Головна » Усі публікації » Інтерв'ю » Юрій Савляк: "Не хочеться знову наступати на ті ж "граблі", а прагнемо розвивати свою молодь"
13:06
Юрій Савляк: "Не хочеться знову наступати на ті ж "граблі", а прагнемо розвивати свою молодь"
Про останні новини з життя рахівських «Карпат» дізнавайтесь далі.

Юрій Савляк:
Сайт «Lobda.at.ua» продовжує долати простір закарпатських краєвидів для того, щоб дістатись у найвіддаленіші футбольні куточки. Цього разу на відверту розмову з репортерами нашого порталу погодився відомий тренер із Східного Закарпаття Юрій Савляк, який наразі намагається продовжити славні традиції рахівського футболу в еліті закарпатської лобди.
 
- Доброго дня, пане Юрію, як ваша команда готувалась до нового сезону?

- Добрий день. У нас молода команда. Ми вийшли до вищої ліги. Намагаємось зібрати якомога більше кращих футболістів, створити боєздатний колектив і закріпитись на хороших позиціях. Ми клуб із районного центру і наші уболівальники заслуговують на команду, яка гратиме на найвищому рівні.

- Над чим ви працювали під час зимового чемпіонату області та кубку Закарпаття?

- Наразі у нас багато травмованих за наслідками участі в попередніх змаганнях, інші виїхали за кордон. Маємо надію, що хлопці повернуться до команди, увійдуть до тренувального процесу. Наразі, крім власних вихованців, маємо кілька легіонерів.

- Яка ситуація з навколо футбольним життям команди?

- У наш клуб вкладаються чималі кошти, зокрема й у інфраструктуру. Йде невпинна робота з трибунами: все краситься, ремонтується, встановлюємо сидіння. Ми засівали футбольний газон, закупили комплекти форми, м’ячі та іншу амуніцію. Це все додасть позитиву в розвиток рахівського футболу.

- Чи вдалось зберегти кістяк тієї команди, яка в минулому році наводила жах на опонентів по Східній зоні першої ліги?

- Кістяк зберігся. Його доповнили ще кілька виконавців. Ще деякі гравці мають під’їхати. Почекаємо тиждень-два і вони мають бути в строю разом з нами.

- Без яких гравців наразі неможливо уявити «Карпати»?

- У нас непоганий воротар Кудла – це фактично добра половина команди, якщо він добре гратиме. Поки я задоволений його діями, які базуються на досвіді, бо Матфій має за спиною багато років гри в хороших колективах. Ми підсилились Утцюським, який уже відзначився у воротах «Бужори», Анатолієм Лембаком. Із-за кордону очікуємо на Івана Микуличинського, який завжди був ключовим виконавцем у атаці.

- У якому режимі ви проводили передсезонні тренування та як зараз готуєтесь до матчів?

- У нас завжди відбуваються дворазові тренування на тиждень та ще одне передматчеве для закріплення того, що робили. Зимою ми провели передсезонні збори, а зараз працюємо в звичному режимі й до кожного матчу готуємось як до вирішального.

- Чи ознайомились ви з розкладом літнього чемпіонату?

- Так, ми ознайомились і проаналізували, що на нас очікує. Під час жеребкування ми отримали четверте місце в календарі, що нас цілком влаштувало. У першому турі мали грати вдома, та пішли на поступки іршавським колегам, які дуже хотіли відкрити футбольний сезон саме в той день. Ми погодились на матч в Іршаві, так як думаю наші іршавські друзі також вкладають немалі кошти в «Бужору».

- Ваш колектив один із небагатьох в еліті, який із року в рік робить ставку на молодь. Часто коли ви грали в гостях, то вболівальники плутали вашу основу з юнаками. У кого виникла така ідея просувати своїх гравців у великий футбол?

- У нас так трапилось, що в 1996-му році команда виграла перше місце та кубок «Віжибу». Тоді у нас було багато легіонерів – майже вся команда і тренер. Після того кубка ми біля десяти років не мали хорошої команди. Тому не хочеться знову наступати на ті ж «граблі», а зараз ми прагнемо розвивати свою молодь і вкладаємо свою працю в юні таланти, щоб саме вони в майбутньому приносили задоволення нашим фанам та уболівальникам усього Закарпаття.

- Ви непогано виступили в зимовій першості. Думаю завдання на той чемпіонат ви виконали. А що стосується літнього чемпіонату, чи вже є завдання на нього?

- Думаю першочерговим завданням буде налаштування на боротьбу в кожній грі за кожен заліковий бал. Звичайно ми ще молоді й на рівні з деякими елітними клубами, такими як «Минай», «Середнє», «Ужгород» та «Севлюш», нам буде важко змагатись. Завданням у нас буде закріпитись, побачити свої реальні сили, щоб надалі працювати над своїми слабкими сторонами. У нас є взаєморозуміння з міською владою, тому в клуб вкладаються немалі кошти. Я радий, що це дозволяє продовжити розвиток футболу на Рахівщині.

- У першому турі іршавці активно зустріли вашу команду в плані атакувальних дій. Чи можете пообіцяти своїм фанам, що прийматимете іршавців так само, як вони це зробили 30-го квітня?

- Безперечно, безперечно. У Рахові, ми всіх прийматимемо на вищому рівні й навіть на виїзді, в матчі 1-го туру, ми вже дали бій старожилу вищої ліги – «Бужорі» й мали можливості здобути заліковий бал, але в підсумку поступились мінімально. Та у нас вдома їм буде також нелегко, як і кожному колективу. Ми вже маємо ще одного суперника для реваншу.

- Дякую за вичерпні відповіді й бажаю досягти поставлених цілей.

- Дякую. Будемо старатись показати все на що здатні.
Розмовляв Євген СВИЩО, сайт «Lobda.at.ua»
 
Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 1126 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: