Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Груповий етап зимової першості у цифрах
20:28
Груповий етап зимової першості у цифрах
Пропонуємо Вашій увазі статистику кращих шести клубів групового етапу в цифрах.

Пропонуємо Вашій увазі статистику кращих шести клубів групового етапу в цифрах.

Я розмістив клуби за їх показниками від найкращої до шостої. Результати «Дийди» та «Баранинців» майже ідентичні, тому вони разом.

1. ФК «Ужгород»

Ця команда зуміла вийти сухою з гри з найсильнішої групи смерті, де головним конекурентом був абсолютний чемпіон першої ліги – «Велика Бийгань» та ще два молоді запальні колективи. Ужгородці змогли показати абсолютно найкращий показник пропущених голів – 0 за поєдинок (при середньому показнику від однієї команди зимового чемпіонату – 1.22 за матч). Це говорить про сильні сторони колективу – добротні голкіпер, захисна ланка та опорні півзахисники. За цим показником близькими до ужгородців були хіба «Баранинці» та «Дийдо», які змагались хоча й у найрівнішій, та далеко не найсильнішій групі 2.

Не надто яскраво на цьому фоні виглядали форварди та плеймейкери «Ужгорода», які схоже поступово виходять із зимової сплячки. Інакше як пояснити те, що парубки з обласного центру опинились серед шести клубів, які жодного разу не змогли забити більше двох голів. Тому не дивно, що вони отримали скромний четвертий-шостий показник забитих голів – 1.33 за гру (при середньому показнику – 1.22 за поєдинок). Якщо глянути з іншої сторони, то команда опилилась серед пяти клубів, які змогли здобути перемогу з різницею в 2 мячі та більше. У сумі це все ж дозволило ужгородцям досягти першої-другої різниці голів – (+ 1.33) за матч, досягти рекордної для зимової ліги триматчевої серії перемог, та безумовно вийти з групи.

2. «Оболонь-1» Хуст

Цей клуб зумів виграти групу 3 у боротьбі з бронзовим призером літнього чемпіонату Закарпаття «Севлюшем» та міцним середняком першої ліги «Копанею». Хустяни змогли найкраще розподілити сили на всі поєдинки. Заради справедливості слід відзначити й те, що перевагою для пивоварів стала наявність у групі «Оболоні-2», на яку конкурентам довелось витрачати зайві гіга-калорії. Команда Олександра Браєра не може похизуватись ідеальними захисниками та опорними півзахисниками. За них часто додатково відпрацьовує Драгула. Та незважаючи на хорошого голкіпера «Оболонь-1» все ж досягла тільки пятого-сьомого показника пропущених мячів – 1.0 за гру. При цьому, пивовари жодного разу не залишили свої ворота недоторканними. Водночас, вони увійшли до четвірки клубів, які в жодному зі своїх поєдинків не пропустили більше одного мяча.

Набагато кращими були їх справи в атаці. «Оболонь-1» опинилась серед пяти клубів, які змогли виграти з різницею в 2 голи і більше. Були вони також серед двох команд, які змогли у двох матчах поспіль забити два голи і більше. У підсумку пивовари досягли другого-третього показника результативності – 2.0 гола за поєдинок. У сумі це дало їм третю різницю мячів – (+ 1.0) за матч, за яким клуб випередив двох інших півфіналістів – «Дийдо» та «Баранинці». Крім виходу з групи «Оболонь-1» фігурує серед двох клубів, які змогли перемогти двічі поспіль.

3-4. «Дийдо» Дідово та «Баранинці»

Ці клуби вийшли з групи 2, у якій змагались із давніми знайомими по Лізі чемпіонів Закарпаття та західній зоні першої ліги – «Соколом» та «Віолою». Їх «ахілесовою пятою» був напад. Вони опинились серед семи клубів, які хоча б раз пішли з поля без забитого мяча, та серед семи колективів, які жодного разу не забили більше 2 голів. У підсумку у обох сьомий-девятий показник результативності – 1.0 гол за гру. Саме це вплинуло на те, що вони опинились серед семи клубів, які жодного разу в реальному двобої не змогли виграти з різницею більшою, ніж в один мяч.

Набагато краще зарекомендували себе воротарі, захисники та опорні півзахисники цих півфіналістів. Обидва колективи увійшли до пятірки команд, які жодного разу не пропустили більше одного голу. «Баранинці» також фігурують серед двох клубів, які, як мінімум у двох поєдинках, пішли з поля без пропущених голів. У підсумку в команди з Ужгородщини другий показник пропущених голів – 0.33 за поєдинок, а представник Берегівщини за аналогічним результатом став третім – 0.5 мяча за матч. «Баранинці» хоча й опинились на срібному прохідному місці, та досягли тільки четвертої різниці голів – (+ 0.66) за гру. «Дийдо» хоча й стало, не без допомоги технічної допомоги від Худльовців, переможцем групи, та в реальних поєдинках показало тільки пяту різницю мячів – (+ 0.5) за поєдинок. З іншої сторони, обидва клуби фігурують серед пяти команд із рекордною триматчевою безпрограшною серією, яку вони спробують продовжити.

5. «Севлюш» Виноградово

Виноградівцям довелось виконувати завдання максимум на полі головного конкурента. Команда Івана Білака досить рівномірно збалансована в усіх ланках і постійно доукомплектовується молодими місцевими талантами. Де шукає тренер нових прудконогих Чонок? – питання риторичне. Окремі з гравців протягом останніх двох років спробували себе майже в усіх (крім воротаря) амплуа – такі собі місцеві універсали. Майбутнє колективу з таким підходом інакше як позитивним не може бути. «Севлюш» бачимо серед двох клубів зимової ліги, які спромоглися забити в одній грі більше трьох голів. Тому не дивно, що саме йому належить звитяга з рекордною різницею в рахунку – в 4 мячі. Водночас, виноградівці опинились серед девяти колективів, які хоча б у двох матчах не змогли забити більше одного голу за гру. У підсумку вони досягли другої-третьої результативності – 2.0 мячі за поєдинок.

«Севлюш» бачимо також серед чотирьох клубів, які в жодному зі своїх матчів не пропустили більше одного гола, та серед семи команд, воротарі яких хоча б у одній грі залишили свої ворота на замку. Як наслідок, у виноградівців четвертий показник пропущених мячів – 0.66 за гру (кращий, ніж у головного конкурента по групі). У сумі «Севлюш» досяг першої-другої різниці голів – (+ 1.33) за поєдинок (кращий, ніж у головного конекурента по групі). Провідний клуб Виноградівщини хоча й опинився серед пяти команд, яким вдалася рекордна триматчева безпрограшна серія, та його срібна сходинка групи 3 не дозволила випередити заочного конкурента за путівку «Баранинці».

6. «Велика Бийгань»

Каменем спотикання для провідного клубу Берегівщини стала гра в захисті. Інакше як пояснити те, що він опинився як серед чотирьох клубів, які жодного разу не пішли з поля без пропущеного мяча, так і поміж трьох команд, які хоча б у двох своїх матчах не йшли з поля без двох пропущених голів. Невеличким позитивом стало те, що більше трьох мячів великобийганці жодного разу не пропустили. Та все ж 10-11-й показник пропущених голів – 2.0 за гру, зовсім не те, на що розраховували великобийганські ультрас.

Набагато продуктивніше працювали плеймейкери та форварди команди. «Велика Бийгань» стала єдиним клубом, якому вдалось у двох поспіль поєдинках щоразу забивати 3 мячі та більше. Тому не дивно,що саме цей колектив показав абсолютно найкращу результативність – 2.33 гола за матч. У сумі в команди шоста-сьома різниця мячів – (+0.33) за гру. І хоча великобийганці опинились серед двох клубів, які здобули по одній розгромній звитязі, та їх срібна сходинка групи 1 поступилась за балами двом іншим заочним конкурентам за четверту путівку.

Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 865 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: