Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » Західноукраїнське дербі: «Карпати» Львів – «Говерла» Ужгород – 1:0
10:11
Західноукраїнське дербі: «Карпати» Львів – «Говерла» Ужгород – 1:0
Як і кожна зустріч прем’єр-ліги, ця мала свій особливий підтекст.

Як і кожна зустріч прем’єр-ліги, ця мала свій особливий підтекст. Причому тепер він був доволі широким.

З одного боку, «Карпати» не здобули в чемпіонаті жодної перемоги й не забивали на рідному стадіоні. А ще Олександр Севидов мав побачення з колишньою командою, що теж додавало принциповості поєдинку. З другого боку, «Говерла» показала агресивний футбол у матчах із лідерами, тому, цілком резонно, могла створити чимало непримностей і львів’янам. Не слід забувати й про турнірне становище команд і статус західноукраїнського дербі. Словом, матч обіцяв бути цікавим. І, забігаючи наперед, слід зазначити, що суперники подарували відкритий футбол. Це, правда, не позбавляло в діях обох колективів браку, що позначилося й на загальній результативності двобою, але вболівальники не нудьгували.

Стартові хвилювання далися взнаки «Говерлі», і вже на початку тайму команда припустилася кількох помилок у захисті: Дмитро Бабенко вимушений був вступати в боротьбу. Відтак гра вирівнялася, і вже на 10-ій хвилині Дмитро Трухін пробив вище воріт. А на 18-ій хвилині трапився, мабуть, найкульмінаційніший момент до перерви. «Говерла» отримала право на штрафний удар, коли господарі сфолили на Сергієві Люльці. Пробивав Володимир Лисенко, і «Карпати» врятувала поперечина! На 25-ій хвилині небезпечно навішував Гармоні Іканде, проте виручив воротар «Карпат». Господарі теж намагалися атакувати, але «Говерла» не давала створювати велику небезпеку біля своїх воріт. До того ж часто створювала штучне положення поза грою, що позбавляло напад львів’ян сподівань на успіх.

Другий тайм розпочався з активних дій ужгородців попереду. Спочатку головою пробивав Володимир Лисенко, потім дещо не вистачило швидкості завершити контрвипад Ле Таллеку. А потім уже звична ситуація: не забиваєш ти – забивають тобі. Господарі провели швидку контратаку, захист гостей не впорався у відборі й член збірної Естонії Сергій Зеньов відкрив рахунок. Поступаючись, «Говерла» повинна була продемонструвати характер. І моменти виникали. Більше того, у другому таймі після пропущеного гола представники Закарпаття мали перевагу над суперником. Зокрема пробивали Трухін, Лисенко, Цуррі, Райчевич… Десь забракло фарту, десь надійно зіграв захист «Карпат». У підсумку 0:1. Закарпатські фани мали привід для розчарування: хоч непогана гра, але знову поразка. Проте не забуваймо слова наставника В’ячеслава Грозного. Він попереджав, що в зустрічах із лідерами було витрачено багато сил та емоцій. Для їх поповненння потрібен час. Сподіваємося, настрій буде значно кращий після наступного матчу. Далі в рідних стінах приймаємо полтавську «Ворсклу». Початок зустрічі 31 серпня (у суботу) о 16.30.

Гол: Зеньов, 57.

Арбітр: Сергій Березка (Київська область).

Попередження: Голодюк, 10; Костевич, 81.

«Карпати»: Підківка, Пашаєв, Пластун, Балажиц, Костевич, Федорчук, Голодюк, Страшкевич (Мартинюк, 53), Зеньов (Мірошниченко, 80), Тищенко, Гладкий (Годвін, 70).

Головний тренер: Олександр Севидов.

«Говерла»: Бабенко, Орос, Цуррі (Балашов, 73), Райчевич, Ле Таллек, Лисенко, Трухін, Лазевські, Лисицький, Люлька, Іканде (Кополовець, 46).

Головний тренер: В’ячеслав Грозний.
Джерело

Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 692 | Додав: Лобда | Теги: Карпати Львів, ФК Говерла | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: