Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » "Хуст" поступається на виїзді у Кубку ААФУ
08:31
"Хуст" поступається на виїзді у Кубку ААФУ
У середу, 25 серпня, на «Blago-арені» відбувся перший матч попереднього етапу Кубку України серед аматорів.

Поєдинок був і справді історичним, адже команда «Blago-Юність» сьогодні вперше зіграла під егідою ААФУ.

Матч проти закарпатської команди «Хуст» видався надзвичайно видовищним та емоційним, а настрій поєдинку додавали й фани команди «Blago-Юність», котрі влаштували чудовий перформанс з державним прапором України на початку матчу й до останньої секунди гнали свою команду вперед.

З перших хвилин зустрічі команди понеслися в атаку: спочатку нагоду мали верхнянці, а потім ініціативу на себе перебрали гості із Закарпаття. Однак, екватор зустрічі пройшов з нулями на табло. З небезпечних моментів варто, мабуть, згадати удар гравця хустян Фляшка, кутовий і декілька моментів від Москалика й хороший удар Павлюка Олега, який пробивав по воротах, проте страж воріт гостей Сидоренко став на заваді взяттю воріт.

Зважаючи на важливість зустрічі і її «градус» у центрі поля було багато боротьби й так званої «нервозності», адже кожна з команд бажала кращого для себе. Результатом цієї боротьби були гірчичники від арбітра гравцям команди «Хуст».

Протягом першої половини зустрічі гра команд була рівною, та на 26 хвилині матчу настрій гостям з Закарпаття зіпсував Танчин Владислав, який з подачі Курташа розписався у воротах суперника й таким чином забив історичний для команди гол під егідою ААФУ, 1:0, рахунок відкрито.

Та довго радіти господарям поля хустян не дали й вже за хвилину створили два небезпечні моменти у чужому карному майданчику, в одному з яких Павлич розстрілював ворота з 12 метрів та кіпер Макогон був на місці.

Після 35 хвилини буквально розпочалася феєрія моментів у обох команд. Зокрема, момент Москалика на 38 хвилині, коли останнього партнери вивели на ударну позицію, проте той змарнував свій шанс, кількаразові чудові сейви Макогона після незлагоджених дій захисту «Blago-Юності», удари Павлюка та інші.

По гостроті моментів наприкінці зустрічі закономірною була б нічия, однак, команди пішли на перерву з рахунком 1:0 на користь верхняно-франківців.

Другу половину зустрічі набагато активніше розпочали гравці команди «Хуст». Чи то рахунок їх гнав вперед, чи відчуття «пан або пропав», але гості однозначно змусили нервувати як господарів, так і вболівальників на стадіоні, нейтралізовуючи все, що створювала наша команда й створюючи небезпеку біля наших воріт. На 50-ій хвилині лише ціною фолу захисник господарів зупинив вихід Фляшка сам на сам пеед самим штрафним майданчиком. Хустяни розіграли штрафний: Корнутяк покотив наліво на Ільковича, удар якого з восьми метрів парирує голкіпер.

Побільшало роботи у кіпера Макогона (на відміну від його суперника воротаря Сидоренка) який так багато разів рятував свою команду, що можна було б збитися з рахунку тих моментів.

Та були чудові нагоди змінювати ситуацію й рахунок на свою користь у жовто-зелених. Зокрема, згадуємо прекрасний момент на 68 хвилині зустрічі, коли «круглий» був у Танчина й міг опинятися у воротах суперника, та наш гравець загрався, не віддавши пас й втратив шанс подвоїти рахунок. Також, моменти Христонька й Романчука, які так само не принесли змін.

На 85-ій хвилині подачу Миколи Пилипа справа на іншому краї штрафної замика Василь Гнепа ударом у ближній кут, але воротар відбиває.

Матч закінчувався атаками здебільшого хустян, які могли «камбечити» й виривати нічию на 94 хвилині матчу, проте після подачі зліва у удару у падінні Корнутяка м’яч влучив у стійку воріт й виправити ситуацію на футбольному полі їм таки не вдалося: мінімальна та історична перемога «Blago-Юності», 1:0.

Матч-відповідь відбудеться через тиждень (1 вересня, середа) у місті Хуст.


«Blago-Юність» - «Хуст» 1:0

Голи: Танчин, 26.

Blago-Юність: Макогон – Канюк (Романчук 71), Подолюк, Долотко, Третяк, Курташ (Христонько 84), Вацеба, Герин (Гудак 90), Танчин – Москалик, Павлюк (Кукурудз 75).

Хуст: Сидоренко - Ількович, Корнутяк, Іванов, Гнепа - Р. Пилип (Цебелюк, 80), Хайнас, Павлич, М. Пилип - Фляшко, Повхан 
Прес-служба Blago-Юність

 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 773 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: