Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » "Колос" Іванівці знову абсолютний (ФОТО)
18:59
"Колос" Іванівці знову абсолютний (ФОТО)
У вирішальній грі Першої ліги Закарпаття мукачівський клуб зумів вирвати перемогу у другому таймі.

Фінальний поєдинок Першої ліги зібрав чималу публіку, стадіон був заповнений більше ніж наполовину, що доволі рідке явище для нього. Очевидно, що більшість вболівальників були за іванівську команду, так як гра проходила географічно значно ближче для них. 

Колос та Тячів укомплектовані в більшій мірі досвідченими гравцями, якщо глянути на середній вік стартових складів команд, то у номінальних господарів - 30 років, а у тячівців – 31,45. Вирізняються серед своїх колег граючий тренер Оржеховський та захисник Калій, яким вже за 40, проте на полі вони ще дають фору молодим і є незамінними гравцями для своїх колективів.

Бундаш виставив традиційний склад і тактику, без несподіванок. У Тячева Оржеховський грав у півзахисті ближче до нападу, 38-річний Шимон на фланзі захисту, а 39-річний Фіцай у опорній зоні.  

На початку зустрічі колоскові виглядали активніше і на 4-ій хвилині Стець завдав першого удару у грі з 20 метрів, але вище. На 15-ій хвилині Ковач не сильно поцілив у рамку, Гречка забрав. Тячівці першу хорошу нагоду створили на 19-ій хвилині, коли Менджул з лівого флангу мітив у дальній кут, але воротар переводить на кутовий.

На 22-ій хвилині мукачівці вийшли вперед - капітан команди Пінджоля навісив зліва у центр штрафної, воротар на виході не дотягнувся до м’яча, щоб перервати передачу, тож Лозинцю залишалось лише не промахнутись по пустим воротам – 1:0.

Після пропущеного голу зелено-чорні на деякий час перевели гру на половину суперника, але досягнути поставлених цілей їм не вдавалось. На 24-ій хвилині Оржеховський завдав удару з 19 метрів, м’яч йде біля стійки. На 32-ій хвилині Дмитро Антошин вирвався на оперативний простір з правого краю штрафної і сильно пробив з 12 метрів, Нагорнюк з труднощами парирує.     

Наприкінці тайму дві відмінні нагоди забити мав вінгер Колоса Машіко. На 43-ій хвилині Євген пробив по воротам з 18 метрів, але трохи не точно. А за дві хвилини він міг скористатися неузгодженими діями захисту суперника - після пасу назад від захисника Лозинець накрив воротаря і м’яч відскочив до Машіко, який з кута штрафної пробивав по не захищеним воротам, але не влучив у рамку.

Більш видовищним та емоційним був другий тайм. На 51-ій хвилині Дмитро Антошин пасом врозріз виводить на одного воротаря Балажинця, Рудольф пробиває у падінні повз Нагорнюка, але не влучає у ворота. На 63-ій хвилині Руді та Діма помінялись ролями, Балажинець асистує Антошину, який виходить сам на сам і зрівнює рахунок – 1:1.

Через дві хвилини тячівці могли і взагалі вийти вперед та удар Волошинського з шести метрів в останній момент заблокував захисник. Ще за мить на куражі Дмитро Антошин замикає подачу і забиває вдруге у грі, але лайнсмен фіксує положення поза грою. На 70-ій хвилині атака Тячева з лівого флангу перейшла у центр, де Менджул відкотив Балажинцю і той пробивав з 19 метрів, але не влучив у дальній кут. Цей ігровий відрізок мав визначальне значення для гостей, вони не змогли реалізувати перевагу (в першу чергу психологічну), якою вони володіли після забитого голу.

Іванівська команда була значно ефективнішою у нападі, тож вистоявши перед натиском суперника в середині тайму вони відповіли на 73-ій хвилині – після подачі з лівого флангу на дальній стійці Ковач залишився без уваги захисту і переправляє м’яч у ворота – 2:1.  

Команда Оржеховського змушена була йти ва-банк і розкриватися у захисті, чим не один раз могли скористатися мукачівці. На 76-ій хвилині Машіко вискочив сам на сам, але Гречка вдало діє на виході і нейтралізує небезпеку. Через дві хвилини 17-річний Козар підхопив м'яч у чужій штрафній і пробивав з гострого кута з восьми метрів, повз ворота. 

На 79-ій хвилині після подачі зі стандарту Олександр Антошин пробив головою, не точно. За дві хвилини подачу з кутового на дальній стійці головою завершував Волошинський, мимо. 

На 83-ій хвилині Машіко знову проривається лівим краєм до воріт, зближається і пробиває з гострого кута, однак влучає у ближню стійку. На 88-ій хвилині 17-річний Сергій Русин небезпечно пробивав зі штрафного з 19 метрів, але над поперечкою.

Головна розв’язка у поєдинку настала у додатковий час – Тячів подає кутовий, Гирич у падінні пробиває головою і м’яч прямує у дальній кут та Нагорнюк дотягується. Ще один кутовий тячівці розіграли невдало і отримали контратаку від суперника, в ході якої Лозинець на швидкості втік від захисників і забив третій гол своєї команди, який зняв всі питання про переможця цього матчу.

В ході церемонії нагородження оргкомітет змагань визначив кращих гравців у складі фіналістів – Дмитро Антошин та Михайло Лозинець.

А далі Іванівці продовжили святкувати здобуття чергового трофею із своїми фанатами, які були сьогодні, як і їхня команда, на висоті. 

Наостанок вже після третього матчу між цими командами залишається одне і те ж питання: чи побачимо ми ці команди у Вищій лізі наступного сезону?


Статистика

Удари
16 – 11

У рамку
7 – 4

Кутові
1 – 4


«Колос» Іванівці – СК «Тячів» 3:1

Голи: Лозинець, 22, 90+3, Ковач, 73 – Д. Антошин, 63.  

Колос: Юрій Нагорнюк – Сергій Клочанка, Михайло Калій, Сергій Гичка, Роланд Шольц - Мирослав Ільницький, Олександр Пінджоля (Вадим Козар, 73), Юрій Стець, Євген Машіко, Михайло Ковач (Сергій Русин, 86) - Михайло Лозинець 
Тренер – Мирослав Бундаш.

Тячів: Ерік Гречка – Олександр Шимон, Андріан Бабич, Олександр Пакош, Олег Менджул - Василь Фіцай, Дмитро Антошин, Олександр Антошин, Рудольф Балажинець (Сергій Гирич, 82), Павло Оржеховський - Вадим Волошинський.
Тренер – Павло Оржеховський.
Тарас Галушка
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 941 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: