданчика на Манчика. Дмитро міг виходити на воротаря, та Фреган зумів ліквідувати.

На шістдесят другій хвилині Орос подав кутовий із права і м’яч на ближньому куті воротарського майданчика влучив Цубері в руку. Дьордь призначив пенальті й Орос пробив у правий кут. Бердар вгадав і відбив, та далі боротьба на добиванні й Сергія збили з ніг на правому куті воротарського майданчика, метрах у чотрьох-п’яти від воріт. Арбітр знову вказав на позначку. Манчик хитнув воротаря вправо, а сам спрямував під ліву стійку – 2:0.

Чим ближче до завершення, тим частіше «Карпати» вдавались до дальні передачі, переважно на швидкого Лукаача, однак до логічного завершення не доходило. Фреган перейшов на позицію нападника і в одній із атак по центру на сімдесятій хвилині, яку розігнали Кушнір-перший та Лукач, Мирослав вибіг на воротаря і розстрілював упритул низом метрів із чотирнадцяти. Лановенко відбив. Через три хвилини обрізка Ороса й Лукач віддав середній пас уперед на одинадцять метрів на Фрегана. Мирослав занадто зблизився з воротарем і пробив «як у свої», тому Олександр за мить до свистка зловив цього «метелика за крила».

Арбітр – Назар Дьордь,

Асистенти – Сергій Наскалов та Ігор Гарлач,

Делегат ФФЗ – Іван Кампов,

«Нижній Коропець» U 18 – «Карпати» U 18 Дубове – 2:0 (1:0),

Голи: Фенчак, 8, Манчик, 63, з пенальті,

вісімнадцятого новембра, головна спортивна арена Полянської ОТГ, хмарно, + 3 градуси, 777 глядачів,

Вилучення: Гей, 52 (друга жовта за удар рукою Фрегана під час позаігрової штовханини),

«Нижній Коропець»
U 18: Олександр Лановенко, Ярослав Дідик, Денис Гей, Сергій Гриців, Василь Перегуда, Володимир Гопонько, Артур Маринець, Сергій Орос, Дмитро Манчик, Василь Цанько, Іван Фенчак,

Запасні: Владислав Плеша, Анатолій Тарахонич, Андрій Нечипорук, Костянтин Павлюк, Василь Кривка, Олександр Попович, Владислав Легеза, Яник Олберт,

тренер – Іштван Кіштулинець, тренер – Степан Гей,

«Карпати» U 18: Євген Бердар, Денис Лиспух, Мирослав Фреган, Михайло Мезей, Богдан Цубера, Тарас Бережник, Олександр Руснак, Павло Кухта, Іван Сойма, Михайло Ціпіньо, Микола Лукач,

Запасні: Василь Декет, Іван Кушнір-перший, Михайло Попович, Роман Дзябко, Іван Кушнір-другий,

тренери – Михайло Руснак та Сергій Цубера

Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 617 | Додав: Лобда | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: