Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Камбек «Великої Копані» в пам'ять про свого президента (ФОТО)
16:07
Камбек «Великої Копані» в пам'ять про свого президента (ФОТО)
Про один із найконкурентніших матчів Східної зони 14-го туру читайте далі.

Камбек «Великої Копані» в пам'ять про свого президента (ФОТО) У день коли «Велика Копаня» грала свій матч регулярної першості, громада села близнюків ховала президента команди та бірова Василя Пилипа, тому все розпочалось хвилиною мовчання. 

Здавалося б фаворитом у цьому матчі, за рахунок рідного поля, мали б бути копанці, та цього разу гості з Дубового налаштувались як ніколи рішуче, тому початок першого тайму пройшов у в’язкій боротьбі в центрі та на підступах до воріт. Перше суттєве загострення сталось на 14-й хвилині, коли господарі, за наслідками атаки правим флангом зі зміщенням до центру, заробили право на штрафний удар із 35-ти метрів. Штатний виконавець таких стандартів Михайло Свищо цього разу цілив у праву дев’ятку. На щастя для Кузьмика м’яч просвистів у сантиметрах над поперечиною.

Суперник відповів аж через дванадцять хвилин контрвипадом по центру, за наслідками якого Мотрин вколотив круглого в сітку, та за мить до цього Гецко підняв прапорець, зафіксувавши в дубівського гренадера офсайд. Через хвилину вже Гирич влучив у правий кут. Та місцевий послідовник Буфона й без кількох місяців п’ятнадцятирічний голкіпер «Великої Копані» Фурик –молодший у падінні відбив цей постріл.

Копанці не зважали на ці контратакувальні вилазки й продовжували накочувати позиційні атаки. На 32-й хвилині наступ по центру ударом із 25-ти метрів під праву стійку завершив Гулянич. Цього разу вже Кузьмик у падінні перевів м’яч на кутовий, продемонструвавши чудову реакцію. Через сім хвилин Мотрин дуже небезпечно потужно пробив із 40-ка метрів над поперечиною, в той момент коли воротар був не готовий реагувати на цей постріл. Та найбільш реальний момент створили господарі, які перед свистком на перерву суттєво притисли опонентів до їх воріт. На 42-й хвилині Михайло Свищо вихрем увірвався в карну зону й із вбивчої позиції потужно влучив у рамку. Та цього разу розгубленого в той момент Кузьмика врятувала поперечина.

На початку другого тайму на полі відбувалось те, що й на старті першої половини. Гості вдало обрізали всі намагання опонентів йти вперед. На 61-й хвилині підопічні Михайла Фурика нарешті прорвались лівим флангом за участю Фозекоша та Варги. Останній із цих двох, не по роках, живчиків прострілив на ближню стійку. Гулянич пострілом із 12-ти влучив у дальній, вільний від воротаря, кут. Здавалося б ось воно, та Кузьмика підстрахував партнер, який виніс круглого з лінії воріт. Команда з Дубового відповіла через хвилину правим флангом зі зміщенням до центру. На удар Ількова зреагував Фурик-наймолодший.   

Ще гостріше було на 71-й хвилині біля протилежних воріт, коли контратака правим флангом завершилась прострільною передачею Гирича в штрафний майданчик. Фурик-старший, що днем пізніше грав у матчі ветеранів у Виноградові, цього разу виносив м’яч у пожежному режимі й влучив у поперечину, від якої круглий рикошетом опустився на лінію воріт. Фурик-наймолодший не розгубився й наступним рухом ноги розрядив ситуацію, змусивши гостей, що набігали на добивання в розпачі схопитись за голову.

На 76-й хвилині копанці розіграли шикарну комбінацію в один, а іноді й у два,  дотики. Фозекош отримав м’яч по центру, в 40-ка метрах від воріт, і віддав на лівий фланг на Варгу, а Золтан прострілив на дальню стійку. Та Гулянич на якусь мить із вбивчої позиції не встиг замкнути цей пас. І тут спрацювало правило про незабитий гол, коли на завершенні контри по центру Лендєл вибіг на воротаря й під ним вколотив м’яч у сітку – 0:1.

Місцеві відійшли від шоку через п'ять хвилин, коли Михайло Свищо підступно пробив із 38-ми метрів із відскоком  від газону. М’яч від рук воротаря зрикошетив у непередбачуваному напрямку й на щастя для гостей полетів над поперечиною. Здавалося б фортуна цього разу на боці «Карпат» та кінцівка видалась по справжньому копансько-манчестерською.

На завершенні однієї з атак по центру Гулянич віддав на лівий край штрафного майданчика на Агапітова й Ігор переправив круглого під дальню від себе стійку – 1:1. Та й після цього місцева торсида не заспокоїлась і знову прорвалась лівим флангом. Івашко вкинув із-за бокової на Варгу, а Золтан знайшов коротким пасом Фозекоша. Василь середнім пасом на правий край штрафного майданчика відрізав весь захист опонентів. Агапітову, який опинився без опіки, залишилось тільки вколотити м’яч у ближній кут – 2:1.

Тренер команди Михайло Фурик в післяматчевому коментарі відзначив, що програвати в цей день у їх плани взагалі не входило:

– Я ставив перед своїми хлопцями завдання тільки перемогти. Сьогоднішню гру ми присвячуємо пам’яті нашого президента.      
 
 
Арбітр – Андрій Сімку
Асистенти – Золтан Кота та Сергій Гецко
4-й арбітр – Соболч Алмаші
Делегат ФФЗ – Олександр Чегіль
 
село Велика Копаня, стадіон «Колос», + 28 градусів, ясно,  200 глядачів
 
«Велика Копаня» – «Карпати» Дубове – 2:1 (0:0)
 
Голи: Агапітов, 90, 90+4 – Лендєл, 78.
 
«Велика Копаня»: Іван Фурик-наймолодший, Владислав Кікало, Ерік Івашко, Руслан Лемак, Іван Іванович Фурик, Василь Фозекош, Іван Петрович Фурик, Золтан Варга, Іван Гулянич, Михайло Барник, Михайло Свищо.
Запасні: Ігор Агапітов, Михайло Іванович Барник.
Тренер – Михайло Фурик.
 
«Карпати»: Василь Кузьмик, Микола Прийман, Михайло Магей, Богдан Ільков, Сергій Коробайло, Михайло Куцин, Дмитро Мороз, Олександр Макарусь, Сергій Гирич, Юрій Мотрин, Іван Лендєл.
Запасні: Петро Теслович, Віктор Мадай, Анатолій Похилюк, Дмитро Бережник.
Тренер – Михайло Руснак.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1018 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: