Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » "Говерла" поступається "Олександрії" (ВІДЕО, ФОТО)
09:50
"Говерла" поступається "Олександрії" (ВІДЕО, ФОТО)
Олександрія обігрує Говерлу і виходить до Ліги Європи 2016/17.

На тижні "Олександрії" належить зіграти важливий і відповідальний поєдинок Кубка України, тож вирішити справи в чемпіонаті Володимир Шаран бажав уже сьогодні. Для того, аби гарантувати собі шосту сходинку турнірної таблиці і не зважати на результати конкурентів, олександрійці мусили сьогодні обігрувати "Говерлу". На перший погляд завдання здавалося простим – закарпатці ледь зводять кінці з кінцями не лише в площині організації клубних справ, але й в площині демонстрованої гри. З іншого боку, в останніх матчах не вражала й "Олександрія". Підопічні Шарана спочатку нищівно програли "Дніпру", а потім показали вкрай бліду гру в протистоянні з "Волинню".

Володимир Шаран знайшов місце в основі і Віталію Пономарю, і Станіславові Кулішу. Перший діяв з акцентом на лівий фланг, другий – на вістрі атаки. Доповнили ланку Василь Грицук та Михайло Козак. Центр поля цементували Андрій Запорожан і Денис Дедечко. Владислав Леванідов захищав ворота "Олександрії", Сергій Басов і Антон Шендрик розташувалися в центрі оборони. Станіслав Микицей та Сергій Чеботаєв діяли на флангах.

"Говерла" вийшла в складі, який спрогнозувати не зміг би мабуть ніхто. Номінальний нападник Ігор Худоб'як розташувався в центрі захисту поруч з Михайлом Ряшком. Праворуч в захисті діяв Ігор Гончар, ліворуч Дмитра Єременка вже на 14-й хвилині замінив Павло Іванов. В опорній зоні діяли Олексій Савченко та Юрій Тома. Віктор Гей зайняв позицію правого вінгера, Олексій Хоменко розташувався на протилежному боці, а Віталій Гемега з глибини допомагав нападникові Оресту Кузику.

"Олександрія" переважала "Говерлу", але діяла явно не на максимальних швидкостях. Господарі атакували стримано і помірно, але й цього вистачало, аби проходити насичений захист "Говерли". Денис Дедечко тричі прикладався до м'яча протягом стартових хвилин п'ятнадцяти, але кожного разу м'яч летів вище поперечини.
Дивом господарі не забили на 23-й хвилині, коли при подачі кутового помилився на виході Руслан Бабенко. Голкіпер махнув повз м'яч, дозволивши Станіславу Микицею пробити по воротах. М'яч пролетів в лічених сантиметрах від стійки. Але приціл олександрійці поправили і дуже швидко відкрили рахунок. Знову подача кутового, ужгородці панічно вибили м'яча, але прямо в ноги Кулішу. Станіслав пробив невдало, але снаряд відскочив до Станіслава Микицея, який з близької відстані не промахнувся – 1:0.

Підопічні Шарана повністю контролювали гру. Куліш зобов'язаний був забивати на 36-й хвилині, коли Грицук шикарною передачею вивів нападника один на один з голкіпером. Поцілив Куліш у стійку. Нарешті, був момент на 41-й хвилині, коли небезпечний простріл Куліша не без проблем перервав Тома. М’яч відскочив до Грицука, Василь пробив, але у ворота не влучив.

Другий тайм почався в тому ж ключі, що й перший. "Олександрія" мала контроль над грою, але суперника при цьому не душила. Можна сказати, брала своє на класі. Час від часу рятував "Говерлу" Бабенко. Зокрема, впорався Руслан з ударом з близької відстані від Пономаря, який став можливий завдяки прострілові Козака. А на 51-й хвилині господарі розіграли класну атаку. Микицей прокинув м’яча на Куліша, той хитро пропустив на Пономаря, якого збив в штрафному майданчику Михайло Ряшко. Арбітр призначив пенальті, який реалізував Андрій Запорожан – 2:0.

Добре виглядав на вістрі атаки Станіслав Куліш. В ході чергової атаки нападнику сантиметрів не вистачило для того, аби замкнути фланговий простріл Пономаря. Виглядало так, що "Олександрія" вже грала в своє задоволення. Був вихід один на один від Пономаря, але арбітри зафіксували офсайд. Далі – дальній потужний удар Дениса Дедечка, з яким не без проблем впорався Бабенко.

Один раз огризнулася і "Говерла". Небезпечно пробив Віталій Гемега, але Владислав Леванідов зіграв надійно. Був ще один епізод. Олексій Савченко приклався до м'яча зі штрафного, але переграти воротаря "Олександрії" і тут не вдалося. Господарі спокійно сприйняли такий порив суперника. Тим більше, що свого продовження активність "Говерли" не знайшла.

Фінальний відрізок матчу не ніс в собі напруги. Команди відверто догравали. "Олександрія" могла довести рахунок до непристойного зусиллями Артема Чорнія, але прорив півзахисника не завершився голом через вдалу гру Руслана Бабенка.

"Олександрія" перемогла і пробила собі вікно до Європи. У наступному сезоні команда Володимира Шарана буде представляти Україну в єврокубках.


Олександрія, стадіон "Ніка"

Головний арбітр - Сергій Бойко (Київська область)

"Олександрія" - "Говерла" 2:0

Голи: Станіслав Микицей 30, Андрій Запорожан 51 (пен.)

"Олександрія": Леванідов - Микицей, Шендрик, Басов, Чеботаєв - Запорожан (Банада 79), Дедечко - Козак (Чорній 59), Грицук, Пономар (Леонов 68) - Куліш

"Говерла": Бабенко - Гончар, Худоб'як (Добровольський 76), Ряшко, Єременко (Іванов 14) - Савченко, Тома - Гей, Гемега, Хоменко - Кузик

Попередження: Запорожан 10 - Ряшко 51, Худоб'як 56
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на тут.
 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 813 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: