Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » «Холмок» крокує до фіналу кубка Ужгородського району
00:32
«Холмок» крокує до фіналу кубка Ужгородського району
Вже перед початком матчу обидві команди знали, що в фіналі їх чекає ФК "Кінчеш".

Вже перед початком матчу обидві команди знали, що в фіналі їх чекає ФК "Кінчеш", який пройшов всі стадії кубка не зігравши ні одного матчу, через неявку команд-суперниць. Так і цього разу Сторожниця не з’явилася на матч, який мав відбутися в селі Холмок, тож всі гравці Кінчеша мали змогу наживо вивчити гру майбутнього опонента по фіналу.

Буквально перед самим початком матчу небесна канцелярія немов би змилувалася над гравцями, і зупинила невеликий, але дуже неприємний дощ. Перед виходом на поле, фаворитом матчу рахувався «Холмок», в стартовому складі якого можна було побачити досвідчених гравців Фекете, Бабяка, Товта, які пограли на досить високому рівні. Однак із стартовим свистком арбітра матчу Качура, команда з Невицького заволоділа ініціативою, раз за разом проводячи свої атаки, однак захисники «Холмока» вміло зустрічали суперника ще на підступах до штрафного майданчику, і не давали їм створювати гостроту біля своїх воріт на початку гри.

«Холмок» у свою чергу будував всю свою гру через опорного півзахисника Мирона Бабяка, який і вказував напрямок атаки, основною метою якої було доправити м’яча до Роберта Товта, який сьогодні грав один на вістрі атаки.

Одна з рідких вилазок холмчан до воріт суперника і завершилася помилкою воротаря і курйозним голом. На 11 хвилині матчу, з правого флангу атаки йшла подача, однак м’яч зрізався з ноги півзахисника і м’яч полетів прямо до рук воротаря «Невицього» Стегури, який спочатку впіймавши м’яч, випустив його з рук, цією помилкою і скористався гравець атаки Степан Савко якому залишалось лише переправити м’яч у пусті ворота. Можна сказати, що гол був зовсім не логічним, і ще не оговтавшись від такого початку матчу, невицькі футболісти ледве не пропустили ще раз, прогавивши вихід віч-на-віч того ж таки Савка, однак цього разу голкіпер був на висоті і вийшов переможцем з цієї мікродуелі.

Вже на 20 хвилині тренеру «Невицього» додало головного болю травма центрального півзахисника Головчака, в результаті, коуч був провів вимушену заміну, на поле вийшов Бокотей. Хотілося б відмітити, що загалом гра проходила досить толерантно з обох сторін, за весь матч було показано лише 2 гірчичники, перший з яких заробив правий захисних «Холмока» Дичка, який досить жорстко пішов у підкат, і гості дістали право на виконання потенційно небезпечного штрафного удару метрів з тридцяти, однак після потужного пробиття стандарту, воротар зміг відбити «шкіряного» на кутовий. Тиск на ворота господарів дедалі збільшувався, тож захисникам приходилось працювати в поті чола. «Холмок» пробував виходити з оборони довгими передачами, однак в них мало що виходило в атаці впродовж цілого першого тайму.

Під кінцівку тайму, в одній із атак півзахисник «Невицького» мав зрівнювати рахунок у матчі, однак після відмінної передачі в штрафний майданчик, Мілан Гартман з 6 метрів пробив над поперечиною. Ближче до перерви, коли гравці були вже подумки в роздягальні, в додатковий до першого тайму час, господарі поля провели стрімку контратаку, в результаті якої м’яч було доставлено до Товта, який увірвався в штрафний майданчик на рандеву з голкіпером, однак був збитий захисником який намагався наздогнати його. Пенальті взявся виконувати Кривка Павло, але подвоїти перевагу йому не вдалось, він поцілив у праву стійку, і команди пішли на відпочинок з мінімальною перевагою «Холмока» в рахунку, і великою первагою «Невицького» по грі.

Другий тайм розпочався для команди з «Невицього» холодним душем, в буквальному і переносному значенні цього слова. Після виходу гравців на поле дощ лив як із відра, і вже на старті другого тайму господарі збільшили рахунок. Атакуючий півзахисних холмчан Савко оформлює дубль. З лівого краю штрафного майданчика, Степан метрів з 22 наважився на удар, він виявися дуже точним і несподіваним для воротаря, який не встиг прикрити ближній кут воріт. Можна відмітити помилку воротаря, однак і захист проспав, давши вільно і прицільно пробити по воротам.

Збільшивши перевагу в рахунку, «Холмок» заволодів центром поля і почав більш впевнено себе почувати на половині поля суперника. Дощ і важке поле не дозволяли гравцям обох команд продемонструвати конструктивні чи технічні дії, тож приходилось розраховувати лише на бійцівські якості футболістів.

Декілька разів «Холмок» мав реальний шанс збільшити рахунок матчу до розгромного, однак в одному з епізодів невиччан врятував лівий захисник, який вибив круглого з лінії воріт. В іншому моменті, Товт розстрілював з 7 метрів ворота гостей, однак воротарю вдалося відбити удар практично в упор.

Тренери намагалися підсилити гру своїх команд зробивши заміни у другому таймі, так у «Невицького» на вістрі атаки вийшов молодий Лаба, у «Холмока» в центр поля – екс-гравець багатьох клубів вищої і першої ліг (Металург М, Ворскла, Таврія, Олександрія, Закарпаття) Браїла.

«Невицьке» намагалося якнайшвидше добратися до воріт суперника за рахунок контратак, головними конструкторами яких були Гартман і Танчак, але потурбувати воротаря господарів Ваша їм вдавалося вкрай рідко. В одній з чергових атак, на 70-ій хвилині Товту вдається уникнути офсайдної пастки і вирватися віч-на-віч з воротарем, який в свою чергу намагався перехопити м’яч, але не встиг за прудким нападником і йому нічого не залишалося, як збивати його з ніг. Рефері без сумнівів знову показує на одинадцятиметрову позначку. На цей раз пробивати пенальті взявся Савко, який мав намір оформити хет-рик у цьому матчі, але Стегура потягнув його удар, відбивши м’яч у правому куті воріт, тим самим виправивши свою помилку. Ще через 5 хвилин господарі таки забивають, Браїла переправив м’яч у ворота з декількох метрів, але суддя зафіксував порушення правил, гра рукою у гравця атаки «Холмока». Ще одну реальну нагоду добити гостей змарнував герой поєдинку Савко, який на швидкості практично втік від захисників на самотнього воротаря, але в останній момент лівий захисник невиччан встиг заблокувати небезпечний удар бомбардира.

Гравці «Невицького» не опускали рук до фінального свистка і намагалися прорватися до воріт господарів, але самовіддана гра оборони закривала всі вільні зони і не давала пробивати по воротам, блокуючи удари з середніх та дальніх дистанцій. Наприкінці матчу, гравцям в синіх футболках, все ж таки, вдалося вразити ворота господарів. Після подачі кутового на підборі вдало зіграв центральний захисник Дранчак і практично з лінії штрафної переправив круглого в сітку воріт. Гості не встигли навіть зрадіти голу, бо зразу ж після цього пролунав фінальний свисток арбітра.

Попри «не футбольну» погоду і важке поле, команди показали пристойну гру, в якій було і велика кількість гострих моментів, і не забиті пенальті, і головне - чесна гра!

Тож, у фіналі Ужгородського районного кубка зустрінуться ФК «Сокіл» Кінчеш та ФК «Холмок».

ФК «Холмок» – ФК «Невицьке» - 2:1

Голи: Савко 11’, 48’ – Дранчак 90+2’

«Холмок»: Ваш, Дичка, Кривка, Фекете, Дудура, Бабяк, Надь, Качур, Савко, Зізич, Товт.

«Невицьке»: Стегура, Ганчак, Головчак, Бойко, Геці, Дайко, Лелекач, Гартман, Жихович, Рогач, Дранчак.
Тарас Галушка





Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 1113 | Додав: Лобда | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: