Головна » Усі публікації » на Закарпатті » Граундхоппери на Закарпатті. Стадіон "Локомотив" Мукачево (ФОТО)
10:35
Граундхоппери на Закарпатті. Стадіон "Локомотив" Мукачево (ФОТО)
Пропонуємо Вашій увазі серію матеріалів про стадіони Закарпаття очима українських граундхопперів.

Граундхоппери на Закарпатті. Стадіон
День добігав кінця, тому від «Авангарду» ми взяли таксі, яке з вітерцем доставило нас до останнього на сьогодні стадіону. Виявилося, що «Локомотив» розташований біля підніжжя гори, на вершині якої знаходиться одна з головних визначних пам'яток міста Мукачево - замок Паланок.
 
Перші згадки про мукачівський «Локомотив», як про учасника обласного чемпіонату з футболу серед команд вищої ліги, відносяться до першості 1951 го. Візьму на себе сміливість припустити, що тоді стадіон виглядав приблизно так само скромно, як і зараз. Частково ці доводи підтверджує командна фотографія, зроблена залізничниками на тлі голого забору в 1970-м. У 1958-му «Локомотив» домігся найвищого успіху в історії команди, ставши другим в області. Потім команда 4 рази грала у фіналі кубка області: в 1968-му, 1971-му, 1972-му і 1973-му, але всякий раз програвала.
 
1970_Локомотив_Мукачево

























 
Мені, як шанувальнику московського ЦСКА, було цікаво дізнатися, що в 1960-х роках, будучи 14-річною дитиною, в дитячій команді «Локомотив» починав грати в футбол Вільгельм Теллінгер - майбутній радянський футболіст угорського походження, майстер спорту, найбільш відомий за виступами за ЦСКА у Вищій лізі чемпіонату СРСР на початку-середині 1970-х, а також ростовський і львівський СКА.
 
Зараз команди немає, але стадіон з імпровізованими трибунами по обидва боки поля, загальна місткість яких - близько 500 осіб, і господарською будівлею з ложею, всередині якої немає нічого, крім дерев'яної лавки в два ряди, виглядає доглянутим. Місцеві ЗМІ пишуть, що об'єкт знаходиться на балансі локомотивного депо Львівської залізниці, яке ним не користується, тому за всією інфраструктурою доглядають міські служби, і передача стадіону в обласну комунальну власність, чого домагаються останні, лише питання часу.
 
Підіб'ємо проміжний підсумок першого дня подорожі. За один неповний день в Мукачево я встиг побачити тільки три стадіони, а їх як мінімум в два рази більше, познайомитися з історичним центром міста, архітектура якого місцями дійсно вражає, подивитися замок. Увечері, коли на місто опустилися сутінки, я відправився в ресторан «Графській Двір» на дегустацію пива, яке в ньому варять, де продумав план завтрашньої поїздки на гру в Іршаву, але це вже зовсім інша історія.
ФОТОРЕПОРТАЖ з стадіону Ви можете переглянути на офіційній сторінці Вконтакте.
 
Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 1121 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: