Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » Говерла U-19: підсумки сезону-2015/2016
09:43
Говерла U-19: підсумки сезону-2015/2016
Проект Золотий талант підводить підсумки минулого сезону молодіжної першості.

Говерла U-19: підсумки сезону-2015/2016
Приємних емоцій минулий сезон юніорського чемпіонату України футболістам і тренерам Говерли U-19 не приніс - ні на полі, ні за його межами. Команда Валентина Слюсаря грала «в борг», мала серйозні фінансові проблеми, що не могло не відбитися на результатах. Навіть при відносно непоганому весняному відрізку закарпатці не змогли піднятися вище 16-го місця в турнірній таблиці і обійти Металург, який всю весну отримував «бублика», оскільки ще взимку зійшов з дистанції.
 
З Слюсаря і по ходу сезону коментарі по матчах доводилося вичавлювати буквально кліщами, а після того, як стало відомо, що Говерла не отримала атестат для продовження професійної діяльності, мабуть, він і зовсім махнув на все рукою. Його зрозуміти можна - словами горю не допоможеш.
 
Але в той же час молодий тренер недооцінює сам факт підсумкового інтерв'ю у вигляді семи традиційних питань анкети проекту Золотий Талант. Багато здогадуються, що футболісти юніорської складу Говерли жили небагато, але мало хто знає, як саме це виглядало. Крім того, тренерами навіть в таких ахових умовах була проведена певна робота, варіювалися тактика і склад, залучалися зовсім юні хлопці (наприклад хлопці 1999-2000 років народження).
 
Про все це можна було б розповісти, донести до читачів, серед яких - і прості вболівальники, і колеги-тренери, і керівники. Гірше від цього точно не було б, зате комусь тепле або просто правильне слово могло б піти на користь. Навіть того ж Слюсаря. Але він не захотів.
 
Що ж, має право, змусити ми не можемо, але от з таких дрібниць і складається привабливість українського футболу, як видовища, яке повинно залучати глядачів, інвесторів, рекламодавців. Однак якщо самі учасники процесу не хочуть, щоб їх імена звучали частіше, про них можуть дуже скоро забути. І ображатися за це вони повинні тільки на самих себе.
 
Ми ж хочемо відзначити футболістів команди U-19, з яких 21 особа притягувався до молодіжної команди U-21. Більше за інших часу на полі провели Філіп (722 хвилини), Блох (630), Пінковський (614), Машталір (436) і Будз (279). А воротар Черепко навіть дебютував у Прем'єр-лізі. Однак тепер перспективи всієї цієї компанії покриті мороком. У новому сезоні в Закарпатті немає жодної професійної команди. І коли з'явиться - невідомо.
 
Говерла U-19. Цифри сезону-15/16
 
Статистика сезону - 30 ігор: 5 перемог, 3 нічиї, 22 поразки, м'ячі 26-75 (16-е місце)
 
Осіння частина - 18 ігор: 2 перемоги, 1 нічия, 15 поразок, м'ячі 14-56 (16-е місце)
 
Весняна частина - 12 ігор: 3 перемоги, 2 нічиїх, 7 поразок, м'ячі 12-19 (13-е місце)
 
Говерла U-19. Основний склад
 
Схема 4-2-3-1: Черепко (Дядюк) - Федак (Веждел), Гогерчак, Веждел (Минайленко), Боднар - Рацин, Минайленко (Дрозд) - Машталір, Шпак, Галац (Бобик) - Антошин


Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 1062 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: