Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Юні мукачівці поступаються "Ужгороду"
20:38
Юні мукачівці поступаються "Ужгороду"
Цей матч міг істотно вплинути на розподіл місць у турнірній таблиці, але в протистояння втрутилися обставини.

Юні мукачівці поступаються «Говерла» U-19 проводила виїзний поєдинок, і більшість мукачівців виїхали на цей матч. Золтану Сільвашію довелося виставляти у стартовий склад шістьох гравців 1999 року народження. Питання стояло не як завершиться поєдинок, а як проявлять себе 16-річні юнаки у матчі з лідером.

Ще до початку матчу основних складів нервовість викликали дії арбітрів у матчі юнацьких складів. У змаганнях юнаків лідирує «Мукачево». На другому місці – молодь «Севлюша». Обслуговувати поєдинок направлили бригаду арбітрів із Виноградова. По ходу гри арбітр припустився помилки (на думку вболівальників, тренерів «Мукачева» та делегата матчу). У підсумку нічия 1:1, що може завадити мукачівцям стати чемпіоном. «Севлюш» свій поєдинок виграв, і сьогодні є вірогідність «золотого» матчу між мукачівцями та виноградівцями. У підтрибунних приміщеннях були спроби провести «суд Лінча». Були прямі звинувачення, що Котубей – тренер юнаків у Виноградові, і бригада зробила все, щоб пригальмувати «Мукачево».

Перед матчем дорослих складів напруга була на межі. Гра розпочалася атаками гостей. Уже на 4 хв. ужгородці були близькими до успіху. Швидка атака «Ужгорода» завершилася скидкою м’яча у вільну зону, де на ударну позицію виходив Гегедош, але Роберт із вигідної позиції пробив вище воріт.

У діях господарів відчувалася скутість Гравці ніби багато рухалися, але ККД був невисоким. Масла у вогонь підлив «лівий штрафний» на 13 хв. гри, який Котубей призначив цілком безпідставно, коли захисник чисто виніс м’яч. До воріт було метрів 18. На щастя арбітра, Гібалюк невдало пробив штрафний. Стало зрозуміло, що після матчу юнацьких команд дії арбітра будуть розглядатися під мікроскопом. На 16 і 20 хв. «Ужгород» двічі забиває, але в обох випадках асистент фіксує «поза грою» в Жаренка.

На 25 хв. реальну можливість втрачають господарі. Михайло Ісаєв отримав м’яч перед штрафним майданчиком, якось легко розібрався з центральними захисниками, вискочив на побачення з Лютнянським і пробив повз голкіпера – гостей виручила стійка воріт. Ще через 5 хв. стадіон вибухнув обуренням. У боротьбі із захисниками падає ужгородець, а арбітр призначає пенальті. Скажемо відверто: далеко не стовідсотковий пенальті. Михайло Реплюк чітко виконує удар із 11-метрової позначки, 0:1.

Гол вибив із колії молодих мукачівців. На 35 хв. ужгородці розіграли швидку комбінацію, і Жаренко міг забивати сам, але віддав пас на зовсім вільного Гегедоша. Рахунок став 0:2.

На перерву команди пішли вже за великого рахунку. На 45 хв. ужгородці подавали кутовий із правого флангу, а Бандурович відмінно головою підрізав м’яч у ближній кут. 0:3.

У перерві пристрасті знову кипіли у підтрибунних приміщеннях.

Другий тайм був значно цікавішим. Молоді гравці заграли впевненіше. На 54 хв. мукачівці мали стовідсоткову нагоду відквитати один м’яч. Атака правим флангом завершилася передачею на вільного Олега Франчука, але юний гравець із 6 метрів не потрапив у площину воріт.

На 63 хв. знову в епіцентрі подій опинився Петро Котубей. Іван Жаренко в боротьбі з захисником порушив правила (перед спробою вибити м’яч він підштовхнув гравця). Свисток арбітра мовчить. Жаренко скористався моментом, вийшов на побачення із воротарем, послідувала атака ззаду і грубе порушення правил. Пенальті і вилучення? Свисток мовчить. Через 2 хв. знову Котубей по-своєму трактує правила гри, повертає м’яч назад і призначає штрафний із 25 м. На цей раз Гібалюк майстерно виконує штрафний. 0:4.

Видно, гості порахували, що справу зроблено й скинули оберти. Мукачівці – навпаки, ще знайшли у собі сили й додали у швидкості. На 69 хв. Нурієв здійснив рейд до воріт і завершив забіг сильним ударом – поруч із стійкою. «Ужгород» відповів виходом Жаренка до воріт із центру поля – м’яч пройшов повз ворота.

На 77 хв. Франчук від ближньої стійки віддав пас назад на Нурієва – удар Анатолія був точним. 1:4. На 83 хв. Нурієв продемонстрував чудову технічну підготовку, пройшов по місцю лівого інсайду й прострілив на дальню стійку, де передачу замкнув Іван Данканич 2:4.

Мукачівці пішли вперед великими силами й оголили тили. На 85 хв. помилкою захисника господарів скористався Гегедош, який опинився сам навпроти воріт, але форвард пробив прямо в руки голкіпера. На 88 хв. Іван Скунзяк обікрав захисника, зробив передачу верхом на Жаренка, той головою скинув у центр. Гегедош «розстрілював» із 10 метрів молодого Юрія Андрушко, який вийшов на заміну у середині другого тайму. Юний голкіпер виручив свою команду. Уже в доданий арбітром час господарі змарнували два моменти підряд. Спочатку Михайло Костюк відбив удар Нурієва, а Франчук, добиваючи з кількох метрів, послав м’яч над перекладиною.

Результат 2:4 закономірний. Він міг бути і більшим, але для чого арбітру вносити свої 5 копійок, коли йому потрібно тільки захистити правила гри і нічого більше. Народ зараз злий. Життя складне. Для чого провокувати, для чого поводити себе так, убиваючи віру молодих у справедливість. Дивно те, що Котубей справді фанат футболу, порядна людина, але, на жаль, часто його погляди і погляди фахівців, уболівальників на одні й ті ж моменти не збігаються. А це вже проблема.

Виграш дозволив «Ужгороду» зберегти першу сходинку в турнірній таблиці. Зараз для перемоги в чемпіонаті йому достатньо в останньому турі (вдома) зіграти внічию з ФК «Дийдо». Підопічним Чобо Кеміня й Іштвана Гіді потрібна тільки перемога.

У неділю, 8 листопада, матч сезону ФК «Ужгород» – ФК «Дийдо». 8 листопада Закарпаття дізнається ім’я нового чемпіона. На даний час шанси 50 на 50. Кому посміхнеться доля наступної неділі.


Арбітр - Петро Котубей (Виноградово)

ДЮФК «Мукачево» – ФК «Ужгород» – 2:4

Голи: Нурієв, 77, Данканич 83 – Реплюк 31 (з пен.), Гегедош, 35, Бандурович, 45, Гібалюк, 64.
Степан Селменський

Фото взято з PMG

 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 820 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Зден  
0
А на якому стадiонi буде Ужгород - Дийдо?

الاسم *:
Email *:
كود *: