Головна » Усі публікації » на Закарпатті » Кубок Германа Розенталя їде до Великої Копані
22:12
Кубок Германа Розенталя їде до Великої Копані
У фінальному протистоянні з міні-футболу ФК «В.Копаня» з рахунком 6:3 впевнено переміг неодноразового володаря кубка – команду «Піонер».

У фінальному протистоянні з міні-футболу ФК «В.Копаня» з рахунком 6:3 впевнено переміг неодноразового володаря кубка – команду «Піонер».

Завершальний поєдинок популярного розенталівського турніру відбувся учора ввечері на полі спортивного майданчика Виноградівської ЗОШ №8. Із самого початку гри прудконогі молоді футболісти з Копані демонстрували свою перевагу над досвідченими, але важкуватими і дещо немолодими вже піонерами.

Відмінно проявив себе в цьому матчі джокер копанців Юрій Чонка. Спершу він зіграв чудове соло з м’ячем, на техніці, граючись, пройшов двох футболістів, а за ними й голкіпера, після чого легко переправив шкіряну кулю у ворота суперника. Ще через кілька хвилин він же результативно замикає передачу від свого напарника по команді.

Після двох пропущених голів і незадоволених вигуків міських уболівальників за роботу взявся «Піонер». Він скоротив рахунок, але тут же отримав черговий гол у свої ворота – 3 : 1. За таким сценарієм, коли копанці забивають, а піонери пробують їх наздогнати, власне, проходив увесь цей воістину кубковий поєдинок.

- Перемога Великої Копані в цьому матчі була закономірною,- по завершенню гри розповів Голосу Карпат наставник сільських футболістів Михайло Фурик.- Ми виграли за рахунок кращої фізичної підготовки, швидкого прийняття рішень на полі, що характерно для молодих футболістів і дуже важливо у міні-футболі. Наразі ми – єдина сільська команда Виноградівщини, яка виступає у першій обласній лізі. Звісно, нам хотілося позмагатися у фіналі з вищоліговиком «Севлюшем». Але й так добре.

Вельми задоволеним турніром залишився і його засновник Герман Розенталь.

- Вперше з початку створення кубка мого імені у змаганні взяло участь аж 16 команд,- каже Герман Розенталь.- Я дуже вдячний футболістам. Це - честь мені, але й важлива справа у популяризації спорту в місті.

Слід зазначити, пристрасті кубкового протистояння вирували на полі та довкола спортмайданчика впродовж усього матчу. Особливо накалилися вони після нокауту м’ячем основного воротаря копанців та червоної картки для гравця «Піонера» Владислава Бобіти. Та це були тільки спортивні пристрасті. І після матчу футболісти дружньо потиснули один одному руки.

Церемонію вручення нагород разом із Германом Розенталем провели його син Юхим та заступник міського голови Василь Ціцей.

Свято завершення кубкового турніру скрасили ветерани колишніх команд «Пластмасовик» та «Керамік». Традиційно перед фіналом кубку вони провели футбольну зустріч на полі і привітали іменинника-мецената розкішним кошиком квітів.

P.S. Високий рівень теперішніх міні-футбольних змагань у Виноградові відзначив відомий у минулому закарпатський футболіст Віктор Попович. До речі, він нагадав, що цього літа якраз минає 25 років з часу проведення перших у місті під Чорною горою всесоюзних змагань з міні-футболу.

Відео з турніру можна переглянути тут.

Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 758 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: