Головна » Усі публікації » Інтерв'ю » Юрій Дуб: "Не маємо футболістів, які б грали за юнацький склад"
09:56
Юрій Дуб: "Не маємо футболістів, які б грали за юнацький склад"
Про підготовку і плани на новий сезон в інтерв’ю з головним тренером ФК "Яноші" Юрієм Дубом.

Юрій Дуб: ФК «Яноші» колектив добре відомий не тільки на Берегівщині, а і далеко за її межами. Свого часу, про цю команду добре знали на теренах Закарпаття. Команда багато років виступала в чемпіонаті області. Останні 20 років вони є учасниками чемпіонату району. Правда, в сезоні 2015 року, цей колектив пропустив чемпіонат, а минулого сезону став бронзовим призером. Про підготовку і плани на новий сезон в інтерв’ю з головним тренером команди Юрієм Дубом.

– Юрію Васильовичу, Ви завершили сезон 2016 року з бронзовими медалями. Чи розпочали підготовку до нового сезону?

– Скажу відверто тренувальний процес поки не розпочали. Цьому є низка поважних причин. Люди працюють та навчаються і зібрати всіх разом на тренування поки не мали можливості. Але керівництвом клубу проведені заходи, які стосуються підготовки. Тому доведеться скоріш за все в процесі групового етапу награвати команду. Тож зимовий кубок і стане першим етапом підготовки команди до чемпіонату. На превеликий жаль, обставини самі диктують умови. Але впевнений як і я, так і керівники клубу, зокрема наш президент Іштван Барта, спонсори брати Ердевді та інші, які всебічно сприяють і створюють команді всі умови, ми гідно зіграємо в зимовому турнірі.

– Чи вдалося зберегти минулорічний склад команди?

– Не зовсім. Хто покинув колектив не говоритиму. Ще все може змінитися і хтось повернеться. Але в Яношах виросла чудова зміна. Наші юнаки минулого сезону стали срібними призерами. Серед них маємо цілу низку футболістів,які цього сезону можуть підсилити головну команду. Це Адам Барта, Іштван Бейреш, Іштван Рац, Роберт Болог та Гергель Гайдош. Не виключено, що команду підсилять ще деякі вчорашні юнаки. На мою думку, ці 16–18-річні юнаки доведуть всім, що вони здатні на вирішення задач, поставлених перед командою.

– Які перед вами завдання?

– Попередньо стоїть завдання вийти з групи якомога з вищого місця. А далі будуть ставитися нові завдання, які залежатимуть від багатьох обставин. По перше, наших можливостей і сили суперників. Наразі ми мало маємо інформації про головних суперників. Таке завдання нам поставлено керівництвом клубу. Але як на мене, то якщо не потрапимо до ½ фіналу для себе вважатиму невдачею.

– Як я зрозумів ФК «Яноші» не залучатиме футболістів із-за меж району?

– Попередньо так, але не буду зарікатися, обставини можуть змінитися. Якщо виникнуть проблеми на окремих позиціях, то звичайно постараємось їх усунути завдяки нових футболістів. А де ми їх знайдемо в районі чи за його межами відповісти не можу. Хоча повторююся, основна ставка робиться на місцевих футболістів.

– Можете назвати фаворитів Зимового кубку?

– Як на мене, то головні претенденти на перемогу це «Зірка» (Берегово) та «Артос» (Гать).

– Враховуючи, що з початком чемпіонату запрацює єдина база даних футболістів, то як вплине це на ваш колектив?

– Ми все зробимо для того, щоб ФК «Яноші» грав в чемпіонаті району. У нашої команди велика історія. Ми команда, яка має все. Мало в якому населеному пункті є така інфраструктура. Нам від старшого покоління дістався чудовий стадіон з усіма зручностями, який знаходиться в мальовничому місці. Є роздягальні, душові з гарячою і холодною водою. Тренувальне поле. До Яношів щороку на збори приїздять десятки команд з усіх куточків України. Є плани, і переконаний вони стануть реальністю, по перебудові роздягальні. Є бажання зробити її більш просторішою і комфортнішою. В пам'ять про наших пращурів ми просто зобов’язані зберегти футбол в Яношах. Адже вони в пам'ять про себе залишили нам в спадок багато. Є де і на чому працювати. І завдяки їм нині маємо те, про що інші населені пункти можуть тільки мріяти. Але разом з тим, маємо і проблеми. Можливо хтось не повірить, але не маємо футболістів, які б грали за юнацький склад. Не виключено, що будемо клопотати перед районною федерацією допустити нашу команду до чемпіонату без юнаків.

– Як таке сталося, що в селі немає юнаків?

– У нас багато років приділялася увага розвитку дитячо-юнацького футболу. З діточками довгі роки працювали тренери. Зараз хочемо повернутися до цього напрямку роботи. Але футболісти, які б могли грати у нас перебралися до сусідньої Угорщини. Там в місцевих академіях створені сприятливі умови для подальшого росту майстерності, тренувального процесу і участі в змаганнях. На превеликий жаль, наші вихованці віддали перевагу кращим умовам і ми опинилися, відверто скажемо, у розбитого корита.
Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 983 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: