Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » "Хуст" розпочинає з перемоги
15:59
"Хуст" розпочинає з перемоги
У першому офіційному поєдинку в цьому році команда Циткіна порадувала своїх вболівальників перемогою.


Весняна частина Другої ліги стартувала в найбільш західній точці турніру – адже Металург-2 за домовленістю сторін приймав ФК Хуст саме на Закарпатті, на рідному стадіоні своїх суперників. У складі номінальних гостей проти своїх колишніх одноклубників вийшов півзахисник Борисенко – інший недавній запоріжець, титулований воротар Левченко, починав цей матч у запасі, тоді як у стартовому складі вийшов молодий вихованець Металіста Бєліменко.

Втім, господарем на полі почувався саме ФК Хуст. Після затяжної «розвідки» саме підопічні Циткіна кілька разів збурили гру, а повели в рахунку вже ближче до перерви. Пересічний кутовий Станкович досить хитро розіграв із Павличем, який підключився з глибини, і Богдан змістився з лівого краю в центр і метрів із 14-ти запустив м’яча в дев’ятку – 0:1. Дебютний гол у сезоні для свалявського універсала хустян.

І до того, і після того біля воріт Ніколаєнка було гаряче. Брати Луціви, Мердєєв і Станкович пробивали з різних позицій. Голкіпер запоріжців змушений був навіть вибігати далеко з воріт, грати на перехопленні, зустрічати суперників. Мінімальна перевага хустян не віщувала нічого хорошого для запоріжців і на другий тайм.

Вже після перерви з пасу В.Луціва мав усі шанси відкривати лік своїм голам за нову команду Борисенко, та воротар знову виручив Металург-2 після його удару з лівої ноги та з лівого флангу. Мердєєв, Луціви та Станкович продовжували методично навантажувати запорізький захист. А десь на 72-й хвилині ледь не стався ще один супер-гол. Тепер уже Станкович, помітивши з лівого флангу, що можна перекидати воротаря, запускав м’яча точно під перекладину – і Ніколаєнко знову виручив Металург-2.

Але й голкіпер уже не міг виручити номінальних господарів, коли було призначено пенальті. Між собою розігралися брати Луціви: Петро стартував на закидання з глибини від Василя, і в карному майданчику Абуді зачепив його ногою. Сам Петро Луців розвів м’яч і воротаря по різних кутах – 0:2. П’ятий гол у чемпіонаті для П.Луціва – стільки ж у його брата, і вони зрівнялися за кількістю забитих м’ячів як найвлучніші бомбардири ФК Хуст.

Закарпатці неодноразово могли закріпити свою перевагу, натомість у кінцівці ще й пережили неприємний момент, пропустивши м’яч у свої ворота, коли Бєліменко змушений був зустрічати запоріжців і фолити після їхнього прориву. Георгій Ковальський впевнено реалізував 11-метровий – 1:2.

За відчутної переваги ФК Хуст здобув перемогу, набрав 16 очок і потіснив Звягель із п’ятого місця в очікуванні завтраншніх матчів.


Металург-2 (Запоріжжя) – ФК Хуст – 1:2

Голи: Ковальський, 90+3 (пен.) ‒ Павлич, 35, П.Луців, 79 (пен.)

Металург-2 (стартовий склад): Ніколаєнко, Коваленко, Лапко, Даглас, Самусєв, Кузьмович, Хуссін, Товстоног, Близнюк, Златьєв, Куралех. Запасні: Москович, Рокотянський, Бадецький, Ковальський, Завгородній, Юдін, Івасюк. Головний тренер: В’ячеслав Тропін.

Хуст (стартовий склад): Бєліменко, Мердєєв, Іванов, Колчин, Павлич, Приходько, Вагін, Борисенко, П.Луців, В.Луців, Станкович. Запасні: Левченко, Фляшко, Повхан, Романенко, Боднарук, М.Пилип, Р.Пилип

Джерело

 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 389 | Додав: lobda | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: