Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » «Говерла» не втримала перемогу
22:02
«Говерла» не втримала перемогу
У суботу, 25 квітня, ужгородська «Говерла» зіграла проти луганської «Зорі» у рамках 21-го туру чемпіонату України серед команд Прем’єр-ліги.

У суботу, 25 квітня, ужгородська «Говерла» зіграла проти луганської «Зорі» у рамках 21-го туру чемпіонату України з футболу серед команд Прем’єр-ліги.

Хороший хід набрала закарпатська команда у другій частині сезону, і матч проти луганчан міг стати п’ятим у безпрограшній серії. Все до цього йшло, але остання десятихвилинка перевернула все з ніг на голову.

Зі стартового свистка «ведмеді» намагалися грати першим номером, і навіть Тудосе здалеку пристрілювався уже на першій хвилині, але далі все проходило під атаки гостей. На 10 хв. хороший момент змарнував Малишев: Караваєв виграв боротьбу в М’якушка і віддав у центр, де «вісімка» «Зорі» пробила у Коваля. Через три хвилині в центрі подій опинився Пилявський. Після подачі з кутового від Опанасенка, Андрій головою пробив трохи вище. «Зоря» продовжувала «насідати» на ворота господарів і удар головою завдав уже Будківський. Було куди небезпечніше, але кіпер ужгородців перевів м’яч на кутовий.

«Говерла» відповіла на 21 хв. ударом головою від М’якушка, але в ствір воріт Сергій не влучив. Далі напруга спала і команди грали без воріт, але володіли м’ячем більше підопічні Вернидуба. На противагу всій статистиці за 3 хв. до перерви відзначилася «Говерла»: Герасим’юк здалеку пробив по воротах, і без помилки Сантіні не обійшлося: голкіпер «Зорі» відбив точнісінько під удар «вісімці» «ведмедів», і М’якушко розстріляв ворота суперника. Закарпатці повели в рахунку 1:0.

По перерві у складі гостей відбулися дві заміни: Маліновського і Хомченовського замінили Любеновіч та Тотовицький. Друга половина гри особливо не відрізнялася від першого тайму. «Зоря» йшла всіма силами вперед, а ужгородці шукали свого щастя у контратаках. Раз за разом виникали небезпечні моменти у воріт Коваля, але то Максим, то фортуна допомагали нам. На 68 хв. коуч «Зорі» залишився без замін, випустивши Ліпартію замість Чайковського. І хто б міг подумати, наскільки Вернидуб вгадає із замінами. За п’ятнадцять хвилин до завершення поєдинку Грозний додав свіжості: Люльку змінив Качараба, а замість Фещука в гру вступив Райчевіч.

«Говерла» грала на відбій, і тактика, яку обрали господарі, плодів, на жаль, не дала. На 73 хв. «Зоря» все-таки забила, та ще й як. Чудовим ударом зі стандарту відзначився Любеновіч. Думаю, ніхто не посперечається з тим, що гості напрацювали на забитий м’яч. Але на останній хвилині основного часу «ведмеді» втратили навіть нічию. Помилки захисту «Говерли» і точний удар Ліпартії вивели луганчан вперед, 1:2. Як в першому взятті воріт гостей, так і в другому завершального удару завдали футболісти, які ввійшли в гру з лави запасних. В ужгородців часу аби відігратися практично не залишилося, і прикра поразка на останніх хвилинах перервала безпрограшну серію закарпатців.

У 22-му турі «Говерла» поїде в Київ, де протистояти їм буде київське «Динамо». Матч відбудеться 3 травня о 17:00.


Говерла — Зоря 1:2

Голи: Мякушко, 42 — Любеновіч, 84, Ліпартія, 90

«Говерла»: Коваль, Акакпо, Хомин (Каверін, 93), Тудосе, М’якушко, Герасим’юк, Фещук (Райчевіч, 75), Ягодінскіс, Люлька (Качараба, 75), Гришин, Хльобас.

Тренер: В’ячеслав Грозний.

«Зоря»: Сантіні, Чайковський (Ліпартія, 68), Каменюка, Малишев, Вернидуб, Маліновський (Любеновіч, 46), Караваєв, Опанасенко, Будківський, Хомченовський (Тотовицький), Пилявський.

Тренер: Юрій Вернидуб.

Олег МИКИТА

Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 603 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: