Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » "Говерла" поступається "Шахтарю"
22:32
"Говерла" поступається "Шахтарю"
На чотири голи чемпіона країни Говерла відповіла лише одним точним ударом Мякушко.

На чотири голи чемпіона країни Говерла відповіла лише одним точним ударом Мякушко.

В матчі перенесеного 10-го туру Мірча Луческу скористався можливістю ротації і не виставив у стартовий склад кілька основних гравців - Олександра Кучера, Дугласа Косту, Луїса Адріано, а Тарас Степаненко не міг грати через дискваліфікацію, скандал за якою лише недавно затих.

Шахтар не забив швидкий гол, але по Говерлі було помітно, що натисни на неї сильніше - і результат довго не змусить себе чекати. Перші хвилини донецька команда не включала темп, била в основному з-за меж штрафної зони, хоча один раз, на 11-й хвилині, після навісу зліва від Шевчука головою з кількох метрів пробив Фернандо, і Коваль врятував прекрасним сейвом, потягнувши м'яч з лівого від себе кута.

Відкрив рахунок Шахтар на 20-й хвилині. Бернард отримав передачу, просунувся вперед, і з лівого краю штрафного зони з-під Люльки прострілив у воротарський, звідки вільно переправив м'яч у сітку воріт Гладкий - 1: 0. Гладкий незабаром втратив можливість зробити дубль. Срна прострілив справа, а Гладкий з воротарської зони не використав промах повз м'яч Ягодінскіса.

На 32-й хвилині Говерла забила сама собі. Фернандо з-за меж штрафного пробив не кращим чином, потрапивши у стоявшого у воротарському майданчику Трухіна. Але від Трухіна м'яч потрапив у Хоміна, а від того зрикошетив у рамку воріт. Коваль відбив м'яч, але вже після того, як він перетнув лінію - 2:0.

Перший тайм віщував Шахтарю легку прогулянку після перерви. Але раптом виникли проблеми, причому великі.

На 49-й хвилині ударом з льоту після діагональної передачі в штрафну від Фещука забиває Мякушко. Здавалося, цей гол не буде нічого значити, але Говерла після нього стала грати сміливіше, а Шахтар почав сам собі створювати проблеми.

Так після прострілу Мякушко в штрафну з лівого флангу Ракицький у підкаті зрізав м'яч у напрямку власних воріт, і сфера лише на кілька сантиметрів розминулася зі створом, ледь не залетівши в кут. На 71-й хвилині Трухін з лівого флангу змістився ближче до середини і пробив з метрів 19-ти - сейв здійснив Пятов! На 73-й помилився у штрафному Фернандо - він ненадійно закрив м'яч корпусом, Бурдужан зумів вискочити з-за його спини, але благо для гірників, що вчасно вийшов з воріт Андрій Пятов і виручив.

Інтрига протрималася до 80-ї хвилини. Дуглас Коста зліва зробив діагональну передачу в штрафну зону, а Гладкий ударом з лінії воротарської забив другий свій гол у ворота Коваля - 3:1.

На 86-й Пятов знову виручив Шахтар - відбив удар з восьми метрів від Ягодінскіса. Латвійцю м'яч на такій позиції дістався після подачі кутового справа і після промахів декількох гравців.

У компенсований час Шахтар навіть довів рахунок до розгрому. Фред прийняв м'яч, в карній зоні продавив Ягодінскіса і поставив крапку в цьому матчі. Шахтар йде на зимову паузу другим з п'ятиочковим відставанням від Динамо.


Шахтар - Говерла 4:1

Голи: Гладкий, 20, 80, Хомин, 32 (у свої ворота), Фред, 90+4 - Мякушко, 49

Шахтар: Пятов, Срна (Дентіньо, 64), Ракицький, Кривцов, Шевчук, Фернандо, Фред, Марлос (Коста, 70), Тейшейра, Бернард (Веллінгтон, 79), Гладкий

    Говерла: Коваль, Люлька, Ягодінскіс, Тудосе, Хомін, Райчевіч (Шацьких, 82), Степанюк (Герасимюк, 58), Мякушко, Родіч (Фещук, 46), Трухін, Бурдужан

Попередження: Родіч, Райчевіч

Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 567 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: