Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » «Говерла» - «Дніпро»: напередодні
10:31
«Говерла» - «Дніпро»: напередодні
У суботу, 30 травня, о 19-30, на газоні ужгородського «Авангарду», відбудеться матч між місцевою «Говерлою» та дніпропетровським «Дніпром».

У суботу, 30 травня, о 19-30, на газоні ужгородського «Авангарду», відбудеться матч 26 заключного туру УПЛ, між місцевою «Говерлою» та фіналістом цьогорічної Ліги Європи – дніпропетровським «Дніпром».

Безумовно, ужгородські вболівальники стануть свідками історичної події, адже «Говерла» стане першим колективом, який зіграє з дніпропетровцями після драматичного фіналу у Варшаві. Сподіваюсь, глядачі подякують підопічним Маркевича за українську футбольну «казку» заглушливими оваціями.

Переходячи безпосередньо до подій, які відбуватимуться на футбольному полі, слід зауважити, що, насамперед, для «Дніпра» сезон ще незакінчений. Причиною цього є заочна боротьба із «Шахтарем» за срібні нагороди, які дають можливість участі у кваліфай раунді Ліги Чемпіонів. Хоч Мирон Богданович не одноразово заявляв про те, що матч в Ужгороді – формальність, адже «Шахтар» гратиме з «Карпатами», для яких сезон у турнірному плані вже завершений. Однак, можемо припустити, що Маркевич кривить душею, оскільки його підопічні на прикладі єврокубкового фіналу довели, що дива трапляються.

Варто очікувати від «Дніпра» миттєвого натиску із зазіханням на швидкий гол. Перед матчем із «проблемною» «Говерлою» тренерський штаб Маркевича вирішив достроково дати відпустку кільком легіонерам, а саме: Нікола Калініч, Джаба Канкава, Лео Матос і Бруну Гама. Можна спрогнозувати, що поза стартовою «одинадцятою» будуть й інші основні гравці (Коноплянка, Ротань та ін.). Однак, не треба відразу розслаблятись ужгородським любителям гри мільйонів. Всі ми прекрасно знаємо, що собою представляють немотивовані гравці «Говерли», які вже більше року не отримують ані копійки. А по ту сторону барикад – надмотивована молодь «Дніпра»: Лучкевич, Близниченко, Сваток. Унаслідок цього, можна спрогнозувати, що легкої прогулянки смарагдовим покривом «Авангарду» це протистояння не закінчиться. «Дніпро» гратиме з позиції сили, використовуючи високий пресинг і мобільність ліній.

У свою чергу, говерляни у тандемі із глядачами, скоріш за все, будуть свідками прощання В’ячеслава Вікторовича Грозного з постом головного тренера ужгородської команди. Хочеться вірити в те, що футболісти не оминуть цей факт увагою і віддячать тренеру своєю грою сповна. Вболівальники, перш за все, просто повинні віддати належне наставнику, який подарував Ужгороду купу незабутніх емоцій, яскравих моментів. Чого тільки коштують «епічні» прес-конференції Вікторовича, витанцьовування на бровці під час матчу, відвертість, відповідальність перед командою, яка знаходиться у критичній ситуації. Цей перелік можна ще довго продовжувати, однак, напевно, кожен з нас знає, хто такий Грозний. Просто подякуємо!

Стосовно матчу, то «Говерла» гратиме на морально-вольових. Як то кажуть: «За себе і за того хлопця». У нашій з Вами ситуації – ще й за тренера. Це спричинено турнірною «імпотенцією» (мотивацією). Під питанням участь у матчі основного центрбекаужгородців – Акакпо. Олег Герасимюк ще минулого тижня покинув стан закарпатського клубу. Проблем вистачає, однак не слід хоронити надії на позитивний результат для «Говерли». «Дніпро» морально та фізично виснажений після варшавської битви. На авансцену в ужгородському протистоянні вийде «зелений молодняк» Маркевича. На цьому й можуть «зіграти» більш досвідчені говерляни.

Головний арбітр: ОлександрІванов (Донецька обл.)
Пряма трансляція: ТК «Футбол 1»
Прогноз: 1:2
Аттіла Ерделі

Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 790 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: