Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » «Говерла» – «Шахтар»: напередодні
20:22
«Говерла» – «Шахтар»: напередодні
9 травня, у суботу, о 14:00, на ужгородському стадіоні «Авангард», відбудеться матч між закарпатською «Говерлою» та донецьким «Шахтарем».

9 травня, у суботу, о 14:00, на ужгородському стадіоні «Авангард», відбудеться матч 23 туру УПЛ між закарпатською «Говерлою» та донецьким «Шахтарем».

По-справжньому плачевні часу переживає команда з Ужгорода. Борги, підозри у неспортивних іграх, шквал критики звідусіль – такі спекуляції кружляють над розташуванням «Говерли». Все це залишає суттєвий відбиток на грі команди. Розгромна поразка у Києві продемонструвала справжнє обличчя команди без орендованих гравців. Грозний, у намаганнях придумати нове виправдання, здається, втрачає контроль. Незрозумілими залишаються вказівки Олександра Шуфрича, який за словами Грозного, відсторонив від ігрового процесу трьох гравців основного складу: Хомина, Шацьких та Герасимюка, який встиг вже стати стержнем центру поля говерлян. Чим це викликано? Де шукати правди? Ужгородський вболівальник дедалі більше губиться у власних догадках.

Чого очікувати у матчі з «Шахтарем»? Відразу ж варто усвідомити одну річ: ми повинні бути реалістами. Сучасній «Говерлі», зачепитись бодай за нічию у протистоянні із мотивованими донецькими бразильцями, допоможе тільки диво. Так, до обойми повернуться ужгородські динамівці, для яких матч з підопічними Луческу – справа честі. Ба більше, можу припустити, що керівництво «Динамо» нагородить своїх вихованців у тому разі, якщо клуб з Ужгорода попсує нерви донеччанам, вигризши нічийний результат.

Будемо покладати надії на В’ячеслава Вікторовича. Варто сказати, що багато залежатиме від обраної моделі гри західноукраїнським наставником. Матч проти «Зорі», точніше, 80 хвилин цієї гри, був близьким до ідеалу у тактичному плані. Компактна гра в обороні, мало простору для швидкісних гравців, насичений центр поля, швидкий перехід від оборони в атаку – це все могло стати ключем до перемоги у тому матчі. Однак, не вистачило концентрації на останню десятихвилинку. Звідси й висновок: така «шахова партія» від Вікторовича могла би дати хоч якісь примарні шанси на гідний результат.

«Шахтар», зігравши внічию з підопічними ексцентричного Кварцяного, практично позбавив себе шансів на чемпіонство. Однак, це не означає, що підопічні Луческу у півноги дограватимуть сезон. Попереду на оранжево-чорних чекає локальна дуель з «Дніпром» за путівку у кваліфай-раунд Ліги Чемпіонів. Команда Маркевича випереджає підопічних румунського спеціаліста на один заліковий пункт, тому доля срібних медалей, скоріш за все, вирішиться наприкінці чемпіонату. Робимо висновок: «Шахтар» не має права на помилку. На це є ряд причин:

1. «Шахтар» поза зоною ЛЧ.

2. Якщо «Шахтар» «пролетить» мимо найпрестижнішого клубного турніру – це буде удар по фінансовому стану команди.

3. «Шахтар» без ЛЧ = «Шахтар» без лідерів-бразильців та Луческу

Головний арбітр: Юрій Мосейчук

Пряма трансляція: ТК «Футбол 2»

Прогноз: 1:3

Аттіла ЕРДЕЛІ, «Лобда»

Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 735 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: