Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » «Говерла» Ужгород – «Шахтар» Донецьк - 0:2
20:08
«Говерла» Ужгород – «Шахтар» Донецьк - 0:2
Переповнені трибуни «Авангарду», палка підтримка вболівальників та фанатів – таке в Ужгороді буває на матчах «Говерли» з грандами.

Переповнені трибуни «Авангарду», палка підтримка вболівальників та фанатів – таке в Ужгороді буває на матчах «Говерли» з грандами.

Цього разу в гості до Ужгорода приїхав чинний чемпіон – донецький «Шахтар». Ще одною особливістю цього двобою став вихід гравців «Говерли» в новій формі з вишитим медведиком на білих футболках.

До гри футболісти «Шахтаря» у своїх коментарях для ЗМІ зазначали, що не мають права на помилку, тож їдуть до Ужгорода лише за трьома очками. В свою чергу закарпатці, зокрема бразильський захисник Леандро зауважив що чотири роки тому в рідних стінах команда вже грала внічию з гірниками, тож нам цілком під силу здобути позитивний результат на своїй арені.

Наставник ужгородців В’ячеслав Грозний, звісно не прагнув грати у відкритий футбол проти «Шахтаря», але поступив досить сміливо, виставивши двох футболістів атакувального плану – Маріуса Нікулае та Душана Савіча. Проте, румунський нападник більше працював у центрі поля, ніж на вістрі атаки. Решта футболістів грали на своїх звичних позиціях.

Початок матчу був за іменитими гостями, які вже на перших хвилинах створили гострі моменти біля володінь Олександра Надя. Далі господарі зуміли заспокоїтися і грали досить організовано в обороні.

Господарі відповіли двома потужними ударами Нікулае та Лисенка. В першому епізоді м’яч пролетів поруч з дальньою від П’ятова стійкою, а удар Володимира парирував кіпер. На 23-й хвилині вже Олександр Надь продемонстрував свою воротарську майстерність, відбивши класний удар Срни зі штрафного. Далі стався цікавий епізод – Душан Савіч отримав м’яч на лінії штрафного майданчика зумів відірватися від свого опікуна Кривцова, увірвався в карну зону донеччан, але захисник зупинив нашого форварда за допомогою рук. Савіч падає, а арбітр Швецов замість справедливого пенальті показав македонському нападнику "гірчичник" за симуляцію. Далі вже гості мали хороші моменти – двічі Коста з чудових позицій «пробачив» господарів.

Початок другої половини розпочався з тиску на наш захист гірників. На 54 хвилині такий хід гри приніс команді Луческу дивіденди. Гості заробили право на кутовий. Серія відскоків завершилася черговою подачею гравця «Шахтаря» на дальню стійку, Срна скидує в воротарський майданчик, де стояв один Кривцов, а вже той в падінні головою відправляє м’яч у сітку воріт. Дуже динамічний епізод в якому не розібрався асистент арбатра, адже під час передачі Срни Кривцов перебував в офсайді. Однак, арбітр зарахував взяття воріт. Вже через чотири хвилини закарпатці могли відігратися Лисенко віддав на хід Кочішу, той на швидкості обігрує захисника гірників, виходить на ударну позицію, однак в останній момент захисник все ж зачепив м’яч і той полетів над перекладиною – лише кутовий.

Господарі, намагаючись відігратися, почали йти вперед великими силами, однак гірники бездоганно діяли в захисті й гостро контратакували. А на 72 хвилині черговий кутовий знову стає результативним для «Шахтаря». На передній стійці м’яч після боротьби нашого захисника з нападником гостей зрекошетив на дальній кут , де перебував один Едуардо, який без проблем відправляє м’яч у сітку наших воріт – 2:0. З таким суперником як «Шахтар» відігратися за такого рахунку практично не можливо. Але до честі «говерлян», вони не знітилися, а до кінця боролися й прагнули бодай один м’яч відквитати, та завдяки впененим діям захисту та кіпера донеччан цього зробити не вдалося.

«Говерла» (Ужгород) – «Шахтар» Донецьк - 0:2 (перший тайм 0:0)

Голи: Кривцов 54, Едуардо 72.

Попередження: Савіч 15, Лисенко 40, Балафас 51, Єзерський 74 - Степаненко 39, Ракицький 86, Едуардо 90.

«Говерла»: Надь, Савіч (Іканде 76), Нікулае, Кочіш, Леандро, Лисицький, Буяльський, Лисенко, Єзерський, Балафас (Ле Таллек 78), Орос.

Запасні: Бабенко, Балашов, Дандеа, Трухін, Люлька.

Головний тренер - В'ячеслав Грозний.

«Шахтар»: Пятов, Ракицький, Кривцов, Срна, Тейшейра, Коста (Нем 79), Феррейра(Едуардо 65) , Шевчук, Бернард (Фернандо 65), Фред, Степаненко.

Запасні: Каніблоцький, Чигринський, Ісмаілі, Шиндер.

Головний тренер - Мірча Луческу.
Джерело

Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 576 | Додав: Лобда | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: