Головна » Усі публікації » у світі » Юнацька збірна U18 – cрібні призери «Slovakia Cup-2014»
22:39
Юнацька збірна U18 – cрібні призери «Slovakia Cup-2014»
Не вперше до цього списку визваних потрапив і вихованець закарпатського футболу Олег Квич.

На цьому тижні в сусідній з нами Словаччині пройшов міжнародний футбольний турнір серед юніорів «Slovakia Cup-2014» в якому взяла участь і наші хлопчаки.

Для участі у змаганнях Олександр Головко викликав 18-ох футболістів. Не вперше до цього списку визваних потрапив і вихованець закарпатського футболу Олег Квич (на фото номер 9).

Про юного закарпатця вперше заговорили ще задовго до його появи на всеукраїнській арені. Стрийська "Скала", за яку Олег виступає, підняла шум, звинувачуючи одного з грандів у спробі «викрасти» надзвичайно талановитого юніора Квича і в підсумку відстояла його. У професійний дорослий футбол Олег входить очікуваним новачком: він регулярно викликається в юнацьку збірну України свого віку, а головний тренер стриян Книш активно "обкатував" його цієї зими в численних контрольних матчах основи. За своєю суттю, Квич - стрімкий гравець, люблячий простір, де можна продемонструвати свою швидкість і техніку. На рівні ДЮФЛ він забив вже 35 м'ячів у 65 матчах, за збірну - 3 голи в 11 матчах.

Юнацькій збірній України випало зіграти у групі «А» з однолітками із Чехії, Словаччини та ОАЕ. В понеділок, 28 квітня, юнацька збірна команда України U-18 з перемоги стартувала у міжнародному турнірі «Slovakia Cup-2014». В першому матчі підопічні Олександра Головка з мінімальним рахунком переграли збірну Чехії − 1:0. Долю матчу вирішив м’яч, який на 42-ій хвилині провів з пенальті гравець збірної України Бека Вачіберадзе, який представляє вітчизняний клуб "Дніпро". Чехи краще контролювали м’яч, про це свідчить 59% на 41% володіння на користь номінальних господарів.

Також варто відмітити просто чудову реалізацію моментів нашої збірної, у неї на рахунку лише один удар в площину воріт (та ще 3 мимо) і він став вирішальним у матчі відкритті для українців. Незважаючи на запеклу боротьбу та наявність гольових моментів в активі команд, рахунок матчу не змінився. Наш земляк Олег Квич у цьому матчі так і не з’явився на полі.

У вівторок, 29 квітня, юнацька збірна команда України U-18 здобула другу перемогу на міжнародному турнірі «Slovakia Cup-2014». Цього разу підопічні Олександра Головка були сильнішими за господарів турніру, збірну Словаччини − 2:1. В першому таймі українці тримали ініціативу в своїх руках і їм першим вдалось відзначитись. На 24-й хвилині Денис Арендарук майстерно виконав штрафний удар, мов рукою поклавши м’яч в ближню дев'ятку. Але за 10 хвилин словацька збірна спромоглася зрівняти рахунок, коли Вестеніцкі першим опинився на м’ячі після розіграшу кутового. Другий тайм також пройшов під диктовку української збірної і на 57-й хвилині Арендарук зробив дубль, влучно пробивши з кута штрафного майданчика. Нашим хлопцям вдалося впродовж всього матчу більше тримати м’яч 55%-45%. Знову ж таки не можна не відмітити стовідсоткова точність у реалізації моментів наших юніорів: 2 удари в площину – 2 голи. Суперник же мав більше моментів та з 4 ударів в ціль (та 4 мимо) лише один втілив в гол. Словаки у два рази більше фолили, за що і поплатилися, пропустивши перший гол зі стандарту. У цьому надважливому матчі Олег вийшов на заміну на 69 хвилині на свою рідну позицію в збірній - правого півзахисника і допоміг нашій футбольній дружині втримати переможний рахунок.

У четвер, 1 травня, юнацька збірна України U-18 зіграла останній матч у груповому раунді міжнародного турніру «SlovakiaCup-2014» проти збірної ОАЕ. Наші хлопці здобули третю перемогу і вийшли у фінал змагань. В першому таймі перевага українців була відчутною, проте забити вони змогли лише один раз: на початку гри відзначився Владислав Кочергін. Вдруге українці засмутили голкіпера суперників вже на початку другої половини, тут варто відмітити гру закарпатця Олега Квича, який вивіреною передачею допоміг відзначитися Дмитру Кльоцу, який випередивши захисників виявися першим на м’ячі. Третій гол для нашої збірної забив Сергій Чоботенко. Збірна ОАЕ спромоглася на м’яч престижу, але це був чи не єдиний момент біля воріт Олега Мозіля. Квич провів весь матч на полі на позиції правого півзахисника і в його активі гольова передача з якої був забити такий важливий другий гол.

Таким чином, юнацька збірна України U-18 під керівництвом Олександра Головка, вигравши всі три поєдинки в своїй групі, вийшла у фінал змагань, де мала помірятись силами з надпринциповим суперником - збірною Росії. Наші східні сусіди в паралельній групі теж зайняли перше місце. Нульова нічия з японцями і дві перемоги над Бельгією (3:0) та Норвегією (5:2) , як результат 7 балів.

Вже в п’ятницю, 2 травня, юнацька збірна України, зібрана з футболістів 1996 року народження здобула срібні нагороди турніру Slovakia Cup-2014, що сьогодні завершився в Словаччині. У фіналі ж підопічні Олександра Головка з мінімальним рахунком поступилися одноліткам із Росії. Тим самим перервавши свою переможну серію з шести матчів, яка тривала ще з початкової стадії Меморіалу Гранаткіна коли 4 січня програла Туреччині і 6 січня зіграла внічию з Санкт-Петербургом. Щодо звітного фінального матчу, який розпочався в 16.00 за Києвом, то долю зустрічі вирішив єдиний гол, який на 28 хвилині матчу провів Олександр Головін. Хоча початок матчу залишився за українцями, за перші 15 хвилин лише Денис Арендарук відзначився сильним пострілом з кута штрафної провірив у рамці воріт Рудакова. Суперник відповів в середині першої половини гри Шейдаєв переправив м’яч у сітку воріт, але з офсайду. А вже на 28 хвилині гравець московського ЦСКА Олександр Головін з лівого флангу звільнився від опікуна і обводящим ударом відкрив рахунок в цій зустрічі. Значно зменшило шанси на успіх у фіналі вилучення героя зустрічі з Словаччиною – Дениса Арендарука на 44-й хвилині матчу. В другій половині зустрічі гравці в синіх футболках змушені йти вперед відіграватися, однак ослаблені змушені були грати більш вертикально. На 57-й хвилині Головко посилюючи атакуючі сили команди випускає на правий фланг півзахисту Олега Квича замість нападника Борячука. Він дость активно ввійшов у гру і намагався при першій нагоді прориватися до воріт суперника. Хоча гострі моменти біля воріт Рудакова створювалися, однак українцям бракувало вдачі у фінальній фазі атаки. На 63 хвилині російський захисник чернов міг забити другий гол після кутового, однак його удар головою пройшов вище перекладини. Біля інших воріт гостро пробивав Зубков, Вачіберадзе закрутив з вільного удару під саму стійку воріт та Рудаков зумів відбити цей удар. У цій грі українцям вдалося створити більше гостроти біля воріт суперника, але 5 ударів у площину (та ще 3 повз ворота) не принесли бажаного результату.

Попри прикру поразку у фіналі, наші хлопці продемонстрували у матчах волю до перемоги і достойно представили нашу країну на цьому міжнародному турнірі «SlovakiaCup-2014». Будемо чекати від них нових перемог і так само надалі підтримувати реноме сильної збірної у своїй віковій категорії.

Тарас Галушка

Категорія: у світі | Переглядів: 791 | Додав: Лобда | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: