Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Капустяне дербі на користь місцевих
20:58
Капустяне дербі на користь місцевих
Пропонуємо вашій увазі репортаж про матч 1 туру турніру Ліги Чемпіонів Закарпаття в групі «А» між ФК "Заріччя" та «Боржавою» з Боржавського.

Пропонуємо вашій увазі репортаж про матч 1 туру турніру Ліги Чемпіонів Закарпаття в групі «А» між ФК«Заріччя» та «Боржавою» з Боржавського.

Обидва клуби підійшли до звітних змагань у майже оптимальних кондиціях.

Перед грою фани з інших куточків Іршавщини відзначали, що поле так собі, трохи хвилясте і згадували про дещо кращі поля в інших місцях. Заради справедливості, хочеться додати від себе, що є чимало газонів у набагато гіршому стані. Тому все це цілком відносно.

Загалом уболівальників прийшло небагато. Не було й традиційного для турнірів такого рангу озвучення. На зміну «футбол-жокею» виступав місцевий коментатор і фан в одній особі – такий собі «Парамон» із пляшкою хмільного напою в руці, який дер горлянку, женучи своїх уперед, і цим звеселяв публіку. Гості були трохи в дивній формі шотландського «Селтика». У одного з гравців на футболці смуги були поперечні, а в решти – повздовжні. У одних світліші, у решти темніші. У кількох боржавських виконавців на футболках номерів не було взагалі. Можливо вони відпали по дорозі, як букви від славнозвісної яхти «…беда». З іншої сторони ці номери не мали ніякого сенсу, так як у протоколі команд їх не проставили, тому мені доводилось здогадуватись хто вони такі за зачісками та прізвиськами, які на їх адресу вигукували фани. Та й із цими всіма недоліками обидва клуби виглядали набагато краще в порівнянні з діючим чемпіоном Іршавського району «Ардановом», яке не змогло заявитись для захисту честі свого краю в престижних змаганнях. А якщо згадати, що таке стається не вперше, то це вже стало діагнозом чемпіонів, які дозрівають тільки на наступний рік після здобуття титулу.

Перші п’ять хвилин клуби провели в розвідці, а далі почали пробивати переважно з середньої дистанції. При цьому обидва колективи частенько використовували швидкісні фланги та прострільні передачі.

На початку першого тайму зарічанці мали перевагу як у володінні м’ячем, так і за ударами. На гармату від боржавця Алексика зарічанці відповіли пострілами від І. Ільницького та Кепича. Однак влучність у обох колективів у цьому відрізку не вражала – 0 %.

Середина тайму пройшла у трохи рівнішій боротьбі. Паритет був і за ударами. При цьому обидва клуби продемонстрували значно кращу влучність – по 50 %. Справедливості заради слід відзначити, що таке вирівнювання сталось із причини першого гола від білих. Швидка атака лівим флангом, де креативу додавав В. Ільницький, завершилась прострільною передачею на Кепича, який гарматним пострілом із 25-ти метрів поклав м’яч точно в ліву девятку – 1:0. Через сім хвилин М. Брич міг вирівняти ситуацію, коли його партнери під час атаки правим флангом отримали право на штрафний. Юрко з точки приклався як слід, та І. Фельцан зміг відбити цей постріл і з другої спроби забрав круглого до рук.

Кінець тайму місцеві знову провели трохи краще. І хоча володіли м’ячем команди майже однаково, та «Заріччя» частіше наближалось до штрафного майданчика, завдало на один удар більше і мало набагато кращу влучність – 75 % проти 33.3 % у опонентів. Тільки Ю. Булеза двічі сильно пробив під поперечину. Якщо на перший його постріл, на 38-й хвилині, Дорчинець, ціною над зусиль, зреагував, то другий змусив місцеву вболівальницьку торсиду піднятись зі своїх сидінь. Найгучніше волав місцевий «Парамон», який підняв руки вгору і кричав «Заріччя, Заріччя…». За мить до цього голу в свою браму могла забити й «Боржава», коли Алексик завершив атаку лівим флангом ударом у ближній кут, на який зреагував воротар.

Початок другого тайму активніше провели підопічні Михайла Булези, які втричі перевершили своїх опонентів за ударами. При цьому влучність обох клубів бажала бути кращою – 33.3 % зарічанців проти 0 % у суперника. На це все не зважав настирний Петер, який під час швидкої контратаки правим флангом зміг довести рахунок до розгромного – 3:0.

У середині тайму «Боржава» вирівняла ситуацію у володінні м’ячем, завдала на один удар більше та показала кращу влучність – 40 % проти 25 % у суперника. Тому не дивно, що одна з їх атак правим завершилась результативним ударом під дальню стійку від Ю. Брича – 3:1. Цей гол трохи розбудив зарічанців, які провели кілька гострих контратак, одна з яких завершилась оформленням дублю Петером – 4:1.

Кінцівка тайму була знову за боржавцями, які завдали вдвічі більше ударів. Однак влучність була ніякою – 0 % проти 50 % у зарічанців. На 90-й хвилині останні мали змогу довести рахунок до ще більшого, та суперника врятувала поперечина, яка підсумувала перші три пункти для «Заріччя».


Стадіон «Колос». 250 глядачів

«Заріччя» – «Боржава» Боржавське – 4:1 (2:0)

Голи: Кепич, 18, Ю. Булеза, 44, Петер, 60, 67 – Ю. Брич, 62

«Заріччя»: Іван Фельцан, Василь Фельцан, Юрій Булеза, Рудольф Петер, Владислав Мишко, Іван Кепич, Михайло Греба, Володимир Мізун, Василь Ільницький, Аркадій Гасинець, Іван Ільницький.

«Боржава» Боржавське: Михайло Дорчинець, Михайло Чейпеш, Станіслав Роман, Іван Ярема, Іван Марущак, Сергій Гандера, Михайло Ярема, Іван Чутора, Юрій Брич, Михайло Брич, Михайло Алексик.


Ще один поєдинок, який пройшов в цей день також завршився перемогою господарів.

ФК «Оболонь-2» - ФК «Сокирниця» 2:0

Хотілось би зазначити про деякі зміни, які сталися в організації цього турніру. В групі "Б" замість ФК "Арданово" прийматиме участь ФК "Бедевля". А всі матчі третьої групи будуть проводитися в селі Петрово.


Євген СВИЩО для Lobda.at.ua

ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу Ви можете переглянути на офіційній сторінці Вконтакте

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1044 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: