Головна » Усі публікації » Інтерв'ю » Юрій Савляк: "Лише радітиму, якщо вдасться зберегти "основу""
15:59
Юрій Савляк: "Лише радітиму, якщо вдасться зберегти "основу""
Пропонуємо вашій увазі інтерв'ю з наставником рахівських "Карпат" Юрієм Савляком.

Юрій Савляк:

– Юрію Юрійовичу, як оцінюєте підсумкове восьме місце в дебютному чемпіонаті?

– Мені останній сподобався. І насамперед тим, як наші хлопці віддавали на полі свої сили та вміння. Ми в змаганнях такого рівня – новачки, але могли завершити сезон навіть на шостому місці. В останній зустрічі вдома з «Поляною» влаштовувала тільки перемога, та зіграли 2:2. На жаль, тоді склалися несприятливі погодні умови й на важкому полі не змогли себе сповна показати. Чесно кажучи, той матч краще б перенесли, але розумію: суперник уже приїхав, витратив кошти на дорогу… Та попри навіть той нічийний результат справді задоволений і восьмим місцем колективу.

– Як би його охарактеризували?

– Кістяк становить місцеві молодь. Вона – перспективна, амбіційна. Лише радітиму, якщо вдасться зберегти «основу». На яких же позиціях бракуватиме виконавців із міста, візьмемо з чемпіонату району. Лише воротар у нас з Івано-Франківська. Він дав згоду виступати за «Карпати». Має досвід. А голкіпер, як кажуть, це – півкоманди.

– Півкоманди, але майбутньої – і нинішні юнаки. Що скажете про виступ своїх дублерів?

– Їх грою теж задоволений. І хоч зупинилися за крок від медалей, на четвертому місці, проте хлопці – молодці. Із ними успішно попрацювали тренери-брати Іван Микуличинський та капітан дорослої команди Юрій Микуличинський.

– Отож на перспективу заміна є. І надалі виступатимете у вищій лізі?

– Нижче опускатися немає сенсу. Потрібно розвиватися, рухатись уперед.

– Ви продовжите працювати на посаді головного тренера?

– Мав розмову з керівництвом клубу. Працюватиму надалі. Радий за міського голову й водночас нашого президента Віктора Медвідя, якого відзначили на підсумках у Мукачеві. Він любить футбол і має бажання надалі розвивати гру мільйонів у Рахові. Нещодавно на стадіоні «Карпат» облаштували металеву конструкцію на 400 посадкових місць у зелено-білих кольорах клубу. Планується звести ще дві трибуни – для 300 глядачів кожна. Хочу також подякувати за підтримку ФК депутатському корпусу Рахова й усім уболівальникам, які переживали за наші виступи, підтримували.

– Ви вже зазначали, що чемпіонат Вам сподобався. А крім «Карпат», що чи хто ще запам’яталися?

– Перше. Цікавим було те, що боротьба тривала практично до самого завершення змагань, притому і всередині турнірної таблиці, і за останні позиції, і за медалі. Загалом чемпіонат зростає. Ось тільки хотілося б бачити в ньому більше команд. Зокрема з райцентрів, де є хороша інфраструктура, – із Мукачева, Берегова, Тячева. Можливо, іще з Ясіня чи інших населених пунктів, аби мали не 10, а 14-16 учасників. Удома ми програли тільки трійці лідерів, а решті можна давати бій. І якби колективів додалося, то й чемпіонат став би тільки цікавішим. Друге. Звичайно, своєю грою порадували лідери – «Минай», «Середнє» і «Севлюш». Вони дійсно помітно виділялися серед інших колективів. І третє. Також хочу відзначити: надзвичайно приємно вразив арбітраж у таких виїзних матчах, як у Довгому, де в полі працював Михайло Митровський, і в Хусті – тоді основним арбітром поєдинок обслуговував Ярослав Козик. Це притому, скажімо, що в двобої з «Боржавою» у наші ворота отримали пенальті. Але по суті, за правилами. Не применшуватиму ролі інших суддів, але хотів би, щоб вони на арбітрів згаданих ігор рівнялися. І якби так себе зарекомендували всі служителі футбольної Феміди, то щодо них дискусій на тему помилок у прийнятті рішень, упередженості значно поменшало б.

– Ще скажіть, які плани в «Карпат» на міжсезоння?

– Про них уже трохи в клубі говорили. До кубкових матчів хочемо вести фізпідготовку в спортзалі, а після навантажень увечері під освітленням у центрі міста гратимемо в міні-футбол на штучному майданчику. Не завадила б і участь у зимовій першості. Але подивимося, як складеться, бо під час перерви хлопці вирушили на заробітки. Та сподіваюся, вони вчасно повернуться, і все складеться добре.

– А поки Вам та й усім нам хай добре складаються новорічно-різдвяні свята…

– Дякую. Футбольній громаді області в новому році бажаю здоров’я, радості, на Різдво ж пошанувати головного нашого іменинника – Ісуса Христа. А після свят узяти участь хто в зимовій першості, хто в зимовому Кубку та загалом у доброму настрої підійти до нового сезону.

Володимир ТАРАСЮК, ФФЗ
 

Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 892 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: