Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » «Говерла» вивозить нічию з Дніпропетровська
20:12
«Говерла» вивозить нічию з Дніпропетровська
Команда В'ячеслава Грозного зуміла не програти на виїзді Дніпру.

Команда В'ячеслава Грозного зуміла не програти на виїзді Дніпру.

Після того, як Дніпро в двох поспіль матчах з головними конкурентами набрав всього лише один бал, лідерство в чемпіонаті захопило київське Динамо. Однак відставання команди Мирона Маркевича не значне, до того ж в звітному турі в Дніпропетровськ завітав не найуспішніший колектив цього сезону. Лише в минулому турі Говерла здобула першу перемогу в поточній футбольної кампанії, обігравши вдома з мінімальним рахунком донецький Металург.

Близько десяти хвилин знадобилося господарям поля, щоб нівелювати стартовий запал ужгородців і почати володіти повною територіальною перевагою. Найчастіше гострота походила з правого флангу, де кружляли голову суперникам Гама і Федецький. На протилежному фланзі, як завжди, проявляв активність Коноплянка.

Незабаром дніпряни могли відкривати рахунок, коли активний Бруну Гама пробивав з правого краю штрафного, але м'яч, но шляху зачепив ногу Ягодінскіс, стукнувся об штангу і пішов за лицьову лінію. До речі кажучи, футболісти Дніпра в першій половині виконали безліч подач від кутового прапорця, але створити що-небудь небезпечне їм не вдалось.

Підопічні В'ячеслава Грозного, можна сказати, без докорів грали «другим номером», лише зрідка переходив центр поля. А до перерви цілком могли пропустити, що було б дуже логічно, коли Нікола Калініч, який перебував на самоті, з лінії воротарського майданчика незрозумілим чином направив м'яч повз ціль. Взагалі, хорвату в звітній зустрічі не завжди вистачало точності: у нього було чимало можливостей, але весь час не потрапляв у ворота.

Але вже в дебюті другого тайму Калінічу вдалося реабілітуватися перед своїми вболівальниками. Забитий господарями м'яч, як не дивно, прийшов з кутового, коли відмінну скидку на партнера виконав Мазух. Ніколі залишалося лише не зганьбитися вдруге, тому той зумів головою підкоригувати політ круглого. Правда, раділи дніпропетровці недовго, так як до того часу в гру з лавки запасних вступив Віталій Каверін, вихованець Дніпра. Той, отримавши передачу праворуч від Мякушка, пройшов Ротаня, який банально не влучив по м'ячу, і досить легко пробив Бойка.

Колектив Мирона Маркевича явно не очікував подібної прудкості від суперника, тому їм знадобився певний час, щоб прийти в себе. Що вийшов замість Шахова Селезньов так і не зміг внести в гру перелом, хоча парочка епізодів у 11-го номера була. Більш того, ужгородці не тільки не просіли після забитого гола, вони навіть мали відмінну можливість для перемоги. Так, активний сьогодні Мякушко потужним і дальнім ударом ледь не застав зненацька Бойка, але того врятувала штанга.

До фінального свистка один з антигероїв поєдинку, незважаючи на забитий м'яч, встиг відзначитися Калініч, який підвів свою команду, передчасно відправившись відпочивати. Цим він, можна сказати, позбавив Дніпра шансу спробувати вирвати перемогу. Окремо варто згадати Матеуса, який вперше вийшов в офіційному матчі через довгий час. Зрозуміло, що багато чого від бразильця не очікували, але той не впав у бруд обличчям.

Таким чином, дніпряни допускають осічку там, де робити цього не повинні при будь-яких розкладах. Але віддамо належне футболістам Говерли, які після перерви виглядали дуже добре.

Дніпро - Говерла 1: 1

Голи: Калініч, 57 - Каверін, 60

Попередження: Калинич - Качараба, Хомин

Вилучення: Калинич, 83

Дніпро: Бойко, Федецький, Мазух, Дуглас, Влад, Канкава, Ротань, Гама (Матеус, 68), Шахов (Селезньов, 46), Коноплянка, Калініч

Говерла: Коваль, Качараба, Ягодінскіс, Глушицкий (Степанюк, 84), Хомин (Трухін, 67), Тудос (Каверін, 46), Полянський, Райчевич, Герасимюк, Бурдужан, Мякушко


Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 609 | Додав: Лобда | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: