Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » «Говерла» - «Чорноморець»: нічийна тенденція повертається (ФОТО)
21:55
«Говерла» - «Чорноморець»: нічийна тенденція повертається (ФОТО)
У неділю, 20 вересня, ужгородська «Говерла» на міському «Авангарді» приймала одного з аутсайдерів чемпіонату – одеський «Чорноморець».

«Говерла» - «Чорноморець»: нічийна тенденція повертається (ФОТО) Матч розпочався із стартового натиску «Говерли». Здавалось, своєю по-доброму агресивною грою підопічні Грозного були готові розпрощатись із реноме вічного аутсайдера УПЛ, і почати боротись за більш високі місця. Зізнатись чесно, це виходило у говерлян більш вдало. Уже на 7 хвилині ужгородці підтвердили серйозність своїх намірів: Лухтанов виконує діагональ за комірець Петька, Кузик приймає шкіряного, входить у карний Боровика, по ходу минаючи одеські перепони, і з кількох метрів відряджає м’яч у ближню дев’ятку воріт одеситів. 1:0 – ідеальний початок для Грозного і його хлопців.

Відразу ж після цього проміжкового міні-тріумфу, ведмеді були близькими, аби відправити моряків у тривалий нокдаун: на авансцені були вже добре знайомі Лухтанов і Кузик. Захисник знову асистував, виконавши філігранну діагональ, а Орест, вийшовши на оперативний простір, не зміг переграти досвідченого Боровика.
Дещо відвівши м’яч зі своєї половини поля, одесити створили вже свій момент: здалеку пробивав Куценко, однак Рудько без проблем справився.

Далі гра набула доволі прогнозованих «барв». Підопічні Грозного намагались диктувати свою гру. Моряки грали під диктовку ужгородців, однак особливої небезпеки на ворота Боровика це не спричинило. Проте, щойно підопічні Бабича починали атакувати і водночас оголювати зони для стрімких футболістів «Говерли», то наражались на проблеми. Декілька разів говерляни небезпечно вибігали у контрвипади: Хльобас з-за меж карного перевіряв на пильність Боровика. Кіпер одеситів тест на пильність не пройшов, навіть не ворухнувшись під час удару, однак шкіряного і дальній кут воріт розділили лічені сантиметри.

З кожною хвилиною футболісти В’ячеслава Віктровича нарощували перевагу. Складалось враження, що другий гол – це справа часу. 25 хвилина матчу ледь не стала часом другого м’яча: Гемега здійснив спринтерський забіг у карний опонентів, вийшовши перед самі ворота Боровика, однак був збитий захисником «Чорноморця». Бойко зреагував на цей момент холодним мовчанням.

Здавалось, як мінімум, перший тайм «Говерла» має довести до спокійної безвалідольної кінцівки. Територіальна перевага, небезпечні моменти – ці фактори свідчили про закономірність результату на табло. Ба більше, логічнішою б була перевага ужгородців у два м’ячі, але цього дня футбольна фортуна повернулась до господарів м’яким місцем (даруйте за грубість). Під завісу тайму «Чорноморець отримав право на стандарт: Калітвінцев виконує, Рудько пролітає повз ігровий момент, а Старіков просто проштовхує м’яч у ворота.
1:1 – гол у роздягальню перекреслює усі старання гравців закарпатського краю у першому таймі.

Дебют другого тайму нічого нового не продемонстрував для вболівальників – «Говерла» зустріла його на чужій половині поля, а одесити чесно відсиджувалась у обороні. Все йшло за сценарієм Грозного, якби не «дикий» фол Кутаса. Павло, не встигаючи перехопити м’яч, жорстоко, двома ногами, влетів у Петька. Сергій Бойко, без вагань, запалив червоне світло перед екс-моряком.

Звісно, цей момент дещо вносив корективи у плани Грозного щодо трьох залікових пунктів у цьому матчі. Брак одного гравця відразу ж позначився на грі ведмедів: стало менше простору в атаці, футболісти, які відповідають за створення небезпек біля чужих воріт, були змушені відпрацьовувати на благо команди. Однак, такий перебіг подій не поставив хрест на намаганнях «Говерли» вийти вперед. Хороший момент мав Хльобас, пробиваючи у ближній кут – Боровик перевів на корнер.

Як відомо, кількісну перевагу, аби здобути певні дивіденди, потрібно перетворити бодай у територіальну. Підопічні Бабича, у свою чергу, ніяк не могли це зробити. Всі спроби скористатись подарунком у вигляді вилучення Кутаса, йшли «у молоко». Більше того, «Говерла» умудрилась створити ще один момент, цього разу гольовий: Олексій Хобленко, який вийшов на заміну, ввійшов у карний чорно-синіх і віддав пас на Хльобаса. Той, не марнуючи ні секунди, сильно пробив у ближній кут воріт Боровика. Своїм сейвом досвідчений кіпер заявив про свої наміри потрапити до збірної туру.

Заключні 15 хвилин матчу команди намагались створити ще щось, однак втома давалась взнаки. Говерляни вирішили відстоювати нічию. Молоді моряки сприяли цьому, як могли, пускаючи кількісну перевагу на вітер.
1:1 – гра грою, а результат на табло.


«Говерла» — Чорноморець - 1:1

Гол
и: Кузик 7 — Старіков 45+1

«Говерла»: Рудько — Люлька, Лухтанов, Кутас, Цуріков — Чумак (Іванов, 82), Савченко (Гончар, 52) — Гемега, Хльобас, Кузик — Сергійчук (Хобленко, 46)

«Чорноморець»: Боровик — Петько (Калітов, 56), Мартиненко, Хочолава, Слінкін — Філімонов (Смірнов, 46), Куценко — Калітвинцев, Старіков, Данченко — Мурашов (Кабаєв, 68)

Попередження: Цуріков, Савченко — Куценко, Петько, Філімонов

Вилучення: Кутас, 54
Аттіла Ерделі
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 739 | Додав: lobda | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: