Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » «Говерла» U-19 - найкраща зимова команда краю (ФОТОРЕПОРТАЖ)
19:54
«Говерла» U-19 - найкраща зимова команда краю (ФОТОРЕПОРТАЖ)
Юні ужгородці стали чемпіонами зимової першості.

В той час, як в Криму місцеві жителі голосували на референдумі, в Кольчині з’їхалося багато не місцевих жителів для того, щоб повболівати та погаласувати за своїх улюбленців. Тож кілька десятків хустських вболівальників, які попри прохолодну дощову погоду приїхали на матч, очікували звитяги своєї команди над перспективною ужгородською молодіжкою.

Перед початком поєдинку можна було помітити відсутність декількох основних гравців у складі «Говерли», оскільки вони поїхали з дублерами на виїзну гру з харківським «Металістом», яку вони виграли з рахунком 1:2.

Вже на перших хвилинах матчу головний тренер «Оболоні» Мовчан провів вимушену заміну замість травмованого Віталія Міллера вийшов Василь Пилип.

Гравці «Говерли» намагалися реалізувати настанови своїх тренерів Слюсара та Піньковського, які активно керували діями своїх підопічних біля бровки.

«Оболонь» із самого початку намагалася жорстко зустрічати своїх опонентів. Та ближче до середини першого тайму юніори освоїлися і вже нічим не поступалися в силовій боротьбі у центрі поля. Гравцям центральної зони Добровольському та Гею важко було боротись із досвідченими Браєром та Пилипом, так само як і самотньому нападнику Варваринцю, якому не давали розвернутись на чужій половині поля.

В середині першого тайму говерлянам вдалося створити декілька небезпечних моментів: спочатку Тома пробив з далекої відстані, а ще через декілька хвилин лівий захисник Реутов прорвався в штрафну і з гострого кута пробив у голкіпера Драгулу.

Багато нарікань викликав епізод, що стався біля воріт ужгородців. Після подачі з кутового воротар Пахомов не впорався із слизьким м’ячем і відбив у протилежну сторону, але захисник Реутов підстрахував і виніс сферу з лінії. Однак, на добиванні першим був Вайнарух, але практично у пусті ворота він пробив вище воріт. На думку хустських вболівальників круглий перетнув лінію воріт.

Арбітр матчу Козик судив в англійському стилі, даючи грати та заплющуючи очі на дрібні порушення.

Друга половина гри також проходила в центрі поля, де точилася в’язка боротьба на кожному клаптику поля. «Оболоні» явно не вистачало винахідливості і швидкості. Один дальній постріл Браєра трохи лівіше від дев’ятки воріт – майже єдиний гострий епізод біля воріт Пахомова. Динамічна гра двох команд, що билися за кожен м'яч і грамотно грали в обороні, не могла привести до великої кількості моментів. Та, все ж таки, довгоочікуваний гол був забитий за 5 хвилин до завершення поєдинку. Один із героїв цього матчу Реутов діставши м’яч змістився з лівого флангу в центр і пробив метрів з 27-ми. Драгула не очікував такого прицільного пострілу з дальньої відстані. Підсумкова перемога «Говерли» виглядає цілком заслуженою, якщо судити за якістю показаного футболу. Підопічні Слюсара та Пінковського діяли гостріше в атаці, сильніше в обороні та в цілому виглядали більш організовано.

Багато експертів та простих вболівальників передбачали легку перемогу юних талантів Закарпаття та на ділі ми побачили конкурентну гру у виконанні обох команд. Єдиний гол, який забив кращий гравець фіналу Реутов, став прикрасою цього поєдинку.

В нагородженні прийняли участь перший заступник голови Федерації футболу Закарпаття Дуран Іван Петрович, секретар Федерації футболу Закарпаття Козик Василь Васильович та заступник голови Федерації футболу Закарпаття Жбора Георгій Васильович, ними були відзначені кращі гравці в складі обох команд – Реутов та Браєр. Та вручені нагороди – хустяни дістали срібні медалі, ужгородці - кубкове золото.

Перемога юніорів «Говерли» в «Зимовій першості Закарпаття» має додати їм хорошого настрою та позитивного заряду перед відновленням чемпіонату України серед юнаків до 19 років, де вони стартують вже в цю середу матчем в Полтаві проти місцевої «Ворскли».

смт Кольчино центральний стадіон 150 глядачів

Арбітр: Козик Ярослав (Мукачево)
Асистенти арбітра: Котубей Петро (Виноградів), Наскалов Сергій (Мукачево)
Делегат матчу: Кампов Іван, Жбора Георгій (Мукачево)

Оболонь (Хуст) – Говерла (U-19) - 0:1

Гол: Реутов 64’

Оболонь: Віктор Драгула, Сергій Панця, Юрій Фотай, Віктор Микуляк, Антон Вайнраух, Олександр Браєр, Микола Вурста, Ігор Пилип, Ярослав Мадяр, Микола Росоха, Віталій Міллер

Запасні: Роман Воучок, Михайло Томишин, Іван Луцак, Ярослав Бучок, Володимир Гарастей, Валентин Суслов, Михайло Алексик, Василь Пилип.

Говерла: Юрій Пахомов, Станіслав Котьо, Михайлов Ряшко, Миколай Ількович, Ігор Реутов, Роман Ботвинник, Віктор Гей, Євген Добровольський, Іван Русин, Юрій Тома, Володимир Варваринець

Запасні: Юрій Погоріляк, Євген Островка, Богдан Павлич, Чобо Переш, Василь Коваль, Крістіан Сегедій, Віктор Сіка.

ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу Ви можете переглянути на офіційній сторінці Вконтакте або натисність ТУТ.
Тарас Галушка








Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1579 | Додав: Лобда | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: