Головна » Усі публікації » Інтерв'ю » Юрій Утцюський: "Хочеться пограти у вищій лізі Закарпаття"
01:19
Юрій Утцюський: "Хочеться пограти у вищій лізі Закарпаття"
Редакція lobda.at.ua продовжує серію інтерв’ю, у яких намагатимемося передати атмосферу минулорічного чемпіонату.

Юрій Утцюський: Кращим бомбардиром Першої ліги в Західній зоні став нападник перечинських «Карпат» Юрій Утцюський, у якого на ліку 14 забитих голів. Про складові свого бомбардирського хисту Юрій охоче поділився з журналістом ФФЗ.

– Юрію, як вдалося за сезон наколотити в ворота суперників 14 голів?

– Саме завдяки партнерам, які віддавали чудові передачі, підтримці наших вболівальників влучно зумів реалізувати свої нагоди. Хоча, до цього виступав на позиції крайнього захисника, зокрема грав у цьому амплуа в молодіжному складі «Говерли». А в цьому сезоні перейшов в напад, виходить, що знайшов своє місце на полі, якщо став кращим бомбардиром.

– Який із 14 голів вважаєш надважливим для своєї команди?

– Найперший свій гол, забитий в ворота ФК «Баранинці», коли вдома змогли перемогти з рахунком – 2:1. Цей гол додав мені наснаги та впевненості, а команда здобула психологію переможця.

– Четверте місце, яке за підсумками виступів у сезоні 2015 року посіли перечинські «Карпати», – позиція, на яку розраховували. Або ж завдання перед командою стояло інше?

– Напередодні сезону, керівництво ставило завдання – фінішувати в першій п’ятірці кращих команд. Але вже під час чемпіонату, особливо в першій частині відчули, що можемо виступити значно краще. Однак, через відтік футболістів зі складу «Карпат», які поїхали грати в сусідню Словаччину друге коло вийшло значно гіршим. Потім із незрозумілих причин посаду головного тренера залишив Едуард Стецо, це також відбилося на грі, а ще більше на психологічному стані хлопців.

– Своє майбутнє в новому сезоні пов’язуєш із рідними «Карпатами»?

– Якщо відверто, то хочеться пограти в вищій лізі Закарпаття. Ще в другому колі минулого чемпіонату до кінця не знав чи залишуся в лавах «Карпат».

– Уже маєш певні пропозиції від команд вищої ліги краю?

– Поки що ні. Запрошують в сусідню Словаччину, але я відмовився, тому що працюю тренером в Перечинській ДЮСШ, не хочу залишати цю роботу.

– Під час літньої паузи «Карпати» зіграли два цікаві товариські матчі – проти команди з Сенегалу та харківського «Металіста». Що скажеш про ці поєдинки?

– Нині навіть не віриться, що вдалося зіграти проти таких команд. Відносно сенегальців, то, якби везіння було на нашому боці, цілком могли б і обіграти африканський клуб, але трохи не пощастило. А от протистояння з прем’єр-лігівським «Металістом» – це незабутній досвід та хороша пам’ятка для історії нашої аматорської команди.

– Уже є сформовані групи з учасниками зимової першості Закарпаття, але серед них чомусь немає перечинських «Карпат»?

– Зараз навіть важко сказати не те, що про участь у зимовій першості, а про те чи виступатимемо в чемпіонаті Закарпаття в сезоні-2016. Буде прикро, якщо так вийде, адже в нас юнацький склад вдруге поспіль стає чемпіоном – є хороше покоління гравців. На жаль, нині в «Карпат» немає менеджера, який би зумів зорганізувати процес об’єднання команди, вирішив інші довкола футбольні питання. Раніше всім цим займався Едуард Стецо, а зараз його замінити немає ким.

– Які побажання маєш до перечинських футболістів та вболівальників?

– Хочеться, щоб команда в Перечині зберіглася, знайшовся організатор, який би зумів об’єднати зусилля громади міста для того, щоб футбол в нашому місті був і розвивався.
Розмову вів Роман КУХАР
 
Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 1304 | Додав: lobda | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: