Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » "Хуст" у півфіналі (ФОТО)
21:20
"Хуст" у півфіналі (ФОТО)
Гостьовий гол виводить команду Щербакова у наступну стадію Кубку Закарпаття.

Цікаве та інтригуючи протистояння очікувало глядачів, які зібралися на стадіоні ГСК Камелот у цю спекотну неділю. Щодо складів команд на цю гру, то тут було багато нюансів. У хустян вийшли на поле брати Луціви, які останні декілька тижнів проводять спаринги у складі МФА, який готується до старту у Другій лізі України, відсутні були ключові гравці Володимир Корнутяк та Дмитро Вдовиченко. У господарів були більш відчутні та кількісні втрати – Русин, Путраш, Соскида, Микуляк, Гальчак, Піньковський, Дудаш. Тому тренеру доводилось шукати нові варіації у нападі, де вийшов Капустей на вістрі, а під ним Козуб.

Перший тайм пройшов за щільної боротьби у середині поля, гості краще загострювали гру попереду, про що свідчить значна перевага у статистиці ударів по воротам. Та першими створили небезпеку саме господарі – на 4-ій хвилині Дзьоба зі штрафного з 20 метрів поцілив у ближній кут, кіпер робить сейв. На 8-ій хвилині Кодря знайшов навісною передачею голову Миколи Пилипа та той пробив вище з восьми метрів. А на 18-ій хвилині Петро Луців вискочив на побачення з Сидоренком та Владислав вийшов переможцем із цієї дуелі. 

На 23-ій хвилині Хуст мав ще одну дуже хорошу нагоду забити: подачу з кутового на дальній стійці замикав Микола Пилип головою ударом впритул та воротар знову рятує свою команду від голу. На 32-ій хвилині Кодря зарядив по воротам зі стандарту з 25 метрів, Сидоренко зловив. Через десять хвилин загрожував воротам Медеї Петро Луців ударом з 18 метрів, воротар грає надійно.

На 44-ій хвилині стався, здавалось, поворотний епізод у цьому поєдинку – Сидоренко на виході з штрафної небезпечно влетів у Петра Луціва збивши півзахисника і Митровський призначає очевидний пенальті. Удар Хайнаса Сидоренко витягує у лівому куті, хустянин мчав добити круглого у ворота та голкіпер був першим на м’ячі і Хайнас влетів ногою у воротаря за що отримав червону картку за небезпечну гру.  

У багатьох були сподівання на другу сорокап’ятихвилинку, що господарі скористаються перевагою у одного гравця та на ділі все виявилось інакше. У перерві тренери провели по одній заміні не змінюючи структури гри. 

Впродовж другого тайму майже не відчувалось, що гості грають у меншості. Їхні тактично грамотні та своєчасні переміщення у центрі поля робили різницю у цій грі.

На 52-ій хвилині Медея розігнала контратаку, Медведєв викочує Козубу, який пробиває з 15 метрів, Гринишин забирає. У відповідь Павлич завдав пострілу з 19 метрів на 56-ій хвилині, але поруч зі стійкою.

Атакуючі гравці ужгородців суттєво поступалися в антропометрії своїм візаві, тож хустяни вигравали практично всю боротьбу на своїй половині поля. На 66-ій хвилині гості і взагалі вийшли вперед, коли Петро Луців уник офсайду, вийшов на ворота з лівого краю штрафної і пробив повз голкіпера – 0:1. Впродовж всієї гри та і після господарі виявляли невдоволення цим зарахованим голом.

Одразу ж за дві хвилини Петро Луців знову проривається до штрафної з лівого флангу, проскочивши двох опонентів і пробиває з 10 метрів, Сидоренко парирує. Група атаки гостей сьогодні значно перевершила своїх суперників у креативності та завершальній фазі, які постійно упиралися у захист Хуста.

На 73-ій хвилині Медея зуміла відігратись після стандарту – Ковач навісив з правого флангу, а Роботишин ефектно ножицями пробиває з шести метрів – 1:1.

Близько двадцяти хвилин господарі намагались взяти штурмом ворота Гринишина та вони не змогли створити нездійснених задач для 43-річного кіпера. На 81-ій хвилині Ковач віддає у карну зону на Роботишина, який під опікою захисника розвертається і опиняється перед воротарем та переграти його вдруге не зміг. За цим Медведєв подає кутовий, Капустей замикає на дальній стійці та пробиває головою вище.

На 84-ій хвилині Ковач завдає прицільного пострілу зі штрафного з 23 метрів прямісінько у дальню дев’ятку та Гринишин дотягнувся і відбив. У додатковий час, який тривав близько семи хвилин, господарі йшли вперед великими силами. Скрип опинився на хорошій ударній позиції та з 20 метрів пробив над воротами.

Команда Щербакова втримала потрібний рахунок і крокує далі у Кубку. Нововведення УЕФА щодо відміни правила виїзного голу ще не дійшли до обласних змагань, тож Медеї не світили пенальті у цій зустрічі. Підопічні Ковача не змогли вирішити свої проблеми у нападі і скористатися грою у більшості, тож вже на стадії чвертьфіналу припиняють боротьбу обидва фіналісти минулорічного Кубку.    


Статистика

Удари 

10 - 11

У рамку
6 - 7

Кутові 
5 - 6


«Медея» - «Хуст» 1:1

Голи: Роботишин, 73 – П. Луців, 66.

Медея: Владислав Сидоренко - Євген Мукомела, Юрій Шукаль, Мирослав Скрип, Іван Ільчук (Богдан Зуб, 74) – Руслан Куртанич, Едуард Дзьоба (Іван Ковач, 69), Віталій Медведєв, Микола Джанда (Валерій Роля, 46), Юліан Козуб (Василь Роботишин, 57) - Іван Капустей.
Запасні: Олександр Костик, Мілан Бутрик.
тренер – Іван Ковач-старший.

Хуст: Віталій Гринишин – Роберт Пилип, Віталій Юришка, Владислав Іванов, Максим Кодря - Богдан Павлич, Василь Луців, Петро Луців, Владислав Хайнас, Микола Пилип - Роман Дочинець (Михайло Фляшко, 46).
Запасні: Ярослав Бучок, Юрій Галай.
Тренер – Олександр Щербаков.

Вилучення: Хайнас, 44.

На 44-ій хвилині Хайнас не реалізував пенальті (воротар)
Тарас Галушка
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 933 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: