Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » Говерла розпочинає комплектацію на новий сезон
22:28
Говерла розпочинає комплектацію на новий сезон
Говерла із серйозним запізненням виходить із відпустки, в основному через брак футболістів.

Говерла із серйозним запізненням виходить із відпустки, в основному через брак футболістів.

Вже стало відомо, що наразі в Ужгороді знаходяться девять гравців київського "Динамо": Сергій Люлька, В'ячеслав Лухтанов Віталій Каверін, Дмитро Хльобас, Олексій Савченко, Віталій Гемега, Павло Полегенько, Орест Кузик і Олексій Хобленко.

Головний тренер "Говерли" В'ячеслав Грозний розповів про кадрову ситуацію в ужгородському клубі.

"Команда гарантовано гратиме в Прем'єр-лізі. Але самої команди - нема. Так, за спортивним принципом "Говерла" залишилася, отримала ліцензію, але немає футболістів на контрактах, за винятком Шацьких і Надя. Звичайно, ми не встигнемо підготуватися до початку чемпіонату, до ігор з "Дніпром" та "Ворсклою". Ми в очікуванні, коли інші команди закінчать свої збори - "Динамо", "Дніпро", "Шахтар" та інші. Може, вони нам підкинуть гравців. Зараз у нас оглядини молодих хлопців з усього регіону Закарпаття. Крім того, тренуються деякі молоді гравці київського "Динамо", але я не хочу озвучувати їхні прізвища.

Думаю, зовнішній вигляд "Говерли" набере обрисів після 15 серпня, коли буде зіграно 5 турів. Усі клуби Прем'єр-ліги визначаться із заявками. За залишковим принципом зможуть віддати нам в оренду гравців. Я так бачу ситуацію", - розповів Грозний.

Віце-президент Говерли Олександр Шуфрич розповів про останні новини в стані ужгородців.

По Грозному:

"Тренерське питання навіть не стоїть. У В'ячеслава Вікторовича діючий контракт, саме він займається підготовкою нашої команди. Якщо ті гарантії, які він отримав на зустрічі з власниками клубу, будуть виконані, то він допрацює свій контракт до кінця. Дасть Бог, якщо він від нас піде, то тільки на підвищення ".

Про комплектацію команди:

"Відносно того, якою буде команда в наступному сезоні, то ми ще до отримання атестата говорили: враховуючи, що ми дали певні гарантії федерації і нашим колишнім футболістам, що ми почнемо закривати борги відповідно до підписаного з ФФУ меморандумом, то будемо все-таки робити ставку на молодих футболістів. А відсутність досвіду або класу у таких будемо компенсувати орендованими футболістами, у яких вже є певний досвід виступів на найвищому рівні. Ну і сподіваємося, що люди, які залишилися вірними Говерлі, як Максим Шацьких, допоможуть нам вийти з піке . Є певні гарантії від керівництва. Тому починаємо підготовку до нового сезону з оптимізмом ".

Про можливий перехід гравців Динамо-2 разом з тренером Вадимом Євтушенко:

"Ні-ні, уявлення Динамо-2 в Прем'єр-лізі через Говерлу не буде. Ми дійсно будемо комплектуватися, в тому числі, і динамівцями, також розраховуємо на кілька виконавців з Дніпра, інших клубів. Є ряд вільних агентів, які знаходяться на перегляді , і з деякими вже навіть ведуться переговори про підписання контракту. Щодо десанту з Динамо-2, якщо його можна так назвати, то це для нас часта практика. Але тут, заради справедливості, треба сказати, що минулого року у нас з'являлося на полі не менше вихованців Шахтаря, ніж Динамо. Просто хлопці з Динамо більш яскраво себе проявили, тому були на слуху. Це стосується, в першу чергу, Мякушко, Коваля, Ягодінскіса, Хльобаса. Але ті ж Гришин, Качараба, досвідчений Полянський нам теж дуже допомогли.

Зараз ми пішли тим же шляхом, але хлопці, які будуть у нас на контракті, будуть грати абсолютно з іншими завданнями і на інших умовах, ніж ті досвідчені футболісти, які грали у нас в минулому сезоні. Як ті ж Герасимюк, Хомин та інші. Тобто, в принципі, малюнок складу Говерли буде ідентичним минулому сезону, з тією лише поправкою, що замість високооплачуваних, важких для зарплатної відомості гравців, ми дамо шанс проявити себе перспективній українській молоді, яку будемо знаходити, в тому числі, і на закарпатському футбольному поприщі. Настільки ревно критикуючі нас з цього приводу вболівальники будуть задоволені ".

Про зарплату:

"Все-таки це конфіденційна інформація. Але в будь-якому випадку по футболістам, які отримують серйозні (назвемо їх дорослими) зарплати, більшу частину зобов'язань беруть на себе їхні клуби-власники. Але це і нормально. Ніколи Говерла не змогла б посилитися таким гравцем, як Максим Коваль, якби нам довелося закривати всю його зарплату ".


Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 1075 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: