Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » "Говерла" у рідних стінах перемагає "Металург"
22:08
"Говерла" у рідних стінах перемагає "Металург"
Ужгородська «Говерла» у останньому домашньому матчі першого кола здобуває першу перемогу у сезоні.

Ужгородська «Говерла» у останньому домашньому матчі першого кола здобуває першу перемогу у сезоні.

Керманич ужгородців В’ячеслав Грозний на матч проти міцного суперника, який тільки в минулому турі взяв гору над «Шахтарем», вніс деякі кадрові корективи. Так, за відсутності Качараби, зліва в захисті вийшов Тудосе. На вістрі атаки діяв Бурдужан, а в центрі поля – Райчевіч. Очевидно, поява досвідченого чорногорського «старого гвардійця» вмотивована відсутністю виграних м’ячів у центрі поля в минулому матчі.

Поєдинок розпочався і чи не в першій логічно доведеній атаці господарі вийшли вперед. На 6 хв. після верхової передачі на лівий фланг атаки Мякушко з гострого кута завдав пострілу. І не прогадав. Удар виявився надто важким для Бандури, який зумів тільки ледь-ледь доторкнутися до м’яча, перед тим як влетіти до сітки. 1:0.

Після забитого голу «Говерла» не заспокоїлась і неодноразово активно вступала в пресинг на половині поля суперника. Час від часу навіть вдавалось змушувати опонента помилятись, і вже тоді ужгородські футболісти провадили свої атаки. Інколи навіть за допомогою швидких комбінацій.

«Металург» відповідав лишень дальніми пострілами, які ні до чого не призвели. Коваль спокійно забирав м’ячі, які летіли прямо йому до рук.

Зате, у своїй штрафній «металургам» доводилось добряче нервуватись. На 23 хв. Мякушко, після перехоплення м’яча, пробіг метрів 20 і увійшовши до штрафної, пробив. Вище. Лічені сантиметри завадили оформити дубль.

Попереду за м’яч успішно чіплявся Бурдужан. Румун неодноразово заробляв стандартні положення для своєї команди. І все – за рахунок корпусу.

На 33 і 42 хв. реакції кіпера дальніми ударами перевіряв Герасимюк. Проте жоден з пострілів не приніс бажаних девідендів.

Перший тайм наближався до завершення, а у донецького «Металурга» попереду нічого не ладилось. Зате після перерви гості ожили. В них краще тримався м’яч, переміщення футболістів стали гострішими. Пояснюється це, більшою мірою виходом на поле бразильського півзахисника Алешандре, який вів гру своєю команди.

Проте, після перерви, перший гострий момент, все ж, створили господарі. Після пасу Шацьких на правий фланг, нагоду для взяття воріт мав Герасимюк. Але м’яч, у Олега, відверто, злетів з ноги і пролетів далеко від рамки воріт.

На 58 хв. «Металург» мав реальну нагоду вирівняти паритет, але вихід Нельсона на побачення з кіпером з кута поля завершився порятунком останнього. На 63 хв. Коваль вступив у гру ще раз. Цього разу – після флангового удару Нойка. Максим здійснив сейв.

«Говерла» була близькою до пропущеного голу, але і цього разу пофартило. Спочатку Лазіч самостійно створив для себе момент. Вигравши боротьбу у Ягодінскіса, нападник вийшов на рандеву з воротарем, але удар пролетів вище. Згодом, той же Лазіч пройшовши лінію захисту від кутової позначки пробивав – знову по горобцях.

Після численних атак гостей, «Говерла» декілька разів могла упіймати суперника на контратаці. Але все що запам’яталось, це удар через себе Родіча. Хорвату не вдалось повторити подвиг нашого земляка Василя Кобіна у нещодавньому матчі про «Легії».

Після фінального свистка Грозний був на сьомому небі від щастя. Ще б пак, «Говерла» зуміла утримати перевагу і завоювати першу перемогу в сезоні. Вітаємо, наших футболістів!


Говерла - Металург Д 1:0

Голи: Мякушко, 6

Говерла: Коваль - Люлька, Ягодінскіс, Акакпо, Полянський - Тудосе, Райчевіч (Степанюк, 70) - Мякушко, Шацьких, Герасимюк (Хомин, 83) - Бурдужан (Родич, 52)

Металург Д: Бандура - Нойок, Чечер, Путівцев, Соболь - Прийма (Алешандре, 46), Макрідіс (Овсепян, 72) - Нельсон, Лазич, Морозюк (Габріел, 76) - Федотов

Попередження: Шацьких, Райчевич, Люлька, Коваль, Степанюк - Соболь, Макрідіс, Нельсон

Олександр Курта


Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 582 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: